Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 shb cikai untuk di komen otai2...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
yokies82



Posts : 76
Join date : 08/07/2013
Location : terengganu

PostSubject: shb cikai untuk di komen otai2...   Wed Oct 02, 2013 5:27 am

" />



test uplod nih..
Back to top Go down
View user profile
zaltaiho



Posts : 53
Join date : 30/01/2013
Location : Kuala Ketil Kedah

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Wed Oct 02, 2013 5:39 am

yokies82 wrote:
" />



test uplod nih..
Nampak mcm ada double ring.beli kt mana ni bro?
Back to top Go down
View user profile
yokies82



Posts : 76
Join date : 08/07/2013
Location : terengganu

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Wed Oct 02, 2013 5:44 am

mm double ring??
ada gak ker spesis camnih... x tau plak..
beli kat LFS kat kuala terengganu jer..
rm 350.. satu sisik tuh tercabut... tengah recover..
baru dlam 9-10 inchi....
ok xlagi nih ngan harga..
Back to top Go down
View user profile
mr nazib



Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 32
Location : olk klang road

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Wed Oct 02, 2013 7:59 pm

erm,,aku pun nampak cam double ring gak...gold kaler dah cantik dah tu,,,pd mate aku le...
Back to top Go down
View user profile
yokies82



Posts : 76
Join date : 08/07/2013
Location : terengganu

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Wed Oct 02, 2013 9:00 pm

mm.. aku ingat ring dia besar ..cam bntuk ladam tapak kaki kuda...
tapi ada ker yang double ring..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Thu Oct 03, 2013 12:02 pm

nie double ring nie, pendapat aku lar, tp aku bukan otai, beri pndapat jer..
hehe, ada tak otai2 boleh trgkan ape penyebab double ring ni?
Back to top Go down
View user profile
yokies82



Posts : 76
Join date : 08/07/2013
Location : terengganu

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Thu Oct 03, 2013 6:25 pm

yokies82 wrote:
" />



test uplod nih..
mic pic time off lampu... sory kamera cikai...


Back to top Go down
View user profile
orca_paus



Posts : 108
Join date : 20/08/2013

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Thu Oct 03, 2013 6:33 pm

ape bg mkn ek?..ape petua jaga?
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Thu Oct 03, 2013 7:42 pm

newbie mencelah.. double ring and ladam kuda kuat.. ikut kacuk either green atau banjar.. terima kasih..
Back to top Go down
View user profile
yokies82



Posts : 76
Join date : 08/07/2013
Location : terengganu

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Thu Oct 03, 2013 8:11 pm

Bg cengkerik ngan ulat... tapi 3 hri sekali bg cicak lastik kt bumbung umah jiran.... wakaka...
Lipan bru smpt kasi sekali...
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Thu Oct 03, 2013 8:38 pm

zerol86 wrote:
newbie mencelah.. double ring and ladam kuda kuat.. ikut kacuk either green atau banjar.. terima kasih..
gi jaga anak larrr woiii...
Back to top Go down
View user profile
yokies82



Posts : 76
Join date : 08/07/2013
Location : terengganu

PostSubject: setelah 1 tahun   Sun May 04, 2014 8:02 pm

harap otai2 komen....
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Mon May 05, 2014 9:14 am

Bukan otai
Kaler ekor nampak ceroi utk jenis gold aro pd sy..sorry kalo silap tgk..
Mulut ada plj..tp tu normal la utk aro..
Gold color ok..niceee!
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Tue May 06, 2014 12:15 am

yokies82 wrote:
harap otai2 komen....

smakin cun....kena g melawat kawasan ni...area mane ganu??
Back to top Go down
View user profile
yokies82



Posts : 76
Join date : 08/07/2013
Location : terengganu

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Tue May 06, 2014 3:24 am

Tepi umah pppiiiieeee
Area k. Berang..
Back to top Go down
View user profile
yokies82



Posts : 76
Join date : 08/07/2013
Location : terengganu

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Tue May 06, 2014 3:24 am

Tepi umah pppiiiieeee
Area k. Berang..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Mon May 19, 2014 11:49 am

Very Happy lama tak update gambo bro, update la sepam, nak gak tengok koleksi, hehe  Twisted Evil 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Mon May 19, 2014 8:58 pm

lama tak update gambo bro, update la sepam, nak gak tengok koleksi, hehe  
nak juga tgk perkembangan dia....mesti dah ilang double ring sbb sisik dah bersih
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Tue May 20, 2014 8:45 pm

bro Nampak ada guppyspot tu..
bukan kalau ada guppy spot tu MG ke?
Kalau naik chu dia penuh sebaris kira MG lah kan..

Cun aro ni bro..
jaga baik2.. Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Thu May 22, 2014 6:36 am

Very Happy kalau dh keluar chu halus sebaris tu, mmg mg la tu, hehe
Back to top Go down
View user profile
yokies82



Posts : 76
Join date : 08/07/2013
Location : terengganu

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Mon May 26, 2014 9:46 am

Guppy spot tuh apa
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Mon May 26, 2014 9:48 am

Very Happy yg hitam2 kat sirip belakang ngan ekor tu guppy spot..(kalau tak slh aku la, hehe  Razz )
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: shb cikai untuk di komen otai2...   Today at 3:00 am

Back to top Go down
 
shb cikai untuk di komen otai2...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: