Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 arowana bluebase crossback untuk dijual

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue May 10, 2011 9:43 am

kyo82 wrote:
bro ko simpan je aro ko tu sampai matang...mg akan ada base biru nt jgn risau...jgn kua base hijau dahla cam yg miang slalu ckp2...then ada berita baik lg utk ko...kalo ikan ko tu jantan dalam setahun je dah blh tgk keangunan ikan tu....Pasal MGBB tu slow2 la dlu...jenis ni kalo silap beli pun xpuas ati gak...cam yg aku ckp sebelum ni MGBB ni byk yg chu kasar...ikan mg cantik tapi bila ko cmpare ngan ikan org lain yg chu halus dan trsusun msti skt ati gak....jauh beza tu...

Salam...

Okey bro...harap2 kuar base biru laa...bukan hijau...hak3...dan mudah mudahan jugak aro ambo tu jantan laa...InsyaAllah...dah tak sabar dah nak nengok keanggunannya...heheheeee...

Minggu lepas ada gi satu LFS yg penah pegi sekali je dulu2...entah kenapa minggu lepas tu rasa nak singgah je...

masuk je dlm kedai...ada sekor HB dlm aquarium depan kedai...BB laaa...waaaa...cun ehh....ikan dalam 14" lebih kurang...walau pun BB dia tak sehebat MGBB...tapi kalau boleh bela yg cam gitu pun dah syukur sangat rasanya...

Tanya gak berapa harga...saje je laa...tapi tak jual rupanya...tokey tu ckp ikan dari singapore...

Terima kasih banyak arr bro....
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue May 10, 2011 10:07 am

Utk pengetahuan bro....ada HB yg kdg2 lebih kuat warna birunya compare ngan MGBB...Aku tgk sendiri kt kolam kwn aku...HB kat umah aku pun dah kuar birunya pas setahun je bela.....Biru yg aku maksudkan keseluruhan basenya mg biru....Tapi yg betina hanya sisik 5 je yg kua biru...
Ko jgn pikir yg bukan2 pasal aro ko....sampai masa nt kua la potensinya....barula senang ati layan....Ikan kat LFS yg 14 inci ko cakap tu mg dah setahun lebih...sebab tu nampak sgt cantiknya....mau cntik lagi tgu dekat2 matang nt lagila kuat warnanya....Buat masa ni ko jgn bagi mkn katak lagi...Tgu ikan dah masuk area 2-2setengah tahun baru ko bagi mkn katak...masa tu ko tgk sendiri perubahan ketara pada aro ko...cuma jgn overdose dahla...nt jadi lain lak...
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue May 10, 2011 7:52 pm

kalau base biruuuuuuuuu???aku rse biar la ade masalah ape pun...mmg senyummmm je la tuan pye ikan...hahaha
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue May 10, 2011 8:05 pm

kyo82 wrote:
Utk pengetahuan bro....ada HB yg kdg2 lebih kuat warna birunya compare ngan MGBB...Aku tgk sendiri kt kolam kwn aku...HB kat umah aku pun dah kuar birunya pas setahun je bela.....Biru yg aku maksudkan keseluruhan basenya mg biru....Tapi yg betina hanya sisik 5 je yg kua biru...
Ko jgn pikir yg bukan2 pasal aro ko....sampai masa nt kua la potensinya....barula senang ati layan....Ikan kat LFS yg 14 inci ko cakap tu mg dah setahun lebih...sebab tu nampak sgt cantiknya....mau cntik lagi tgu dekat2 matang nt lagila kuat warnanya....Buat masa ni ko jgn bagi mkn katak lagi...Tgu ikan dah masuk area 2-2setengah tahun baru ko bagi mkn katak...masa tu ko tgk sendiri perubahan ketara pada aro ko...cuma jgn overdose dahla...nt jadi lain lak...

Salam...

Okey...terima kasih banyak atas nasihat tu...really appreciate... flower

Aro ak tu sekarang ni dekat2 10"....agak2 laa...berapa umur tu... masa beli aritu dlm 8"...Susah gak tak tau nak estimate umur neh... diet sekarang ni cuma Ulat ngan cengkerik....anak ikan kekadang makan...kadang2 tak....

Thanks arr bro...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue May 10, 2011 8:44 pm

senecavkb1 wrote:
kyo82 wrote:
Utk pengetahuan bro....ada HB yg kdg2 lebih kuat warna birunya compare ngan MGBB...Aku tgk sendiri kt kolam kwn aku...HB kat umah aku pun dah kuar birunya pas setahun je bela.....Biru yg aku maksudkan keseluruhan basenya mg biru....Tapi yg betina hanya sisik 5 je yg kua biru...
Ko jgn pikir yg bukan2 pasal aro ko....sampai masa nt kua la potensinya....barula senang ati layan....Ikan kat LFS yg 14 inci ko cakap tu mg dah setahun lebih...sebab tu nampak sgt cantiknya....mau cntik lagi tgu dekat2 matang nt lagila kuat warnanya....Buat masa ni ko jgn bagi mkn katak lagi...Tgu ikan dah masuk area 2-2setengah tahun baru ko bagi mkn katak...masa tu ko tgk sendiri perubahan ketara pada aro ko...cuma jgn overdose dahla...nt jadi lain lak...

Salam...

Okey...terima kasih banyak atas nasihat tu...really appreciate... flower

Aro ak tu sekarang ni dekat2 10"....agak2 laa...berapa umur tu... masa beli aritu dlm 8"...Susah gak tak tau nak estimate umur neh... diet sekarang ni cuma Ulat ngan cengkerik....anak ikan kekadang makan...kadang2 tak....

Thanks arr bro...

5-6 bulan ada la umurnya
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue May 10, 2011 9:33 pm

Yup betul cakap Miang tu mgkin dalam 5-6 bulan...Tapi ikan aku bela 7 bulan baru 10 inci sebab aku xnak bagi mkn byk....ikan ni bila dah 10 - 12 inci agak lambat pulak pembesarannya...ko jgn bagi mkn cengkerik kerap sgt...cengkerik tu level bawah lipan je tahap nafsu mkn utk aro....nt semua mknan lain dia xmau....kalo kat farm byk yg bagi mkn udang je sebb utk naikkan warna....
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 11, 2011 1:45 am

kyo82 wrote:
Yup betul cakap Miang tu mgkin dalam 5-6 bulan...Tapi ikan aku bela 7 bulan baru 10 inci sebab aku xnak bagi mkn byk....ikan ni bila dah 10 - 12 inci agak lambat pulak pembesarannya...ko jgn bagi mkn cengkerik kerap sgt...cengkerik tu level bawah lipan je tahap nafsu mkn utk aro....nt semua mknan lain dia xmau....kalo kat farm byk yg bagi mkn udang je sebb utk naikkan warna....

Thanks bro miang n kyo82....

Udang idup kt sini susah nk dpt arr bro...

3-4 hari ni kurang selera mkn laa pulak....pastu garangnya semacam jew....abis 2 ekor komando dlm tu di belasahnya...berterabur sisik derang...addeehh...deehh...hak3... selalu tak macam tu...cool jerk....

Angin apa laa pulak yg dok serang aro aku tuuhh....

THx arr...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 11, 2011 5:54 am

kyo82 wrote:
Yup betul cakap Miang tu mgkin dalam 5-6 bulan...Tapi ikan aku bela 7 bulan baru 10 inci sebab aku xnak bagi mkn byk....ikan ni bila dah 10 - 12 inci agak lambat pulak pembesarannya...ko jgn bagi mkn cengkerik kerap sgt...cengkerik tu level bawah lipan je tahap nafsu mkn utk aro....nt semua mknan lain dia xmau....kalo kat farm byk yg bagi mkn udang je sebb utk naikkan warna....


Salam bro...

Tadi ade sorang kawan dtg umah...dia pun ade bela aro gak...MG..

Dia komen aro ak....katanya gold ring aro ak tak cun...kurang menarik...coz tebal... gold ring yg baik katanya yg nipis je...addeeehh...deehhh...tul ke bro....???

Hati dah mula tak senang n goyah nehh... Tlg bg komen skit bro...gold ring aro ak kat bawah neh...

THx arr....



Photobucket" border="0" alt="" />
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 11, 2011 6:15 am

Btulla apa yg dia komen tu,,rim yg cantik adalah yg kuat goldnya dan nipis....camtu gak chu yg tersusun dan halus....tapi taste masing2 la bro....ko jgnla susah ati sgt...Rim ikan ko xdala besar sgt...kira ok utk level HB...Then ikan ko baru 10 inci aku nampak ada ciri2 chu nak naik gak tu...Pasni ko cuba waktu siang n panas bukak je tingkap @ pintu utk aro terima cahaya matahari fresh...Insya Allah nt chu naik cuma mgkin kasar skit...Then berita baik utk ko mg HB ko nt akan kuar base biru...Sabar je tgu sampai umur dia setahun....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 11, 2011 6:58 am

senecavkb1 wrote:
kyo82 wrote:
Yup betul cakap Miang tu mgkin dalam 5-6 bulan...Tapi ikan aku bela 7 bulan baru 10 inci sebab aku xnak bagi mkn byk....ikan ni bila dah 10 - 12 inci agak lambat pulak pembesarannya...ko jgn bagi mkn cengkerik kerap sgt...cengkerik tu level bawah lipan je tahap nafsu mkn utk aro....nt semua mknan lain dia xmau....kalo kat farm byk yg bagi mkn udang je sebb utk naikkan warna....


Salam bro...

Tadi ade sorang kawan dtg umah...dia pun ade bela aro gak...MG..

Dia komen aro ak....katanya gold ring aro ak tak cun...kurang menarik...coz tebal... gold ring yg baik katanya yg nipis je...addeeehh...deehhh...tul ke bro....???

Hati dah mula tak senang n goyah nehh... Tlg bg komen skit bro...gold ring aro ak kat bawah neh...

THx arr....



Photobucket" border="0" alt="" />


ikan o tgh berangin la tu....mood tak baik mmg mcm tu...habis semua ikan komando dia tibai....nie dah ok la nie ikan ko nie...rim tak la tebal sangat...boleh dah nie...sbb kwn ko bela MG tu yg dia bandingkan MG dgn HB...pada aku lah....dah ok sangat ikan ko nie....wrna rim nampak jelas tak kusam...main ikan banyak kena sabar....
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 11, 2011 7:51 am

kyo82 wrote:
Btulla apa yg dia komen tu,,rim yg cantik adalah yg kuat goldnya dan nipis....camtu gak chu yg tersusun dan halus....tapi taste masing2 la bro....ko jgnla susah ati sgt...Rim ikan ko xdala besar sgt...kira ok utk level HB...Then ikan ko baru 10 inci aku nampak ada ciri2 chu nak naik gak tu...Pasni ko cuba waktu siang n panas bukak je tingkap @ pintu utk aro terima cahaya matahari fresh...Insya Allah nt chu naik cuma mgkin kasar skit...Then berita baik utk ko mg HB ko nt akan kuar base biru...Sabar je tgu sampai umur dia setahun....

Waaarrrrrgghhhh......dah ringan dah kepala ni...takde kusut masai lg....legaaaa rasa.....kena jampi serapah dari bro kyo82...terus legaaaaa rasa....hak..hak..hak...

Okeh bro...segala tunjuk ajar akan cuba d praktikkan....

Terima kasih banyak bro....terima kasih...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 11, 2011 8:18 am

ikan o tgh berangin la tu....mood tak baik mmg mcm tu...habis semua ikan komando dia tibai....nie dah ok la nie ikan ko nie...rim tak la tebal sangat...boleh dah nie...sbb kwn ko bela MG tu yg dia bandingkan MG dgn HB...pada aku lah....dah ok sangat ikan ko nie....wrna rim nampak jelas tak kusam...main ikan banyak kena sabar....

Hari ni sekor komando kena mc....masuk tank rawatan....dah ganti ngan komando baru...hak3....time kepala tengah berangin...ganeh tul laa aro neh....hihihiii...

Ha'ah laa bro...kena banyak sabar arr....ak neh bukan ape...duitnya payah...susah laa nak bertukar2 ganti aro neh...nk cari yg betul2 anggun.... ok ke... tak ok ke... sekor ni la je yg ada....kalau anggun pun yg ni laa...kalau tak anggun pun yg ni jugak....huhuhuuuu....harap2 6 bulan lg....anggun laa nnt.....InsyaAllah...

Tadi gi kat kedai yg aku beli aro aku tu....staff dia ckp ada sekor SHB yg baru sampai ptg semalam...cun katanya...gi tengok kt blkg kedai....wallaamaaakkk...aku yg tak reti ni pun bulat gak laa bijik mata dek keanggunan aro tuh....humang aiihh...level 5 penuh...BB terang benderang...rim nya nipis je...tp cam BBnya...terang benderang...memancar mancar kilatnya....peerrrgghhhh...tak puas nak tengok rasanya...
Rugi tak bawak kamera tadi....

Tanya tokey...berapa harga...??? Rm2000.00.... ooooo....kalau sy mau angkat....berapa boleh bagi...??? kalau u mau Rm1800.00 ok laaa.... ceeehhhhh...tanya cam kompiden nak beli jerk...hahahaaa...hawau tul laaa....

Pekerja dia berbisik ngan ak...minta la ngan tokey...trade in ngan yg ak beli dulu tu.....
Haaiiiiyyaaaa...talak boleh looooooo.....Hahahahahahaaaaaaa....

THx arr bro...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 11, 2011 8:32 am

senecavkb1 wrote:
ikan o tgh berangin la tu....mood tak baik mmg mcm tu...habis semua ikan komando dia tibai....nie dah ok la nie ikan ko nie...rim tak la tebal sangat...boleh dah nie...sbb kwn ko bela MG tu yg dia bandingkan MG dgn HB...pada aku lah....dah ok sangat ikan ko nie....wrna rim nampak jelas tak kusam...main ikan banyak kena sabar....

Hari ni sekor komando kena mc....masuk tank rawatan....dah ganti ngan komando baru...hak3....time kepala tengah berangin...ganeh tul laa aro neh....hihihiii...

Ha'ah laa bro...kena banyak sabar arr....ak neh bukan ape...duitnya payah...susah laa nak bertukar2 ganti aro neh...nk cari yg betul2 anggun.... ok ke... tak ok ke... sekor ni la je yg ada....kalau anggun pun yg ni laa...kalau tak anggun pun yg ni jugak....huhuhuuuu....harap2 6 bulan lg....anggun laa nnt.....InsyaAllah...

Tadi gi kat kedai yg aku beli aro aku tu....staff dia ckp ada sekor SHB yg baru sampai ptg semalam...cun katanya...gi tengok kt blkg kedai....wallaamaaakkk...aku yg tak reti ni pun bulat gak laa bijik mata dek keanggunan aro tuh....humang aiihh...level 5 penuh...BB terang benderang...rim nya nipis je...tp cam BBnya...terang benderang...memancar mancar kilatnya....peerrrgghhhh...tak puas nak tengok rasanya...
Rugi tak bawak kamera tadi....

Tanya tokey...berapa harga...??? Rm2000.00.... ooooo....kalau sy mau angkat....berapa boleh bagi...??? kalau u mau Rm1800.00 ok laaa.... ceeehhhhh...tanya cam kompiden nak beli jerk...hahahaaa...hawau tul laaa....

Pekerja dia berbisik ngan ak...minta la ngan tokey...trade in ngan yg ak beli dulu tu.....
Haaiiiiyyaaaa...talak boleh looooooo.....Hahahahahahaaaaaaa....

THx arr bro...
bro..bg aku la kn..baik hg simpan je duit hg tu..ada masa dan ketika mai dtg sini,kt BM ni..klu rege camtu dh 2 ekor leh dpt kt sini.. Mg pn leh dapat sekor.siap ada belen lg utk kos perjalanan hg...sabar bro..main aro ni kene sabar..percaya la ckp aku ni,manusia x penah puas,klu bleh nk yg baik,terbaik dan lagi terbaik..
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 11, 2011 8:56 am

bro..bg aku la kn..baik hg simpan je duit hg tu..ada masa dan ketika mai dtg sini,kt BM ni..klu rege camtu dh 2 ekor leh dpt kt sini.. Mg pn leh dapat sekor.siap ada belen lg utk kos perjalanan hg...sabar bro..main aro ni kene sabar..percaya la ckp aku ni,manusia x penah puas,klu bleh nk yg baik,terbaik dan lagi terbaik..

Salam bro gabanz....

Kekekekeeeee....ak bukannya nak beli pun bro....mana laa nak cekau duit sebanyak tu...hik3...
Saje je laa ak tanya tokey tu...kalau boleh trade in pun...takdenya duit nk buat nambah2 tu....huhuhuu...
Tapi kalau d takdirkan ada rezeki laa....mmg ak akan usaha turun BM laa...baru puas hati...hehehe...
Sekarang ni maintain ngan yg sekor ni je laaa.....dapat bela yg ni pun dah syukur sangat dah....Alhamdulillah...

Dok tunggu bro nadeen bagi sekor MG...atau harga istimewa tahap gaban untuk golongan peminat kurang mampu...hihihihiiii

THx arr bro...
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 11, 2011 10:15 am

hahahhaa....nk yg murah n free je..ps tu harap blue base..kah kah kah...
xpe, insyaallah ade rezeki aku bg kang...hahaha
ni utk golongan melayu je k...
supaya semua melayu merasa membela spesis bangsawan nih...ahahaha
ps tu igt2 la aku...time sembahyang tu...doa2 la utk aku...mention nama aku dlm doa tu k...hahaha
tu pun jd la..dh alhamdulillah...huhu
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 11, 2011 10:30 am

Ko turun BM dlu bro nt Deen akan bagi MG percuma sebagai buah tgn pada geng2 Pantai Timur....Dia dah ada kolam MG xda mslh dah....hehehe..Aku ada sorang kwan ngan Ustaz dari Kelantan plan nak bukak kolam kat sana...2 biji kolam dah korek pun...Tapi tanah merah so geng2 aku rrasa xbrapa sesuai...Ko kalo dtg sini leh tapau 2,3 ekor lagi HB kira cantik la...amik jantan betina...cukup 3 tahun letak dalam kolam...mana tau lama2 jadi pengusaha kolam aro utama kat Kelantan lak...Benda tu xmustahil sebab kat area sini dah ramai dah jadi camtu....sebab tu aku galakkan sgt bro Zcool bukak kolam tanah...mana tau rezeki Allah nak bagi...
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed May 11, 2011 10:37 am

hahhh...tggu raya la..aku bg free..mai beraya umah aku...hahaha
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Thu May 12, 2011 5:39 am

NADEEN wrote:
hahahhaa....nk yg murah n free je..ps tu harap blue base..kah kah kah...
xpe, insyaallah ade rezeki aku bg kang...hahaha
ni utk golongan melayu je k...
supaya semua melayu merasa membela spesis bangsawan nih...ahahaha
ps tu igt2 la aku...time sembahyang tu...doa2 la utk aku...mention nama aku dlm doa tu k...hahaha
tu pun jd la..dh alhamdulillah...huhu

Salam bro....

Kekekekeeee...takde laa mengharap sangat yg free tu....kalau dpt yg harga potongan istimewa pun da syukur daah...tu pun kalau mampu arr..

Tapi hajat hati tu...semasa hayat masih ade ni...kalau ade peluang...nak la jugak merasa bela spesis bangsawan/jongkong emas bergerak neh...seandainya ade rezeki...kalau tak nak kata apa lagi...

Seperti semua kita dah sedia maklum...tak semua impian kita akan jadi kenyataan...tak semua yg kita hajati dapat kita miliki....semuanya bergantung pada usaha kita lebih2 lg...Qada' dan Qadar dari Ilahi...
Bagi ak...kalau ade rezeki...ade laaa...kalau takde nak wat camner...redho je laa....tapi aku neh...dah kira bertuah sangat laa...ade gak peluang bela HB....ade kengkawan yg lain tu...mampu setakat pearl atau green jerk....Alhamdulillah laa Pemberi Rezeki...

Cuma bro...nnt kalau ade stok MG yg boleh bg harga murah tu...simpan laa untuk aku sekor...kalau masa tu ade rezeki...boleh la beli..kalau tak nnt...ko pass je laa pada member lain....ramai lg arr yg dok menunggu kan...???

Kalau dlm keadaan sekarang neh...tambang bas pegi/balik BM pun tak lepas...apa lagi nak beli MG...??????

Thanks a lot arr bro...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Thu May 12, 2011 5:53 am

kyo82 wrote:
Ko turun BM dlu bro nt Deen akan bagi MG percuma sebagai buah tgn pada geng2 Pantai Timur....Dia dah ada kolam MG xda mslh dah....hehehe..Aku ada sorang kwan ngan Ustaz dari Kelantan plan nak bukak kolam kat sana...2 biji kolam dah korek pun...Tapi tanah merah so geng2 aku rrasa xbrapa sesuai...Ko kalo dtg sini leh tapau 2,3 ekor lagi HB kira cantik la...amik jantan betina...cukup 3 tahun letak dalam kolam...mana tau lama2 jadi pengusaha kolam aro utama kat Kelantan lak...Benda tu xmustahil sebab kat area sini dah ramai dah jadi camtu....sebab tu aku galakkan sgt bro Zcool bukak kolam tanah...mana tau rezeki Allah nak bagi...

Salam bro...

Hahahahaaa....kalau ak gi BM ko suruh ak tapau 2-3 ekor HB...??? sekor pun belum tentu boleh lepas arr...huhuhuuuu.... Tapi cadangan ko tu mmg baik arr....bagi yg modal tebal ok arr bro.....sekadar cita2 tu ade arr dlm kepala neh....atau mungkin sekadar angan2 jerk...

Cam ak neh susah skit arr bro...dah berkeluarga...anak ada yg kat IPTA...ada yg sekolah lg....segala2nya terhad arr bro...lain laa kalau bergaji besar....aku neh kira atas skit pada yg kais pagi makan pagi jee laa....
Kalau masih bujang...okey arrr...takde nak risau2 pasal makan minum anak bini...sekolah anak2....gaji untuk diri sendiri je....pandai2 laa nyimpan sikit sebanyak untuk masa depan...

Apa2 pun terima kasih banyak arr semua...atas sokongan...nasihat n tunjuk ajar....tanpa korang semua...mmg susah arr ak nak study bab2 penjagaan aro neh....semuanya mmg terbaikkk....

THx arr...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Thu May 12, 2011 7:31 am

senecavkb1 wrote:
kyo82 wrote:
Ko turun BM dlu bro nt Deen akan bagi MG percuma sebagai buah tgn pada geng2 Pantai Timur....Dia dah ada kolam MG xda mslh dah....hehehe..Aku ada sorang kwan ngan Ustaz dari Kelantan plan nak bukak kolam kat sana...2 biji kolam dah korek pun...Tapi tanah merah so geng2 aku rrasa xbrapa sesuai...Ko kalo dtg sini leh tapau 2,3 ekor lagi HB kira cantik la...amik jantan betina...cukup 3 tahun letak dalam kolam...mana tau lama2 jadi pengusaha kolam aro utama kat Kelantan lak...Benda tu xmustahil sebab kat area sini dah ramai dah jadi camtu....sebab tu aku galakkan sgt bro Zcool bukak kolam tanah...mana tau rezeki Allah nak bagi...

Salam bro...

Hahahahaaa....kalau ak gi BM ko suruh ak tapau 2-3 ekor HB...??? sekor pun belum tentu boleh lepas arr...huhuhuuuu.... Tapi cadangan ko tu mmg baik arr....bagi yg modal tebal ok arr bro.....sekadar cita2 tu ade arr dlm kepala neh....atau mungkin sekadar angan2 jerk...

Cam ak neh susah skit arr bro...dah berkeluarga...anak ada yg kat IPTA...ada yg sekolah lg....segala2nya terhad arr bro...lain laa kalau bergaji besar....aku neh kira atas skit pada yg kais pagi makan pagi jee laa....
Kalau masih bujang...okey arrr...takde nak risau2 pasal makan minum anak bini...sekolah anak2....gaji untuk diri sendiri je....pandai2 laa nyimpan sikit sebanyak untuk masa depan...

Apa2 pun terima kasih banyak arr semua...atas sokongan...nasihat n tunjuk ajar....tanpa korang semua...mmg susah arr ak nak study bab2 penjagaan aro neh....semuanya mmg terbaikkk....

THx arr...
mak aii..dh ada anak kt IPTA..bro umur brp?dr segi cara mcm muda lg..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Thu May 12, 2011 8:27 am

Tula yg dikatakan awek muda...Cam Salleh Yaakob la.hehehe
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Thu May 12, 2011 8:54 am

kyo82 wrote:
Tula yg dikatakan awek muda...Cam Salleh Yaakob la.hehehe
itu bro salleh sdh mau angkat Malaysian Girl 24 thn woo...power!2..
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Thu May 12, 2011 8:59 am

mak aii..dh ada anak kt IPTA..bro umur brp?dr segi cara mcm muda lg..

Hahahahahaaaa....dari segi cara apenyer...??? ko neh memacam arr bro...hik3...

Aku neh muda lg arr....lum pun sampai 60an atau 70an....baru 40an...maintain lg arr...live begin at 40 ape..?? muda lg looorrr...nak tambah satu lg pun beres jerk...kikikiiiiii...perasan je laa tu...nk beli HB pun tak mampu ehh....kakakakaaaa....

Aku umur 26th dah ade anak arr...kawin umur 25th....wat per nak tunggu lama2...manyak luuugi looooorrr...hak3...

THx arr...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Thu May 12, 2011 9:08 am

gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Tula yg dikatakan awek muda...Cam Salleh Yaakob la.hehehe
itu bro salleh sdh mau angkat Malaysian Girl 24 thn woo...power!2..

Woooiiisshhh....MG 24th kaa...???? peeerrrrgghhh....mantoooppp...mantop...mau ribu raban neh regenye....
CU camner....??? kasar ke halus...??? berapa baris...?? whitebase ke bluebase....??? shining camner...???
gold rim okey tak...??? wakakakakakaaaaaaa...

THx..
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Thu May 12, 2011 9:39 am

mak aiii???kira bro ni oldtaimer dh yer??hehehe
ni la yg org pggl "muka lagend tp ati cute"..hehehe
ok la tu bro...arowana ni, klu betul2 minat..bela je la yg jenis mcm mne pun..
xde hal..
cuma klu pada yg nk wat harta d hari tua..bela la yg superb2...kih kih kih
bkn nye ape pun sbnr nye bro...kita ni berkongsi minat..
bila ade minat yg sama..kita saling tukar fikiran...so, jd kawan..
bila ade kawan ramai best sket...hehe..yer la..kita ni klu nk dekat kn diri ngn Allah, 1st kne dekat kn diri ngn masyarakat dulu..x gitu??hehehe
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Today at 5:50 pm

Back to top Go down
 
arowana bluebase crossback untuk dijual
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: