Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 ansuran mudah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: ansuran mudah   Wed Oct 16, 2013 8:38 am

g LFS kat s.alam ptg tadi...waaa beli aro pun dah blh bt installment bulanan ansuran 12 bulan...
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: ansuran mudah   Wed Oct 16, 2013 9:19 am

miang wrote:
g LFS kat s.alam ptg tadi...waaa beli aro pun dah blh bt installment bulanan ansuran 12 bulan...
Bila dah minat installment pun jadi.. :-)
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: ansuran mudah   Wed Oct 16, 2013 10:38 am

abg miang apa kabar??...
sihat ke?..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: ansuran mudah   Wed Oct 16, 2013 12:28 pm

Shocked  wau... lfs camtu? cam best jer? kalu ikn mati camner ek?
Back to top Go down
View user profile
mr nazib



Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 32
Location : olk klang road

PostSubject: Re: ansuran mudah   Wed Oct 16, 2013 11:50 pm

yang ade wat iklan kat paper tu ke bro miang?
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: ansuran mudah   Thu Oct 17, 2013 5:00 am

Lfs mana tu bro.?hehe..
Kalo x bayor kena tarik la ikan tu ye..hehe
Back to top Go down
View user profile
Flysasuke



Posts : 17
Join date : 11/08/2013
Age : 29
Location : Ampang

PostSubject: Re: ansuran mudah   Thu Oct 17, 2013 9:36 am

Yg sye prnah nmpak dkt xian long and dkt ss2 mall
Back to top Go down
View user profile
mr nazib



Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 32
Location : olk klang road

PostSubject: Re: ansuran mudah   Fri Oct 18, 2013 8:24 pm

ikan_akeem wrote:
Lfs mana tu bro.?hehe..
Kalo x bayor kena tarik la ikan tu ye..hehe
hehe..name bleh blaslist x kalau x bayar,,ye la,klu ikan mati x kan nak ade semangat nak bayar lg kot...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: ansuran mudah   Sun Oct 20, 2013 3:26 am

mr.gabanz wrote:
abg miang apa kabar??...
sihat ke?..

ok sht..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: ansuran mudah   Sun Oct 20, 2013 3:26 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Shocked  wau... lfs camtu? cam best jer? kalu ikn mati camner ek?


ikn mati hutang ikn kn bayar la..tapi kalau tuan ikan mati..insurans yg bayarkan ha3
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: ansuran mudah   Sun Oct 20, 2013 3:27 am

mr nazib wrote:
yang ade wat iklan kat paper tu ke bro miang?
kat paper pn ada ke?
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: ansuran mudah   Sun Oct 20, 2013 3:30 am

ikan_akeem wrote:
Lfs mana tu bro.?hehe..
Kalo x bayor kena tarik la ikan tu ye..hehe

dkt2 sini je...aku try tanya nak utang mcmana...so caranya kena ada kad kredit dari sebuah bank,pembeli bayar dgn kredit kad,bank akn bayar hbs pada penjual...bulan2 kita kena bayar pada bank yg dah dorg tetapkan tu..kira pembeli utang pada bank la...kalau ikan mati pembeli tetap kena bayar bank,kalau tak mau bayar..nama pembeli black list,kalau pembeli mati x sempat bayar habis insurans la bayar....
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: ansuran mudah   Sun Oct 20, 2013 5:14 am

miang wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Shocked  wau... lfs camtu? cam best jer? kalu ikn mati camner ek?

ikn mati hutang ikn kn bayar la..tapi kalau tuan ikan mati..insurans yg bayarkan ha3

hahaha, kesian tuan ikan tu kan? lol! 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: ansuran mudah   Sun Oct 20, 2013 5:15 am

miang wrote:
ikan_akeem wrote:
Lfs mana tu bro.?hehe..
Kalo x bayor kena tarik la ikan tu ye..hehe
dkt2 sini je...aku try tanya nak utang mcmana...so caranya kena ada kad kredit dari sebuah bank,pembeli bayar dgn kredit kad,bank akn bayar hbs pada penjual...bulan2 kita kena bayar pada bank yg dah dorg tetapkan tu..kira pembeli utang pada bank la...kalau ikan mati pembeli tetap kena bayar bank,kalau tak mau bayar..nama pembeli black list,kalau pembeli mati x sempat bayar habis insurans la bayar....
kad kredit pulak? riba nie, hehe, kepada kawan2 peminat aro, jgn lah terlibat bnda mcm ni, hehe
susah nanti....
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: ansuran mudah   Sun Oct 20, 2013 8:37 pm

ala easy payment scheme nie.. boleh je buat kat memane..nak bagus pakai credit card islamic.. mati ins bayar hehe..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: ansuran mudah   Mon Oct 21, 2013 2:19 am

hehehe, bh jer, tp kan lagi sng kumpul n beli stakat yg mampu dulu, hehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ansuran mudah   Today at 10:40 am

Back to top Go down
 
ansuran mudah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: