Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

like atau dislike? hehe, kalau dislike, beri nasihat anda..
i likee...
100%
 100% [ 18 ]
erm, dislike, kureng bro...
0%
 0% [ 0 ]
Total Votes : 18
 

AuthorMessage
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Nov 24, 2014 6:26 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
hisyammuddin wrote:
mmg cantik la MGBB bro Lan punya...mmg menjadi idaman kawan untuk bela satu hari nnt....

hehe, bela la bro, skang ni byk org jual aro murah2, MG plak tu, Razz

taknak tolak ke ikan ni bro?hehhe main angin ckit hujan2 ni..

haha, tolak? bateri tak rosak nape nak tolak, haha lol!

belum berniat lagi bro... haha Razz

niat apa tu bro?hehehe takkan niat beli bateri baru...kuikuikui
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Tue Nov 25, 2014 6:25 am

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
hisyammuddin wrote:
mmg cantik la MGBB bro Lan punya...mmg menjadi idaman kawan untuk bela satu hari nnt....

hehe, bela la bro, skang ni byk org jual aro murah2, MG plak tu, Razz

taknak tolak ke ikan ni bro?hehhe main angin ckit hujan2 ni..

haha, tolak? bateri tak rosak nape nak tolak, haha lol!

belum berniat lagi bro... haha Razz

niat apa tu bro?hehehe takkan niat beli bateri baru...kuikuikui

Apa dah... Bateri la, tolak la.... Hahah... Bukak lah langkah seribu tepekkan lah gambar aro terbaru....hehe
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Tue Nov 25, 2014 6:25 pm

Vols wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
hisyammuddin wrote:
mmg cantik la MGBB bro Lan punya...mmg menjadi idaman kawan untuk bela satu hari nnt....

hehe, bela la bro, skang ni byk org jual aro murah2, MG plak tu, Razz

taknak tolak ke ikan ni bro?hehhe main angin ckit hujan2 ni..

haha, tolak? bateri tak rosak nape nak tolak, haha lol!

belum berniat lagi bro... haha Razz

niat apa tu bro?hehehe takkan niat beli bateri baru...kuikuikui

Apa dah... Bateri la, tolak la.... Hahah... Bukak lah langkah seribu tepekkan lah gambar aro terbaru....hehe

hamba setuju bebenor..tepek gambar / bidio 5,6 keping
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Tue Nov 25, 2014 11:10 pm

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
hisyammuddin wrote:
mmg cantik la MGBB bro Lan punya...mmg menjadi idaman kawan untuk bela satu hari nnt....

hehe, bela la bro, skang ni byk org jual aro murah2, MG plak tu, Razz

taknak tolak ke ikan ni bro?hehhe main angin ckit hujan2 ni..

haha, tolak? bateri tak rosak nape nak tolak, haha lol!

belum berniat lagi bro... haha Razz

niat apa tu bro?hehehe takkan niat beli bateri baru...kuikuikui

haha, tak berniat nak 'tolak' la bro lol!
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Tue Nov 25, 2014 11:11 pm

Vols wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
hisyammuddin wrote:
mmg cantik la MGBB bro Lan punya...mmg menjadi idaman kawan untuk bela satu hari nnt....

hehe, bela la bro, skang ni byk org jual aro murah2, MG plak tu, Razz

taknak tolak ke ikan ni bro?hehhe main angin ckit hujan2 ni..

haha, tolak? bateri tak rosak nape nak tolak, haha lol!

belum berniat lagi bro... haha Razz

niat apa tu bro?hehehe takkan niat beli bateri baru...kuikuikui

Apa dah... Bateri la, tolak la.... Hahah... Bukak lah langkah seribu tepekkan lah gambar aro terbaru....hehe

haha, belum lagi bro, skang ni tgh running air lam akua 5 ft tu, hehe Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Nov 26, 2014 12:59 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Vols wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
hisyammuddin wrote:
mmg cantik la MGBB bro Lan punya...mmg menjadi idaman kawan untuk bela satu hari nnt....

hehe, bela la bro, skang ni byk org jual aro murah2, MG plak tu, Razz

taknak tolak ke ikan ni bro?hehhe main angin ckit hujan2 ni..

haha, tolak? bateri tak rosak nape nak tolak, haha lol!

belum berniat lagi bro... haha Razz

niat apa tu bro?hehehe takkan niat beli bateri baru...kuikuikui

Apa dah... Bateri la, tolak la.... Hahah... Bukak lah langkah seribu tepekkan lah gambar aro terbaru....hehe

haha, belum lagi bro, skang ni tgh running air lam akua 5 ft tu, hehe Twisted Evil

Huhu...dah ade aqua 5ft senyap2 tapi berbisa.... Ni buat aku tak sabar hahahaha....
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Nov 26, 2014 5:27 pm

hahaha, lol! berbisa apa ni bro, insyaAllah nanti aku update... mlm tadi baru letak bioring dan aquaclay dlm sump tank, hehe Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Nov 26, 2014 9:12 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
hahaha, lol!  berbisa apa ni bro, insyaAllah nanti aku update... mlm tadi baru letak bioring dan aquaclay dlm sump tank, hehe Twisted Evil

Jangan lame2 post gambar nanti aku demam susah haha... Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Nov 26, 2014 10:22 pm

Vols wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
hahaha, lol!  berbisa apa ni bro, insyaAllah nanti aku update... mlm tadi baru letak bioring dan aquaclay dlm sump tank, hehe Twisted Evil

Jangan lame2 post gambar nanti aku demam susah haha... Rolling Eyes

ala, kalau demam mkn ubat la bro, apa susah, kurang bakteria baik kalau cepat demam tu, haha lol!
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: update yg terbaru, hehehe    Fri Dec 19, 2014 5:34 pm

Very Happy ni akuarium dan setting baru , sump aku belum ambik gambar lagi, ni pun org rumah yg ambik gambar, sori la sbb gambar tak berkualiti, hehe Razz













sebarang komen pun boleh, nak kondem pun boleh, tp biar bertempat ek, haha lol!
Back to top Go down
View user profile
zaltaiho



Posts : 53
Join date : 30/01/2013
Location : Kuala Ketil Kedah

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Dec 20, 2014 9:22 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy ni akuarium dan setting baru , sump aku belum ambik gambar lagi, ni pun org rumah yg ambik gambar, sori la sbb gambar tak berkualiti, hehe Razz













sebarang komen pun boleh, nak kondem pun boleh, tp biar bertempat ek, haha lol!

Cayalah lan baru masyuk dgn ikan
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Dec 20, 2014 5:36 pm

kelass ko jang......aqua 6' ke bro? leh dah slow upgrade lampu panjang ckit tu..hehehhe ngan teamate
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Dec 22, 2014 10:01 am

zaltaiho wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy ni akuarium dan setting baru , sump aku belum ambik gambar lagi, ni pun org rumah yg ambik gambar, sori la sbb gambar tak berkualiti, hehe Razz













sebarang komen pun boleh, nak kondem pun boleh, tp biar bertempat ek, haha lol!

Cayalah lan baru masyuk dgn ikan

haha, mekasih bro... ikan biasa2 je, 2 ekor lampam, sekor IT, bercadang nak tambah tiger lagi, hehehe Razz

akua aku kotor ckit sbb filter lom setting bebetul lagi... scratch
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Dec 22, 2014 10:04 am

aro2011 wrote:
kelass ko jang......aqua 6' ke bro? leh dah slow upgrade lampu panjang ckit tu..hehehhe ngan teamate

haha lol! , biasa2 je bro, 5' ni bro... dengan sump tank 4x1x1.5(tinggi) ...

lampu tu 3 kaki, aku saje je letak, haha, budget blm ada ni bro... Razz
Back to top Go down
View user profile
flutterstick9



Posts : 55
Join date : 13/02/2014
Location : Bagan Serai > Tronoh > Seri Iskandar

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Dec 22, 2014 10:28 am

terbaikkk punya MG. hehehhe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Dec 22, 2014 10:32 am

flutterstick9 wrote:
terbaikkk punya MG. hehehhe

Very Happy hehe, dh makin pudar la blue base dia ni bro, ms dlm akua 3 kaki aritu blue base kuat, mungkin sbb ms tu aku pakai bground biru kot scratch
Back to top Go down
View user profile
flutterstick9



Posts : 55
Join date : 13/02/2014
Location : Bagan Serai > Tronoh > Seri Iskandar

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Dec 22, 2014 10:36 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
flutterstick9 wrote:
terbaikkk punya MG. hehehhe

Very Happy hehe, dh makin pudar la blue base dia ni bro, ms dlm akua 3 kaki aritu blue base kuat, mungkin sbb ms tu aku pakai bground biru kot scratch

ada scroll post2 bro yg lps2. mmg nmpk ngancam biru dia tu. kita letak dlm background biru utk develop blue base dia, kalw background hitam? nk naikkn apa? nk gelapkn aro?
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Dec 22, 2014 10:47 am

flutterstick9 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
flutterstick9 wrote:
terbaikkk punya MG. hehehhe

Very Happy hehe, dh makin pudar la blue base dia ni bro, ms dlm akua 3 kaki aritu blue base kuat, mungkin sbb ms tu aku pakai bground biru kot scratch

ada scroll post2 bro yg lps2. mmg nmpk ngancam biru dia tu. kita letak dlm background biru utk develop blue base dia, kalw background hitam? nk naikkn apa? nk gelapkn aro?

aku try je letak dlm bg hitam ni bro, sbb aku Nampak byk org pakai warna hitam ni nak nipiskan gold rim tu bro.. Very Happy

bro bezakan gambar lama ngan yg baru tu, Nampak rim tu lebih halus.. Basketball
Back to top Go down
View user profile
flutterstick9



Posts : 55
Join date : 13/02/2014
Location : Bagan Serai > Tronoh > Seri Iskandar

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Dec 22, 2014 10:53 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
flutterstick9 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
flutterstick9 wrote:
terbaikkk punya MG. hehehhe

Very Happy hehe, dh makin pudar la blue base dia ni bro, ms dlm akua 3 kaki aritu blue base kuat, mungkin sbb ms tu aku pakai bground biru kot scratch

ada scroll post2 bro yg lps2. mmg nmpk ngancam biru dia tu. kita letak dlm background biru utk develop blue base dia, kalw background hitam? nk naikkn apa? nk gelapkn aro?

aku try je letak dlm bg hitam ni bro, sbb aku Nampak byk org pakai warna hitam ni nak nipiskan gold rim tu bro.. Very Happy

bro bezakan gambar lama ngan yg baru tu, Nampak rim tu lebih halus.. Basketball

yaaaa, nampak lagi halus. ni kalw nipis lagi cun ni kan? byk ilmu dpt sedut nih. hehehe. tq bro Very Happy
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Dec 22, 2014 10:54 am

flutterstick9 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
flutterstick9 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
flutterstick9 wrote:
terbaikkk punya MG. hehehhe

Very Happy hehe, dh makin pudar la blue base dia ni bro, ms dlm akua 3 kaki aritu blue base kuat, mungkin sbb ms tu aku pakai bground biru kot scratch

ada scroll post2 bro yg lps2. mmg nmpk ngancam biru dia tu. kita letak dlm background biru utk develop blue base dia, kalw background hitam? nk naikkn apa? nk gelapkn aro?

aku try je letak dlm bg hitam ni bro, sbb aku Nampak byk org pakai warna hitam ni nak nipiskan gold rim tu bro.. Very Happy

bro bezakan gambar lama ngan yg baru tu, Nampak rim tu lebih halus.. Basketball

yaaaa, nampak lagi halus. ni kalw nipis lagi cun ni kan? byk ilmu dpt sedut nih. hehehe. tq bro Very Happy

org suka rim ni Nampak nipis bro, sbb lagi menawan, haha sunny
Back to top Go down
View user profile
flutterstick9



Posts : 55
Join date : 13/02/2014
Location : Bagan Serai > Tronoh > Seri Iskandar

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Dec 22, 2014 11:01 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
flutterstick9 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
flutterstick9 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
flutterstick9 wrote:
terbaikkk punya MG. hehehhe

Very Happy hehe, dh makin pudar la blue base dia ni bro, ms dlm akua 3 kaki aritu blue base kuat, mungkin sbb ms tu aku pakai bground biru kot scratch

ada scroll post2 bro yg lps2. mmg nmpk ngancam biru dia tu. kita letak dlm background biru utk develop blue base dia, kalw background hitam? nk naikkn apa? nk gelapkn aro?

aku try je letak dlm bg hitam ni bro, sbb aku Nampak byk org pakai warna hitam ni nak nipiskan gold rim tu bro.. Very Happy

bro bezakan gambar lama ngan yg baru tu, Nampak rim tu lebih halus.. Basketball

yaaaa, nampak lagi halus. ni kalw nipis lagi cun ni kan? byk ilmu dpt sedut nih. hehehe. tq bro Very Happy

org suka rim ni Nampak nipis bro, sbb lagi menawan, haha sunny

itulah. saya pun nampak rim nipis menawan. tapi lmbt lagi aro sy nk masuk phase ni. Sad Sad
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Dec 22, 2014 11:05 am

flutterstick9 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
flutterstick9 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
flutterstick9 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
flutterstick9 wrote:
terbaikkk punya MG. hehehhe

Very Happy hehe, dh makin pudar la blue base dia ni bro, ms dlm akua 3 kaki aritu blue base kuat, mungkin sbb ms tu aku pakai bground biru kot scratch

ada scroll post2 bro yg lps2. mmg nmpk ngancam biru dia tu. kita letak dlm background biru utk develop blue base dia, kalw background hitam? nk naikkn apa? nk gelapkn aro?

aku try je letak dlm bg hitam ni bro, sbb aku Nampak byk org pakai warna hitam ni nak nipiskan gold rim tu bro.. Very Happy

bro bezakan gambar lama ngan yg baru tu, Nampak rim tu lebih halus.. Basketball

yaaaa, nampak lagi halus. ni kalw nipis lagi cun ni kan? byk ilmu dpt sedut nih. hehehe. tq bro Very Happy

org suka rim ni Nampak nipis bro, sbb lagi menawan, haha sunny

itulah. saya pun nampak rim nipis menawan. tapi lmbt lagi aro sy nk masuk phase ni. Sad Sad

lambat tp pasti... hehe, yg tu yg buat bela aro ni seronok bro,. part bersabar tggu keputusan tu, haha lol!
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Thu Apr 16, 2015 5:40 am

assalamualaikum, lama tak update, hehe, layan la gambar2 yg aku post kat sini Razz

7-3-2015 = aku jalan2 kat Pasar Tamu Bintulu sbb beberapa bulan sebelum tu kawan aku ada beli AT saiz tapak tangan, aku pun pernah beli AT saiz 3 jari... tp ni la kali pertama aku Nampak IT saiz sekilo besar sikit dr tapak tangan, aku dlm terkejut pun Tanya harga kat perempuan yg jual tiger tu, punya lah kecewa dia cakap dh jual kat sorg tauke cina Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad





Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Thu Apr 16, 2015 6:07 am

Very Happy haaa, yg tadi aku cerita psl 7-3-2015 kan? ni pulak cerita 8-3-2015, aku balik kerja terus turun pegi pasar tamu, dengan harapan jumpa lagi ngan IT... hari sebelum tu punya lah kecewa kan? tapi aku tak putus asa, aku pergi lagi... hehe, Allah kalau dia tak bagi sesuatu ngan kita, tak payah terlampau kecewa, sbb Allah nak ganti dengan yg lagi baik la tu, hehe Laughing Laughing Laughing Laughing

hari tu aku jumpa IT saiz besar, hehe cheers 5 KG bro, 5 kilogram tuuuu, haha

masa ni masih dlm proses perundingan harga, hehe, tengok bekas tu tak cukup...



hehe, ni proses bawak balik, terpaksa sebelah pegang stereng, sebelah lagi pgg ikan... Very Happy


Alhamdulillah, 30 minit kemudian aku sampai rumah, aku angkat masuk akua, bagi bantuan pernafasan... Alhamdulillah, dia berenang dengan baik... cheers










cheers cheers cheers
saiz 2 kaki atau kurang ckit... Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Thu Apr 16, 2015 6:08 am

akuarium 5 kaki, hehe, dlm gambar Nampak kecik je kan? haha, kalau depan2, kawan2 aku yg dtg rumah pun hairan tengok besar, hehe Razz
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Today at 5:45 pm

Back to top Go down
 
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: