Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 arowana bluebase crossback untuk dijual

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
AuthorMessage
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Thu May 12, 2011 10:14 am

senecavkb1 wrote:
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Tula yg dikatakan awek muda...Cam Salleh Yaakob la.hehehe
itu bro salleh sdh mau angkat Malaysian Girl 24 thn woo...power!2..

Woooiiisshhh....MG 24th kaa...???? peeerrrrgghhh....mantoooppp...mantop...mau ribu raban neh regenye....
CU camner....??? kasar ke halus...??? berapa baris...?? whitebase ke bluebase....??? shining camner...???
gold rim okey tak...??? wakakakakakaaaaaaa...

THx..
chehhh..tgk gadis pn dh mcm tgk ikan..fanatik tul hg ni..
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Thu May 12, 2011 9:47 pm

gabanzshah wrote:
senecavkb1 wrote:
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Tula yg dikatakan awek muda...Cam Salleh Yaakob la.hehehe
itu bro salleh sdh mau angkat Malaysian Girl 24 thn woo...power!2..

Woooiiisshhh....MG 24th kaa...???? peeerrrrgghhh....mantoooppp...mantop...mau ribu raban neh regenye....
CU camner....??? kasar ke halus...??? berapa baris...?? whitebase ke bluebase....??? shining camner...???
gold rim okey tak...??? wakakakakakaaaaaaa...

THx..
chehhh..tgk gadis pn dh mcm tgk ikan..fanatik tul hg ni..


Hahahahahaaaaa.....fanatik ke bro....?? hak3... tu laa...dok berangan nk bela aro yg anggun.... Smile [b]
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sat May 14, 2011 8:11 am

kyo82 wrote:
Tula yg dikatakan awek muda...Cam Salleh Yaakob la.hehehe

Bro...nk tanya satu lg pasal gold rim aro tu...rim yg warna kuning emas tu bila masa dia kuar...??? bila aro dah betul2 matang ke...??

Atau ikan yg kualiti jerk yg kuar warna kuning keemasan tu....??

THx arr...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sat May 14, 2011 8:27 am

senecavkb1 wrote:
kyo82 wrote:
Tula yg dikatakan awek muda...Cam Salleh Yaakob la.hehehe

Bro...nk tanya satu lg pasal gold rim aro tu...rim yg warna kuning emas tu bila masa dia kuar...??? bila aro dah betul2 matang ke...??

Atau ikan yg kualiti jerk yg kuar warna kuning keemasan tu....??

THx arr...
mencelah jap bro,stahu aku dr zaman kanak2 aro lg akan ada gold rim yg bro maksudkan..stakat level mana gold rim tu nk capai bergantung pada kualiti ikan tu sendiri...bro kyo komen plak nnti..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sat May 14, 2011 8:57 am

Xpayah komen byk sebab info ko bagi tu dah mg tepat...Kualiti ikan tu yg ptg...Selalunya gold rim dia akan lebih menyerlah dalam tank hitam...Tapi mg ada sesetengah keadaan ikan yg baru nak matang akan betul2 kua potensinya iaitu shinning rim n base yg kuat...Secara normal ikan akan nampak potensi bila dah capai setahun ke atas...Insya Allah pasni aku akan cuba tgkap gambar utk contoh2nya...Esok mgkin aku akan ke Bukit Merah lagi then akan cuba dapatkan gambar terbaik...Kecewa xdapat share ngan korang gambar mgu lepas yg xbest kualitinya...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sat May 14, 2011 9:00 am

gabanzshah wrote:
senecavkb1 wrote:
kyo82 wrote:
Tula yg dikatakan awek muda...Cam Salleh Yaakob la.hehehe

Bro...nk tanya satu lg pasal gold rim aro tu...rim yg warna kuning emas tu bila masa dia kuar...??? bila aro dah betul2 matang ke...??

Atau ikan yg kualiti jerk yg kuar warna kuning keemasan tu....??

THx arr...
mencelah jap bro,stahu aku dr zaman kanak2 aro lg akan ada gold rim yg bro maksudkan..stakat level mana gold rim tu nk capai bergantung pada kualiti ikan tu sendiri...bro kyo komen plak nnti..

Photobucket" border="0" alt="" />

Maksud ak gini bro....rim dia tu mmg mase kecik dah ade....yg aku maksudkan warna kuning emas dia tu...cam HB yg ak tengok aritu kat kedai...yg Rm1800.00 tu...rim dia tu mmg warna kuning emas....berkilau2...tak macam warna rim aro ak kat atas tu...kelabu hasap jerk...

Tu yg ak tanya....kot2 dewasa nnt akan kuar warna kuning emas tu...atau mmg akan kekal gitu jerk....kalau kekal gitu...mmg haru laa skit...nk kena wat sesuatu arr...book dlu ikan yg ak tengok tu...tu pun kalau ade lg...ke camner neh.... Sad scratch
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sat May 14, 2011 9:09 am

kyo82 wrote:
Xpayah komen byk sebab info ko bagi tu dah mg tepat...Kualiti ikan tu yg ptg...Selalunya gold rim dia akan lebih menyerlah dalam tank hitam...Tapi mg ada sesetengah keadaan ikan yg baru nak matang akan betul2 kua potensinya iaitu shinning rim n base yg kuat...Secara normal ikan akan nampak potensi bila dah capai setahun ke atas...Insya Allah pasni aku akan cuba tgkap gambar utk contoh2nya...Esok mgkin aku akan ke Bukit Merah lagi then akan cuba dapatkan gambar terbaik...Kecewa xdapat share ngan korang gambar mgu lepas yg xbest kualitinya...

Ngan usia dan saiz aro ak tu....seeloknya dok dlm tank ape....??? hitam atau putih...?? Sekarang masih dlm tank putih... scratch

Waaahhh...best tul bro arrr...selalu dpt gi BM....syok dpt tengok aro2 kualiti....

THx...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sat May 14, 2011 9:15 am

Xpayah risau bro ikan ko tu...Bia je dlu dalam tank asal dia...Then jgn lupa try bagi fresh cahaya matahari kat dia...Hujung tahun ni ko nak tukar tank blhla try...Pada aku HB bro ada potensi tgi gak...Warna fin dia kuat dalam tank putih then Insya Allah biru dia akan kuat dalam setahun lebih lagi...Nt aku cuba share pape yg patut dari Bukit Merah..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sat May 14, 2011 9:25 am

senecavkb1 wrote:
kyo82 wrote:
Xpayah komen byk sebab info ko bagi tu dah mg tepat...Kualiti ikan tu yg ptg...Selalunya gold rim dia akan lebih menyerlah dalam tank hitam...Tapi mg ada sesetengah keadaan ikan yg baru nak matang akan betul2 kua potensinya iaitu shinning rim n base yg kuat...Secara normal ikan akan nampak potensi bila dah capai setahun ke atas...Insya Allah pasni aku akan cuba tgkap gambar utk contoh2nya...Esok mgkin aku akan ke Bukit Merah lagi then akan cuba dapatkan gambar terbaik...Kecewa xdapat share ngan korang gambar mgu lepas yg xbest kualitinya...

Ngan usia dan saiz aro ak tu....seeloknya dok dlm tank ape....??? hitam atau putih...?? Sekarang masih dlm tank putih... scratch

Waaahhh...best tul bro arrr...selalu dpt gi BM....syok dpt tengok aro2 kualiti....

THx...

tu la..slalunya jaga kualiti air n makanan dia bro..tu yg penting..aku klu ikan dh capai lebh krg 12 inc akan tukar dr whte ke dark background..tp klu HB ni x tau la plak..ada gak membe tanya camtu,slalu aku jawab ko nk ikan ko jd camner...heheh..terpulang
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sat May 14, 2011 9:27 am

kyo82 wrote:
Xpayah komen byk sebab info ko bagi tu dah mg tepat...Kualiti ikan tu yg ptg...Selalunya gold rim dia akan lebih menyerlah dalam tank hitam...Tapi mg ada sesetengah keadaan ikan yg baru nak matang akan betul2 kua potensinya iaitu shinning rim n base yg kuat...Secara normal ikan akan nampak potensi bila dah capai setahun ke atas...Insya Allah pasni aku akan cuba tgkap gambar utk contoh2nya...Esok mgkin aku akan ke Bukit Merah lagi then akan cuba dapatkan gambar terbaik...Kecewa xdapat share ngan korang gambar mgu lepas yg xbest kualitinya...
bro..klu p BM tu jgn lupa ek..hehehe..update blk info aritu..TQ
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sat May 14, 2011 9:48 am

kyo82 wrote:
Xpayah risau bro ikan ko tu...Bia je dlu dalam tank asal dia...Then jgn lupa try bagi fresh cahaya matahari kat dia...Hujung tahun ni ko nak tukar tank blhla try...Pada aku HB bro ada potensi tgi gak...Warna fin dia kuat dalam tank putih then Insya Allah biru dia akan kuat dalam setahun lebih lagi...Nt aku cuba share pape yg patut dari Bukit Merah..

Wokeeyyy....jgn lupa buah tangan dr BM tu nnt ehh...

THx arr....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sat May 14, 2011 9:34 pm

senecavkb1 wrote:
gabanzshah wrote:
senecavkb1 wrote:
kyo82 wrote:
Tula yg dikatakan awek muda...Cam Salleh Yaakob la.hehehe

Bro...nk tanya satu lg pasal gold rim aro tu...rim yg warna kuning emas tu bila masa dia kuar...??? bila aro dah betul2 matang ke...??

Atau ikan yg kualiti jerk yg kuar warna kuning keemasan tu....??

THx arr...
mencelah jap bro,stahu aku dr zaman kanak2 aro lg akan ada gold rim yg bro maksudkan..stakat level mana gold rim tu nk capai bergantung pada kualiti ikan tu sendiri...bro kyo komen plak nnti..

Photobucket" border="0" alt="" />

Maksud ak gini bro....rim dia tu mmg mase kecik dah ade....yg aku maksudkan warna kuning emas dia tu...cam HB yg ak tengok aritu kat kedai...yg Rm1800.00 tu...rim dia tu mmg warna kuning emas....berkilau2...tak macam warna rim aro ak kat atas tu...kelabu hasap jerk...

Tu yg ak tanya....kot2 dewasa nnt akan kuar warna kuning emas tu...atau mmg akan kekal gitu jerk....kalau kekal gitu...mmg haru laa skit...nk kena wat sesuatu arr...book dlu ikan yg ak tengok tu...tu pun kalau ade lg...ke camner neh.... Sad scratch


yg kat kedai RM 1800 shb ke hb?shb mmg lebih dkt wrna dia ke gold...tp hb lebh dkt wrna ke rtg...kuning kemerahan....dua spesis yg berlainan
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sat May 14, 2011 11:33 pm

yg kat kedai RM 1800 shb ke hb?shb mmg lebih dkt wrna dia ke gold...tp hb lebh dkt wrna ke rtg...kuning kemerahan....dua spesis yg berlainan

Yang kat kedai Rm1800.00 tu dia kata SHB....yg ak beli tu pun dia kata SHB...

Tp satu yg ak pasti...mmg dah setahun lebih laa...tp tubuh tak panjang sangat...kemetot jerk...ade laa dlm sekaki lebih skit rasanya...badan dah lebar laa...kepala dia lebih rendah dr paras atas belakang....cun arr kepala dia...nampak ganeh/samseng semacam jerk.... gold rim nipis...warna emas terang...BB pun terang...tu yg wat mata terkebil2 tu....huhuhuhuuuuu...

THx arr bro...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Sat May 14, 2011 11:57 pm

[quote="miang"][quote="senecavkb1"][quote="gabanzshah"][quote="senecavkb1"]
kyo82 wrote:
Tula yg dikatakan awek muda...Cam Salleh Yaakob la.hehehe


Tadi kol tokey tu....dia kt dah jual...Rm2000.00...huhuhuhuuuuu...tp ikut kata sorang pekerja dia...trade in jew...org tu tukar ngan HB yg pudar jew warnanya....pastu tambah duit....aritu aku nak trade in dia tak bagi...siuut tul laa... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Kalau dia bg trade in aritu...mmg laa ak takde cash kt tangan nk tambah....tp boleh laa jual satu lens kamera ak...kawan dok nk beli....1.3k boleh dapatnyer....eeeiiiiii...geram tul rasa...

THx arr bro..
Back to top Go down
View user profile
azrol79



Posts : 35
Join date : 17/04/2011
Age : 37
Location : muadzam shah pahang

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 18, 2011 12:24 am

salam semua...terima kasih pada semua....akhirnya dapat gak tukar ikan baru...he..he tapi yg kecik saiz 3 inch Very Happy ....hadoi nak kena tunggu lg 4/5 bulan br besar ikan tu...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 18, 2011 12:49 am

azrol79 wrote:
salam semua...terima kasih pada semua....akhirnya dapat gak tukar ikan baru...he..he tapi yg kecik saiz 3 inch Very Happy ....hadoi nak kena tunggu lg 4/5 bulan br besar ikan tu...


yg tu hari ke?berapa ekor dapat tukar?takkan sekor je kot.....
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 18, 2011 4:47 am

Pendapat aku la xkisahla dapat yg kecik pun asalkan dapat tukar...Tahun lepas mg byk ikan sindiket masuk pasaran...Permintaan tgi sgt then harga pun tgi....tu yg jadi macam2 jenis ikan drg jual je sebagai MG,MGBB n mcm2 lagi...Anyway nt jgn lupa update ikan baru bro....
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 18, 2011 10:20 am

tahniah bro azrol79 dapt tukar balik ikan tu..aku memang ikuti betul thread kes azrol79 ni sbb kena naya..huhu..

berkat komen otai2 kat cni membantu mengenal pasti masalah yang tersembunyi disebalik gambar yang dipost,hehe.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
azrol79



Posts : 35
Join date : 17/04/2011
Age : 37
Location : muadzam shah pahang

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Mon May 23, 2011 2:38 am

tunggu ikan tu besar sikit nanti sy update gambar Very Happy

tp kalau ada yg nak beli ok gak rm1800. sebab nak pakai duit..
Back to top Go down
View user profile
Lekky



Posts : 39
Join date : 30/05/2012
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed Dec 12, 2012 9:24 am

pergh..penat baca...baru habis..
Otai2 turunkan ilmu..dah macam bace court cases je..haha
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Today at 11:22 am

Back to top Go down
 
arowana bluebase crossback untuk dijual
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: