Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 arowana bluebase crossback untuk dijual

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 7:49 am

kyo82 wrote:
To bro Kama_aro...Setakat gambar yg ko letak kat atas tu mg nampak aro 1st tu blh pi setakat HB sebab sisik 5 baru nak bagi...Sebelum ni ko letak dalam tank putih ke bro...sisik xclear sgt...Aku ada 2 ekor HB sekor jantan sekor betina...sekor naik sisik 5 cepat je tapi sekor lagi lambat skit tapi naik jugak...Tapi mg sesetengah MGBB agak lambat naik level 5 n 6 then yg pasti chu dia paling lambat...Ni satu lagi video MGBB umur dalam setahun yg kita blh kelas dalam kualiti terbaik...dalam channel yg sama


aiyar..lg2 ini ikan busuk lu tunjuk..bgtau sama wa mana itu ikan mari..hampeh..x cantik..x cantik!
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 8:08 am

kama_aro wrote:
kyo82 wrote:

To bro Kama_aro...Setakat gambar yg ko letak kat atas tu mg nampak aro 1st tu blh pi setakat HB sebab sisik 5 baru nak bagi...Sebelum ni ko letak dalam tank putih ke bro...sisik xclear sgt...Aku ada 2 ekor HB sekor jantan sekor betina...sekor naik sisik 5 cepat je tapi sekor lagi lambat skit tapi naik jugak...Tapi mg sesetengah MGBB agak lambat naik level 5 n 6 then yg pasti chu dia paling lambat...Ni satu lagi video MGBB umur dalam setahun yg kita blh kelas dalam kualiti terbaik...dalam channel yg sama

hehehehehe......goyang sudah aku...
takkan baru nak mula sudah terkena....hehehehehe
rupanya camni rasanya kalo terkena..
tq2 suma....

Bro Nadeen :
ikan 1st tu corak chu dia ada gak terbentuk 2 baris halus n 1 baris kasar.....
tapi x da shining ler lagik...
ada chance bole jadik MG ke? huhuhuhu
nanti aku closeup dia nyer gambar sket.....kasi ko komen lagik....saje jer nak bagik sedap ati ....hehehehe tapi kalo HB pun aku terima gak

Bro Miang:
bro ikan nie aku beli dari LFS...... hehehehe jadik kalo aku x cakap harga pun mesti ko bole teka ngan setepat-tepatnya brapa harga kalo dah LFS claim ikan ni adalah MGBB....tapi 2+++ la jugak hukhukhuk...
First masa aku beli mmg base dia nampak biru x yah padam lampu pun....tapi slow2 kaler biru dia turun... turun ke mana ntah....skrg kalo nak tgk blue base dia aku terpaksa ler tutup lampu cam bro cakap tu...

Bro kyo....
sebelum nie aku just letak ikan ni dlm tank kosong jer....background dia dinding umah aku je kaler putih... mmg developement sisik 5 nie lambat sgt ke bro? berapa lambat dia bro? masa aku beli baru ada satu sisik je yg bukak kat level 5 dia n skrg dah bertambah le ke 3 and 4 sisik kiri n kanan tapi berterabur....

Bro Gaban...
elehhh ko pun otai gak....cuma malu2 je nak ngaku....hehehehehe...
Gaban la katakan mana bole open2 suka hati.....nanti kantoi ngan reksasa...kih..kih..kih..lawak je taiko..

ma kasih suma atas komen korang...byk membantu
ikan 1st aku try nak simpan gak,nak tgk camna dia nye developement....
lagipun ini ikan 1st aku....sayang rasanya kalo nak tukar.....cuma maybe aku akn jumpa blk tauke kedai mintak topup blk dgn ikan ke... kasi kontra blk ngan harga yg dah bayar kat dia...baru fair kan?
tapik so far aku rasa tauke dia gentle....sbb dulu aku ada komplain sket je pasai ikan dia....sket jeeee.... eleh komplen org baru nak naik.... terus dia mintak aku bawa blk ikan tu ke kedai, dia mau kasi tukar...








klu bole tukar ko tukar je bro..aku cadang ko tukar ngan MG,ikut nilai harga ko bayar aritu..main MG la senang citer..klu nk amik blk duit ko tu rsnya x mgkin dpt kot..try la..nk main BB ni,kene sabar n makan masa..jiwa aku dh kacau tgk ikan ko tu..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 8:42 am

hak ah aku setuju dgn bro gaban wira alam semesta....hang tukar je...simpan buat sakit hati je...mahal pulak tu....mau dpt HB 3/4 ekor kalau harga tu....kalau tak pun tujuk kat tokey LFS tu...suh dia tgk gmbr ikan tu...tanya kat dia agak2 jadi MG ke ikan dia tu....
Back to top Go down
View user profile
awang



Posts : 19
Join date : 01/05/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 9:07 am

salam..
agak2 korang,anak aro yang colour badan perang n berbintik hitam kat sisik dia,ekor colour ptih keperangan.
ni dari jenis apa?
maaf aku xtau la....
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 9:18 am

awang wrote:
salam..
agak2 korang,anak aro yang colour badan perang n berbintik hitam kat sisik dia,ekor colour ptih keperangan.
ni dari jenis apa?
maaf aku xtau la....
PEARL la tu kot..x pandai sgt bab2 ikan ni
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 9:25 am

miang wrote:
hak ah aku setuju dgn bro gaban wira alam semesta....hang tukar je...simpan buat sakit hati je...mahal pulak tu....mau dpt HB 3/4 ekor kalau harga tu....kalau tak pun tujuk kat tokey LFS tu...suh dia tgk gmbr ikan tu...tanya kat dia agak2 jadi MG ke ikan dia tu....
hehe,bro miang aku br blk dr BM td..farm ni paksu aku punya membe..membe aku pun ada % dlm comp. ni,jumpa 'MGBB' sebijik mcm bro kama aro..tau brp dia nk jual..RM3k!! 7 inch..huhu..betah punya betah,last2 dia ckp apa tau-x yah la main BB,amikla MG, untung nasib kdg2 dpt gen BB gak..hmmm
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 9:42 am

gabanzshah wrote:
awang wrote:
salam..
agak2 korang,anak aro yang colour badan perang n berbintik hitam kat sisik dia,ekor colour ptih keperangan.
ni dari jenis apa?
maaf aku xtau la....
PEARL la tu kot..x pandai sgt bab2 ikan ni

cessss.......tak tau konon....tu yg ko teka tu mmg dah tepat pe.....100 markah tuk hang....hadiah sekor MG tuk ko...meh ambik kat umah aku....aku tggu sampai kul 2pg tgk ko sampai tak...sampai aku tapaukan tuk ko he3....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 9:46 am

gabanzshah wrote:
miang wrote:
hak ah aku setuju dgn bro gaban wira alam semesta....hang tukar je...simpan buat sakit hati je...mahal pulak tu....mau dpt HB 3/4 ekor kalau harga tu....kalau tak pun tujuk kat tokey LFS tu...suh dia tgk gmbr ikan tu...tanya kat dia agak2 jadi MG ke ikan dia tu....
hehe,bro miang aku br blk dr BM td..farm ni paksu aku punya membe..membe aku pun ada % dlm comp. ni,jumpa 'MGBB' sebijik mcm bro kama aro..tau brp dia nk jual..RM3k!! 7 inch..huhu..betah punya betah,last2 dia ckp apa tau-x yah la main BB,amikla MG, untung nasib kdg2 dpt gen BB gak..hmmm

3K...perghhh....tu ko msti tau pasall ikan...kalau tak...takkan ko boleh betah kan....aku pun pk mcm tu gak...ambik je MG tak kisahlah jadi Golden base ke Blue base ke...yg ptg tergolong dalam MG dah sukur...jangan green base dah le he3..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 9:55 am

miang wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:
hak ah aku setuju dgn bro gaban wira alam semesta....hang tukar je...simpan buat sakit hati je...mahal pulak tu....mau dpt HB 3/4 ekor kalau harga tu....kalau tak pun tujuk kat tokey LFS tu...suh dia tgk gmbr ikan tu...tanya kat dia agak2 jadi MG ke ikan dia tu....
hehe,bro miang aku br blk dr BM td..farm ni paksu aku punya membe..membe aku pun ada % dlm comp. ni,jumpa 'MGBB' sebijik mcm bro kama aro..tau brp dia nk jual..RM3k!! 7 inch..huhu..betah punya betah,last2 dia ckp apa tau-x yah la main BB,amikla MG, untung nasib kdg2 dpt gen BB gak..hmmm

3K...perghhh....tu ko msti tau pasall ikan...kalau tak...takkan ko boleh betah kan....aku pun pk mcm tu gak...ambik je MG tak kisahlah jadi Golden base ke Blue base ke...yg ptg tergolong dalam MG dah sukur...jangan green base dah le he3..

Hahaha..anak aku tlg jawabkn td..hehe.memain je..betul ckp ko tu bro,tp BB dlm stok pencarian aku..BB ko apa citer?
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 10:16 am

Apa susah mau cari Blubase ha?Ni ku offer utk kwn2 terdekat je harga special...Biru kuat ni..

http://img62.imageshack.us/i/betablue.jpg/

Kalo nak super red ada sekor agi je

http://img825.imageshack.us/i/bettafish300x208.jpg/



Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 10:26 am

kyo82 wrote:
Apa susah mau cari Blubase ha?Ni ku offer utk kwn2 terdekat je harga special...Biru kuat ni..

http://img62.imageshack.us/i/betablue.jpg/

Kalo nak super red ada sekor agi je

http://img825.imageshack.us/i/bettafish300x208.jpg/



wow!!bak mai sume2 ikan ni,,aku bid RM0.20 dlu..ada sape2 brani nk up ke?
Back to top Go down
View user profile
awang



Posts : 19
Join date : 01/05/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 10:42 am

rm 0.40 untuk super red
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 10:58 am

awang wrote:
rm 0.40 untuk super red

Hehehe...rm0.20 n rm0.40 tu utk tempahan dalam volume yg besar...sejuta ke atas...
Back to top Go down
View user profile
awang



Posts : 19
Join date : 01/05/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 6:15 pm

hehehe...1juta x rm0.40
banyak 2..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 7:48 pm

gabanzshah wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:
hak ah aku setuju dgn bro gaban wira alam semesta....hang tukar je...simpan buat sakit hati je...mahal pulak tu....mau dpt HB 3/4 ekor kalau harga tu....kalau tak pun tujuk kat tokey LFS tu...suh dia tgk gmbr ikan tu...tanya kat dia agak2 jadi MG ke ikan dia tu....
hehe,bro miang aku br blk dr BM td..farm ni paksu aku punya membe..membe aku pun ada % dlm comp. ni,jumpa 'MGBB' sebijik mcm bro kama aro..tau brp dia nk jual..RM3k!! 7 inch..huhu..betah punya betah,last2 dia ckp apa tau-x yah la main BB,amikla MG, untung nasib kdg2 dpt gen BB gak..hmmm

3K...perghhh....tu ko msti tau pasall ikan...kalau tak...takkan ko boleh betah kan....aku pun pk mcm tu gak...ambik je MG tak kisahlah jadi Golden base ke Blue base ke...yg ptg tergolong dalam MG dah sukur...jangan green base dah le he3..

Hahaha..anak aku tlg jawabkn td..hehe.memain je..betul ckp ko tu bro,tp BB dlm stok pencarian aku..BB ko apa citer?


aku pya ok...tak tau la jadi menda apa...BB ke GB ke...asalkan ada rupa Mg alhamdulillah...harga pun blh tau kualiti takat mana...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 02, 2011 7:51 pm

kyo82 wrote:
Apa susah mau cari Blubase ha?Ni ku offer utk kwn2 terdekat je harga special...Biru kuat ni..

http://img62.imageshack.us/i/betablue.jpg/

Kalo nak super red ada sekor agi je

http://img825.imageshack.us/i/bettafish300x208.jpg/




cehhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..............hampeh tul....aku ingatkan mmg betul2 ada...dah teruja nie...he3.....
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue May 03, 2011 1:54 am

miang wrote:
kyo82 wrote:
Apa susah mau cari Blubase ha?Ni ku offer utk kwn2 terdekat je harga special...Biru kuat ni..

http://img62.imageshack.us/i/betablue.jpg/

Kalo nak super red ada sekor agi je

http://img825.imageshack.us/i/bettafish300x208.jpg/




cehhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..............hampeh tul....aku ingatkan mmg betul2 ada...dah teruja nie...he3.....

kui...kui...kui... camna miang jadik simpan ke????? kyo dah offer baik nye ikan.....konfirm biru n merah
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue May 03, 2011 8:17 pm

kama_aro wrote:
miang wrote:
kyo82 wrote:
Apa susah mau cari Blubase ha?Ni ku offer utk kwn2 terdekat je harga special...Biru kuat ni..

http://img62.imageshack.us/i/betablue.jpg/

Kalo nak super red ada sekor agi je

http://img825.imageshack.us/i/bettafish300x208.jpg/




cehhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..............hampeh tul....aku ingatkan mmg betul2 ada...dah teruja nie...he3.....

kui...kui...kui... camna miang jadik simpan ke????? kyo dah offer baik nye ikan.....konfirm biru n merah


yang mana?yang dalam gambar kyo tu ke?kalau yg tu bukan bidang aku...tak reti aku menjaganya....nk kasi makan apa,nak jaga Ph...semua aku tak reti.....he3.....tggulah hujung bulan nie i'allah kalau jadi aku and the gang's nak rembat 3 ekor mg lagi he3.....tggu bro kyo...tgu he3....


Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue May 03, 2011 10:58 pm

miang wrote:
kama_aro wrote:
miang wrote:
kyo82 wrote:
Apa susah mau cari Blubase ha?Ni ku offer utk kwn2 terdekat je harga special...Biru kuat ni..

http://img62.imageshack.us/i/betablue.jpg/

Kalo nak super red ada sekor agi je

http://img825.imageshack.us/i/bettafish300x208.jpg/




cehhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..............hampeh tul....aku ingatkan mmg betul2 ada...dah teruja nie...he3.....

kui...kui...kui... camna miang jadik simpan ke????? kyo dah offer baik nye ikan.....konfirm biru n merah


yang mana?yang dalam gambar kyo tu ke?kalau yg tu bukan bidang aku...tak reti aku menjaganya....nk kasi makan apa,nak jaga Ph...semua aku tak reti.....he3.....tggulah hujung bulan nie i'allah kalau jadi aku and the gang's nak rembat 3 ekor mg lagi he3.....tggu bro kyo...tgu he3....



a'ah yg dlm gambar tu ler...mana lagik...senang, x yah tanning2 nak kasi naik..
masuk ja dalam botol, tanam dalam tanah...perghhh best ooooo..cam zaman bebudak dulu...

bro alang2 dah turun bm...sudi2 la call aku, bole la aku yg x malu nie nak joint skali..
perghhhhh bro...bertambah lagik koleksi ko...best laaaaa...
doa2 la kat kot2 ada rejeki terpijak aku time tu....
$$$$ turun dari langit ka... bole gak joint sambar skali yg betul2 MG.... kalo x der tumpang layan mata ja la..
tu pun kalo boleh...

Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 04, 2011 12:02 am

kama_aro wrote:
miang wrote:
kama_aro wrote:
miang wrote:
kyo82 wrote:
Apa susah mau cari Blubase ha?Ni ku offer utk kwn2 terdekat je harga special...Biru kuat ni..

http://img62.imageshack.us/i/betablue.jpg/

Kalo nak super red ada sekor agi je

http://img825.imageshack.us/i/bettafish300x208.jpg/




cehhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..............hampeh tul....aku ingatkan mmg betul2 ada...dah teruja nie...he3.....

kui...kui...kui... camna miang jadik simpan ke????? kyo dah offer baik nye ikan.....konfirm biru n merah


yang mana?yang dalam gambar kyo tu ke?kalau yg tu bukan bidang aku...tak reti aku menjaganya....nk kasi makan apa,nak jaga Ph...semua aku tak reti.....he3.....tggulah hujung bulan nie i'allah kalau jadi aku and the gang's nak rembat 3 ekor mg lagi he3.....tggu bro kyo...tgu he3....



a'ah yg dlm gambar tu ler...mana lagik...senang, x yah tanning2 nak kasi naik..
masuk ja dalam botol, tanam dalam tanah...perghhh best ooooo..cam zaman bebudak dulu...

bro alang2 dah turun bm...sudi2 la call aku, bole la aku yg x malu nie nak joint skali..
perghhhhh bro...bertambah lagik koleksi ko...best laaaaa...
doa2 la kat kot2 ada rejeki terpijak aku time tu....
$$$$ turun dari langit ka... bole gak joint sambar skali yg betul2 MG.... kalo x der tumpang layan mata ja la..
tu pun kalo boleh...


hak ah masuk dalam tanah pastu lupa kat mana tanam...kesian menda tu he3...
I'allah lah kalau tak ada aral...tapi macam dah ada aral pulak...hampeh tul baru dapat bita hujung bulan nie kena trn JB pulak...aduyai...turun BM tetap turun....member2 aku tak sabor nak turun nie..puas memujuk aku...
koleksi suka2 je...simpan dalam bilik buat tenangkan kepala...mcm ko jugak he3...org lain lagi banyak dari aku...siap ada kolam lagi....
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 04, 2011 3:36 am

Nak turun nt jgn lupa bagitau...kita cari MG sama2...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 04, 2011 1:40 pm

kyo82 wrote:
Nak turun nt jgn lupa bagitau...kita cari MG sama2...

cantek....sudah semestinya...aku tahan je nie...tiap2 hari g kerja member2 opis yag tuhari sama2 turun membakar aku ajak turun...mana blh tahan....naik panas telinga aku dgr....
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sun May 08, 2011 11:59 pm

3 minggu je x tgk forum nie..2 hari aku nak abis baca apa yg tertinggal..huhu.isu terbeli MG kacuk/tipu ni naya jugak eh.

bro zcool, tahniah la dah nak kawin yek.aro2 kat kolam simen tu leh jd hantaran nt..hehe.
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue May 10, 2011 4:39 am

kyo82 wrote:
azrol79 wrote:

hadoiiii nie yg tensen ni bela dari 2.5 inch dah sampai 10 inch dah... takpa aku nak pi jumpa balik mamat yg jual tu tak sabar nak hempuk je...

Bwk berbincang ngan mamat tu dlu bro...minta tukar la kalo blh...Selain dari ekor diamond n double rim tu cuba bro tgk ekor ikan tu...bahagian atas merah patutnya kalo jenis MG ada biru kat area atas ekor tu...Then tgk fin atas dia...merah gak patutnya biru + kuning...warna biru tu timbul dari gen banjar red yg bercampur ngan hijau...nak kompom lebih bro try tutup lampu then suluh dengan lampu suluh...Akan kua warna kehijauan kt badan dia...

Benda dah jadi bro,yg ptg dapat tukar balik...at least kwn2 lain dapat belajar sesuatu kat sini...Ikan Bukit Merah ni byk ikan sindiket...Kena beli terus pada farm plg selamat....Cuba bro baca kt thread yg lain kat forum ni...byk yg ktrg bincangkan pasal situasi kat Bukit Merah ni...Ikan berkualiti byk tapi ikan sindiket pun byk...

Salam bro....

Ni ambo nk tanya pasal suluh lampu kat ikan.... awal pagi tadi ambo try laa suluh masa gelap tu...
Kat base ikan tu ada kuar warna kebiruan....boleh nampak walau warna biru tu tak terang sangat....

Apa yg ambo nk tau dr pengalaman bro dan otai2 semua....adakah keberangkalian base ikan ambo tu akan kuar warna biru bila ikan tu dah capai tahap matang atau dah besar nanti...sekarang ni ikan tu dlm 10" panjang...

Atau adakah itu fenomena biasa bagi SHB.... walau dah matang sekali pun base warna putih je...bila suluh ngan lampu je akan nampak biru...

Minat sangat ngan MGBB....tapi apakan daya...mmg tak termampu....Kalau ditakdirkan SHB ni ade kuar blue base nanti....walau tak terang sangat pun...dah kira okey sangat laa...Alhamdulillah...

Terima kasih banyak bro dan semua yg bagi komen....

THx...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue May 10, 2011 7:25 am

bro ko simpan je aro ko tu sampai matang...mg akan ada base biru nt jgn risau...jgn kua base hijau dahla cam yg miang slalu ckp2...then ada berita baik lg utk ko...kalo ikan ko tu jantan dalam setahun je dah blh tgk keangunan ikan tu....Pasal MGBB tu slow2 la dlu...jenis ni kalo silap beli pun xpuas ati gak...cam yg aku ckp sebelum ni MGBB ni byk yg chu kasar...ikan mg cantik tapi bila ko cmpare ngan ikan org lain yg chu halus dan trsusun msti skt ati gak....jauh beza tu...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Today at 7:21 am

Back to top Go down
 
arowana bluebase crossback untuk dijual
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: