Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

like atau dislike? hehe, kalau dislike, beri nasihat anda..
i likee...
100%
 100% [ 18 ]
erm, dislike, kureng bro...
0%
 0% [ 0 ]
Total Votes : 18
 

AuthorMessage
MFF



Posts : 48
Join date : 16/03/2015

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Apr 25, 2015 8:44 am

Salam,
Wah...Lan, beruntung la dapat IT hampir panjang 2 ka.
Bro bagi makan apa? Nak ke dia makan MP,
Pellet?

Kalo kat KL ni mau harga lebih 3k! Tahniah bro. cheers
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Apr 25, 2015 10:36 am

MFF wrote:
Salam,
Wah...Lan, beruntung la dapat IT hampir panjang 2 ka.
Bro bagi makan apa? Nak ke dia makan MP,
Pellet?

Kalo kat KL ni mau harga lebih 3k! Tahniah bro. cheers

hehe, mekasih.... aku bagi makan udang hidup ms ni bro, belum nak mkn mp lagi... lagipun mp tu kecik sangat, haha lol!

pellet aku lom try bro scratch
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun Apr 26, 2015 3:38 am

Wah.... Lan cAntik nak 1 hantar sini boleh Razz
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun Apr 26, 2015 8:56 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
MFF wrote:
Salam,
Wah...Lan, beruntung la dapat IT hampir panjang 2 ka.
Bro bagi makan apa? Nak ke dia makan MP,
Pellet?

Kalo kat KL ni mau harga lebih 3k! Tahniah bro. cheers

hehe, mekasih.... aku bagi makan udang hidup ms ni bro, belum nak mkn mp lagi... lagipun mp tu kecik sangat, haha lol!

pellet aku lom try bro scratch

berapa rege beli IT ni bro lan?
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun Apr 26, 2015 9:44 pm

Vols wrote:
Wah.... Lan cAntik nak 1 hantar sini boleh Razz

tiger comey...aro mantap...tank power...tuan smart..apa lg bro...kekemasan..
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Tue Apr 28, 2015 3:01 am

besarnya tiger..bape ratus beli tue?
meh la post kat KL nie seekor..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun May 03, 2015 8:08 pm

Vols wrote:
Wah.... Lan cAntik nak 1 hantar sini boleh Razz

haha, kan aku dah hntar aritu vol, gambar je la, hahaha Razz
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun May 03, 2015 8:09 pm

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
MFF wrote:
Salam,
Wah...Lan, beruntung la dapat IT hampir panjang 2 ka.
Bro bagi makan apa? Nak ke dia makan MP,
Pellet?

Kalo kat KL ni mau harga lebih 3k! Tahniah bro. cheers

hehe, mekasih.... aku bagi makan udang hidup ms ni bro, belum nak mkn mp lagi... lagipun mp tu kecik sangat, haha lol!

pellet aku lom try bro scratch

berapa rege beli IT ni bro lan?

murah je, aku beli pakai kilo ni, Very Happy
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun May 03, 2015 8:10 pm

aro2011 wrote:
Vols wrote:
Wah.... Lan cAntik nak 1 hantar sini boleh Razz

tiger comey...aro mantap...tank power...tuan smart..apa lg bro...kekemasan..

kekemasan? perlu tambah lagi tankmate ke? Razz
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun May 03, 2015 8:11 pm

mr.gabanz wrote:
besarnya tiger..bape ratus beli tue?
meh la post kat KL nie seekor..

aku beli harga kilo bro... tak sampai 500 pun Laughing
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon May 04, 2015 3:08 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
Vols wrote:
Wah.... Lan cAntik nak 1 hantar sini boleh Razz



tiger comey...aro mantap...tank power...tuan smart..apa lg bro...kekemasan..

kekemasan? perlu tambah lagi tankmate ke? Razz

kekemasan dalam ayat aku tu.....sudah power semuanya...complete....tiger,aro,tuan dia..hehhehe
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed May 06, 2015 1:11 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
besarnya tiger..bape ratus beli tue?
meh la post kat KL nie seekor..

aku beli harga kilo bro... tak sampai 500 pun Laughing

boleh la pos hantar KL...
Back to top Go down
View user profile
MFF



Posts : 48
Join date : 16/03/2015

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed May 06, 2015 9:55 am

Nak murah beli IT yg kecik 1 inci. Tapi nak membesar macam bro Lan punya
monster IT berjanggut la....10 tahun lebih pun belum tentu lagi besar tu!!

IT ni "slow growers" memang lambat tumbesarannya. Dapat yg dah besar
memang sangat berbaloi2 la apa yg bro Lan dapat dgn harga below RM500.

Agaknya penjual tu tak tau nilai sebenar Indo Tiger. Tapi kalo beli ikan hidup
di pasar memang murah berbanding harga di LFS.

Bravo Lan ... cheers
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri May 08, 2015 3:06 am

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
Vols wrote:
Wah.... Lan cAntik nak 1 hantar sini boleh Razz



tiger comey...aro mantap...tank power...tuan smart..apa lg bro...kekemasan..

kekemasan? perlu tambah lagi tankmate ke? Razz

kekemasan dalam ayat aku tu.....sudah power semuanya...complete....tiger,aro,tuan dia..hehhehe

haha, yeke? Embarassed
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri May 08, 2015 3:07 am

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
besarnya tiger..bape ratus beli tue?
meh la post kat KL nie seekor..

aku beli harga kilo bro... tak sampai 500 pun Laughing

boleh la pos hantar KL...

haha, aku belum belajar la cara nak post2 tiger ni bro... scratch
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri May 08, 2015 3:09 am

MFF wrote:
Nak murah beli IT yg kecik 1 inci. Tapi nak membesar macam bro Lan punya
monster IT berjanggut la....10 tahun lebih pun belum tentu lagi besar tu!!

IT ni "slow growers" memang lambat tumbesarannya. Dapat yg dah besar
memang sangat berbaloi2 la apa yg bro Lan dapat dgn harga below RM500.

Agaknya penjual tu tak tau nilai sebenar Indo Tiger. Tapi kalo beli ikan hidup
di pasar memang murah berbanding harga di LFS.

Bravo Lan ... cheers

hehe, kat pasar camtu bukan diorg tak tahu nilai sangat bro, cuma diorg dh anggap tggi harga tu, lagipun diorg taknak rugi bila ikan tu mati ms kat pasar... Razz
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Jul 29, 2015 11:49 am

Very Happy IT ni dah pandai mkn udang mati dh skang, hehe, tp aku masih bagi udang galah kat dia, sbb nak bg MP kecik sangat Razz

aritu aku ada beli lagi IT besar, saiz 3 kg pjg 21inci... tp bukan rezeki aku, sbb tiger tu dh menemui illahi... hmmm Sad
Back to top Go down
View user profile
MFF



Posts : 48
Join date : 16/03/2015

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Jul 31, 2015 6:16 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy IT ni dah pandai mkn udang mati dh skang, hehe, tp aku masih bagi udang galah kat dia, sbb nak bg MP kecik sangat Razz

aritu aku ada beli lagi IT besar, saiz 3 kg pjg 21inci... tp bukan rezeki aku, sbb tiger tu dh menemui illahi... hmmm Sad

As salam,
Banyak bersabar dan redho ajela pemergian IT baru tu, mungkin ada yg lebih baik sebagai pengganti.
Kadang2 IT ni ada yg terlebih garang and not compatible dgn Aro.

Tahniah.. cheers IT dah pandai makan MP. Senang sikit bagi makan dan simpan stok udang dlm
peti sejuk. Hari2 boleh bagi makan dan banyak jimat RM dan lebih selamat tak kena penyakit.

Kalo bagi feeder fish or live food, chances ikan nak kena penyakit tinggi kalo kita tak kuarantin
ikan2 feeder. Aro bagi makan MP ke? Aro la paling senang bagi makan apa2 pun dia ngap!!!

Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Aug 01, 2015 8:05 am

MFF wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy IT ni dah pandai mkn udang mati dh skang, hehe, tp aku masih bagi udang galah kat dia, sbb nak bg MP kecik sangat Razz

aritu aku ada beli lagi IT besar, saiz 3 kg pjg 21inci... tp bukan rezeki aku, sbb tiger tu dh menemui illahi... hmmm Sad

As salam,
Banyak bersabar dan redho ajela pemergian IT baru tu, mungkin ada yg lebih baik sebagai pengganti.
Kadang2 IT ni ada yg terlebih garang and not compatible dgn Aro.

Tahniah.. cheers IT dah pandai makan MP. Senang sikit bagi makan dan simpan stok udang dlm
peti sejuk. Hari2 boleh bagi makan dan banyak jimat RM dan lebih selamat tak kena penyakit.

Kalo bagi feeder fish or live food, chances ikan nak kena penyakit tinggi kalo kita tak kuarantin
ikan2 feeder. Aro bagi makan MP ke? Aro la paling senang bagi makan apa2 pun dia ngap!!!


IT, AT, tapah, buntal, aro, semua dh pandai mkn MP...
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Aug 03, 2015 8:08 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy IT ni dah pandai mkn udang mati dh skang, hehe, tp aku masih bagi udang galah kat dia, sbb nak bg MP kecik sangat Razz

aritu aku ada beli lagi IT besar, saiz 3 kg pjg 21inci... tp bukan rezeki aku, sbb tiger tu dh menemui illahi... hmmm Sad

IT ko yang besar tu dah mati ke?...tue la suruh pos KL tak nak.. Sad
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun Apr 03, 2016 10:58 pm

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy IT ni dah pandai mkn udang mati dh skang, hehe, tp aku masih bagi udang galah kat dia, sbb nak bg MP kecik sangat Razz

aritu aku ada beli lagi IT besar, saiz 3 kg pjg 21inci... tp bukan rezeki aku, sbb tiger tu dh menemui illahi... hmmm Sad

IT ko yang besar tu dah mati ke?...tue la suruh pos KL tak nak.. Sad

yang baru tu mati abe gabanz..yg mintak pos tu ok lg tu..hehhehe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Jun 29, 2016 10:17 am

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy IT ni dah pandai mkn udang mati dh skang, hehe, tp aku masih bagi udang galah kat dia, sbb nak bg MP kecik sangat Razz

aritu aku ada beli lagi IT besar, saiz 3 kg pjg 21inci... tp bukan rezeki aku, sbb tiger tu dh menemui illahi... hmmm Sad

IT ko yang besar tu dah mati ke?...tue la suruh pos KL tak nak.. Sad

2 2 dah mati, yg 3 kg dh mati, yg 5 kg pun dah mati... hmmm Sad

aritu aku jumpa lagi besar, 6kg... tp duit takde, jd tak dpt nak beli No sedihhhhhhh
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Jun 29, 2016 10:18 am

aro2011 wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy IT ni dah pandai mkn udang mati dh skang, hehe, tp aku masih bagi udang galah kat dia, sbb nak bg MP kecik sangat Razz

aritu aku ada beli lagi IT besar, saiz 3 kg pjg 21inci... tp bukan rezeki aku, sbb tiger tu dh menemui illahi... hmmm Sad

IT ko yang besar tu dah mati ke?...tue la suruh pos KL tak nak.. Sad

yang baru tu mati abe gabanz..yg mintak pos tu ok lg tu..hehhehe

skang 2 2 dah mati.. tp takpe, aku dh beli aro jenis baru, hehe, tong yan... dari kawan sendiri...

saiz kecik lagi, masih tanning, kalau ada masa, insyaAllah aku bagi gambar, hehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Today at 3:15 pm

Back to top Go down
 
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: