Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 arowana bluebase crossback untuk dijual

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
azrol79



Posts : 35
Join date : 17/04/2011
Age : 37
Location : muadzam shah pahang

PostSubject: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue Apr 19, 2011 7:52 am

salam semua saya ada seekor arowana bluebase crossback untuk dijual
ikan saiz 10 inch, chu sudah naik, ikan sihat, dari bukit merah, sy bela dari saiz 2.5 inch lg
bleh datang tengok dulu kalau berminat, lokasi shah alam. harga 2500 (nego) sampai jd..nak jual pasal nak pakai duit segera. siapa berminat PM sy, call 0199883481,sms semua dilayan.tq.[img][/img][img][/img]


Last edited by azrol79 on Fri Apr 22, 2011 4:58 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Tue Apr 19, 2011 6:38 pm

azrol79 wrote:
salam semua saya ada seekor arowana bluebase crossback untuk dijual
ikan saiz 10 inch, chu sudah naik, ikan sihat, dari bukit merah, sy bela dari saiz 2.5 inch lg
bleh datang tengok dulu kalau berminat, lokasi shah alam. harga 2500 (nego) sampai jd..nak jual pasal nak pakai duit segera. siapa berminat PM sy, call 0199883481,sms semua dilayan.tq.

gambar?
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Wed Apr 20, 2011 6:30 am

azrol79 wrote:
salam semua saya ada seekor arowana bluebase crossback untuk dijual
ikan saiz 10 inch, chu sudah naik, ikan sihat, dari bukit merah, sy bela dari saiz 2.5 inch lg
bleh datang tengok dulu kalau berminat, lokasi shah alam. harga 2500 (nego) sampai jd..nak jual pasal nak pakai duit segera. siapa berminat PM sy, call 0199883481,sms semua dilayan.tq.
bro post la gambar ke,video ke
Back to top Go down
View user profile
mdridhuan80



Posts : 2
Join date : 17/02/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Thu Apr 21, 2011 1:31 pm

Harga tu dah menarik dah untuk ikan 10 inci. Kalau boleh nak wusha gambar ikan dulu. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
azrol79



Posts : 35
Join date : 17/04/2011
Age : 37
Location : muadzam shah pahang

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 4:59 am

kalau minat boleh datang tengok dulu Very Happy
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 5:32 am

Bahagian atas ekor merah oooo...Fin atas pun ada merah gak...Bro azrol ko beli kat farm mana ikan ni?
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 5:43 am

aku rs beli kt kedai ni..good luck bro..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 5:45 am

gabanzshah wrote:
aku rs beli kt kedai ni..good luck bro..

Mmm btul gak.....
Back to top Go down
View user profile
azrol79



Posts : 35
Join date : 17/04/2011
Age : 37
Location : muadzam shah pahang

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 5:47 am

gabanzshah wrote:
aku rs beli kt kedai ni..good luck bro..
beli dgn member kat bukit merah...saiz masa tu 2.5 inch...kolam mana sy tak pasti Neutral asal sy ada 7 ekor 2 golden head 5 blubase xback ...mati sekor yg lain smua dah jual tinggal sekor nie je kalau ikut hati memang syg tak nak jual tp terpaksa kerana nak pakai duit... Crying or Very sad


Last edited by azrol79 on Fri Apr 22, 2011 5:55 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 5:54 am

azrol79 wrote:
gabanzshah wrote:
aku rs beli kt kedai ni..good luck bro..
beli dgn member kat bukit merah...saiz masa tu 2.5 inch...kolam mana sy tak pasti Neutral Neutral
p amik kt kolam sana ke @ member ko bwk ke shah alam..ko kenal ke ember ko tu @ kenel gitu2 je..sori bro saja tanya..
Back to top Go down
View user profile
azrol79



Posts : 35
Join date : 17/04/2011
Age : 37
Location : muadzam shah pahang

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 5:58 am

gabanzshah wrote:
azrol79 wrote:
gabanzshah wrote:
aku rs beli kt kedai ni..good luck bro..
beli dgn member kat bukit merah...saiz masa tu 2.5 inch...kolam mana sy tak pasti Neutral Neutral
p amik kt kolam sana ke @ member ko bwk ke shah alam..ko kenal ke ember ko tu @ kenel gitu2 je..sori bro saja tanya..

kenal.... sy kerap turun bukit merah...ada la invest sikit kat sana... Smile

IKAN NI KALAU BELA DALAM FIBERTANK PUTIH MESTI CHU NGAN KALAER BUKAK HABIS...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 6:31 am

Aku pun nk myampuk gak...Ko tnya kat kwn ko dlu kt mana dia amik ikan ni?bukan pe skrg semua org nak beli ikan mesti nak tau farm mana...MU,MAU,BMA,ABM,Jaya,HHH,Bintong,AV dll.
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 6:40 am

azrol79 wrote:
gabanzshah wrote:
azrol79 wrote:
gabanzshah wrote:
aku rs beli kt kedai ni..good luck bro..
beli dgn member kat bukit merah...saiz masa tu 2.5 inch...kolam mana sy tak pasti Neutral Neutral
p amik kt kolam sana ke @ member ko bwk ke shah alam..ko kenal ke ember ko tu @ kenel gitu2 je..sori bro saja tanya..

kenal.... sy kerap turun bukit merah...ada la invest sikit kat sana... Smile

IKAN NI KALAU BELA DALAM FIBERTANK PUTIH MESTI CHU NGAN KALAER BUKAK HABIS...

ye ke..hmm..best tul kalau kaler n chu bukak habis..
Back to top Go down
View user profile
azrol79



Posts : 35
Join date : 17/04/2011
Age : 37
Location : muadzam shah pahang

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 6:50 am

kyo82 wrote:
Aku pun nk myampuk gak...Ko tnya kat kwn ko dlu kt mana dia amik ikan ni?bukan pe skrg semua org nak beli ikan mesti nak tau farm mana...MU,MAU,BMA,ABM,Jaya,HHH,Bintong,AV dll.

dia cakap BMA
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 6:53 am

azrol79 wrote:
kyo82 wrote:
Aku pun nk myampuk gak...Ko tnya kat kwn ko dlu kt mana dia amik ikan ni?bukan pe skrg semua org nak beli ikan mesti nak tau farm mana...MU,MAU,BMA,ABM,Jaya,HHH,Bintong,AV dll.

dia cakap BMA

oooo..Ada jaminan ke bro ikan ni?
Back to top Go down
View user profile
azrol79



Posts : 35
Join date : 17/04/2011
Age : 37
Location : muadzam shah pahang

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 6:57 am

kyo82 wrote:
azrol79 wrote:
kyo82 wrote:
Aku pun nk myampuk gak...Ko tnya kat kwn ko dlu kt mana dia amik ikan ni?bukan pe skrg semua org nak beli ikan mesti nak tau farm mana...MU,MAU,BMA,ABM,Jaya,HHH,Bintong,AV dll.

dia cakap BMA

oooo..Ada jaminan ke bro ikan ni?

jaminan macam mana bro?
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 7:37 am

azrol79 wrote:
kyo82 wrote:
azrol79 wrote:
kyo82 wrote:
Aku pun nk myampuk gak...Ko tnya kat kwn ko dlu kt mana dia amik ikan ni?bukan pe skrg semua org nak beli ikan mesti nak tau farm mana...MU,MAU,BMA,ABM,Jaya,HHH,Bintong,AV dll.

dia cakap BMA

oooo..Ada jaminan ke bro ikan ni?

jaminan macam mana bro?

Kalo ikan xjadi blh tukar balik...Slalu ikan dari farm besar cam BMA ni blh tukar semula kalo ikan xjadi @ tersilap ikan.
Back to top Go down
View user profile
azrol79



Posts : 35
Join date : 17/04/2011
Age : 37
Location : muadzam shah pahang

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 7:59 am

kyo82 wrote:
azrol79 wrote:
kyo82 wrote:
azrol79 wrote:
kyo82 wrote:
Aku pun nk myampuk gak...Ko tnya kat kwn ko dlu kt mana dia amik ikan ni?bukan pe skrg semua org nak beli ikan mesti nak tau farm mana...MU,MAU,BMA,ABM,Jaya,HHH,Bintong,AV dll.

dia cakap BMA

oooo..Ada jaminan ke bro ikan ni?

jaminan macam mana bro?

Kalo ikan xjadi blh tukar balik...Slalu ikan dari farm besar cam BMA ni blh tukar semula kalo ikan xjadi @ tersilap ikan.

boleh..tapi ikan kena masuk cip dulu la... takut buyer plak yg tukar ikan... Very Happy Very Happy setahu saya kalau yg pandai tengok ikan 10 inch nie dah tahu xback ke tak? pasal tak semua ikan cepat naik kaler, bergantung kepada cara bela dan makanan yg dibagi.. betulkan sy sekiranya salah....setahu sy hiback ke xback saiz 3 ke 4 inch dah ada tanda bg yg pandai tengok dan tak akan bertukar jd banjar atau green..
pasal sy ambik ikan semua dr kecik bela sampai 6-7 inch br jual tak pernah lg tertipu cuma ada yg cepat naik dan ada yg lambat naik sampai 13-ke 14 inch br buka habis chu..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 8:14 am

azrol79 wrote:

boleh..tapi ikan kena masuk cip dulu la... takut buyer plak yg tukar ikan... Very Happy Very Happy setahu saya kalau yg pandai tengok ikan 10 inch nie dah tahu xback ke tak? pasal tak semua ikan cepat naik kaler, bergantung kepada cara bela dan makanan yg dibagi.. betulkan sy sekiranya salah....setahu sy hiback ke xback saiz 3 ke 4 inch dah ada tanda bg yg pandai tengok dan tak akan bertukar jd banjar atau green..
pasal sy ambik ikan semua dr kecik bela sampai 6-7 inch br jual tak pernah lg tertipu cuma ada yg cepat naik dan ada yg lambat naik sampai 13-ke 14 inch br buka habis chu..

Mgpun skrgni kena masuk cip baru senang nak tau...Bro ko tau ke dalam saiz 10 inci ni kalo ikan tu ada campur ngan Banjar red @ 1.5 red ke?Kalo tau ajarla skit...Pasal naik kaler mg btul cakap bro tu...Kalo ada darah super red @ red la,mesti lambat kaler mau naik...Skali tgk ikan bro ni aku teringat semula kat kelisa padi aku beli dlu..Sama je rupanya...Good luck bro...
Back to top Go down
View user profile
azrol79



Posts : 35
Join date : 17/04/2011
Age : 37
Location : muadzam shah pahang

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 8:33 am

kyo82 wrote:
azrol79 wrote:

boleh..tapi ikan kena masuk cip dulu la... takut buyer plak yg tukar ikan... Very Happy Very Happy setahu saya kalau yg pandai tengok ikan 10 inch nie dah tahu xback ke tak? pasal tak semua ikan cepat naik kaler, bergantung kepada cara bela dan makanan yg dibagi.. betulkan sy sekiranya salah....setahu sy hiback ke xback saiz 3 ke 4 inch dah ada tanda bg yg pandai tengok dan tak akan bertukar jd banjar atau green..
pasal sy ambik ikan semua dr kecik bela sampai 6-7 inch br jual tak pernah lg tertipu cuma ada yg cepat naik dan ada yg lambat naik sampai 13-ke 14 inch br buka habis chu..

Mgpun skrgni kena masuk cip baru senang nak tau...Bro ko tau ke dalam saiz 10 inci ni kalo ikan tu ada campur ngan Banjar red @ 1.5 red ke?Kalo tau ajarla skit...Pasal naik kaler mg btul cakap bro tu...Kalo ada darah super red @ red la,mesti lambat kaler mau naik...Skali tgk ikan bro ni aku teringat semula kat kelisa padi aku beli dlu..Sama je rupanya...Good luck bro...

ooo ye ke pasal ikan yg mula2 sy bela sapphire gold dari DFI farm sama je 13 inch br buka kaler.. tanya tokey pasal apa lambat naik dia cakap pasal bela dalam akuarium kalau mau cepat naik masuk dalam fiber putih air separuh saja pasang lampu 2 dr kecik 12 inch br masuk akuarium.....

setahu saya kalau campur dgn banjar ikan tak jd kaler gold.....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 9:54 am

adusssss.......bro gabanzshah,bro kyo.....aku amat2 faham soalan2 ko tu....
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 9:58 am

miang wrote:
adusssss.......bro gabanzshah,bro kyo.....aku amat2 faham soalan2 ko tu....

Kita sama2 blajar bro...hehe...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 9:59 am

ikan bentuk mcm ni la aku humban balik kat si lebai tu.....sebijik.....luka lama berdarah kembali....ha3....tulun...tulun...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 10:02 am

kyo82 wrote:
miang wrote:
adusssss.......bro gabanzshah,bro kyo.....aku amat2 faham soalan2 ko tu....

Kita sama2 blajar bro...hehe...

betul2....kita sama2 belajar....tapi aku tengah mengaru kepala aku yang tak gatal nie....nak ajak dia datang umah aku lah....lepak2...duk pun kat s.alam je....
Back to top Go down
View user profile
azrol79



Posts : 35
Join date : 17/04/2011
Age : 37
Location : muadzam shah pahang

PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Fri Apr 22, 2011 10:07 am

miang wrote:
ikan bentuk mcm ni la aku humban balik kat si lebai tu.....sebijik.....luka lama berdarah kembali....ha3....tulun...tulun...

terpulang kepada semua..masing2 ada pengalaman... Wink
masing 2 ada cara untuk menilai.. Neutral


Last edited by azrol79 on Fri Apr 22, 2011 10:12 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: arowana bluebase crossback untuk dijual   Today at 3:17 pm

Back to top Go down
 
arowana bluebase crossback untuk dijual
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 6Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: