Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 WTT (White Tank Tanning)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fer5437



Posts : 53
Join date : 26/08/2013

PostSubject: WTT (White Tank Tanning)   Thu Sep 26, 2013 9:24 am

Nak share sikit cara jimat for WTT. Tadi I pergi shop ikan kat Pandan Indah Cheras sebab nak beli oracle paper putih. Then member tu ajar I kalau nak jimat boleh pakai "Foam Box".

Lampu tanning letak je dalam kotak. Beli internal filter kecil. Lagi save dari pakai white fiber tank.
Back to top Go down
View user profile
ir_syeddanial89

avatar

Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: WTT (White Tank Tanning)   Thu Sep 26, 2013 9:32 am

fer5437 wrote:
Nak share sikit cara jimat for WTT. Tadi I pergi shop ikan kat Pandan Indah Cheras sebab nak beli oracle paper putih. Then member tu ajar I kalau nak jimat boleh pakai "Foam Box".

Lampu tanning letak je dalam kotak. Beli internal filter kecil. Lagi save dari pakai white fiber tank.
oracle paper putih tu u beli brapa rm??
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: WTT (White Tank Tanning)   Thu Sep 26, 2013 6:48 pm

WTT = white tank treatment kan?
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: WTT (White Tank Tanning)   Fri Sep 27, 2013 5:22 am

ermm...tggu hasil dia cmna dulu baru buat..
Back to top Go down
View user profile
fer5437



Posts : 53
Join date : 26/08/2013

PostSubject: Re: WTT (White Tank Tanning)   Fri Sep 27, 2013 8:23 am

i beli 1 meter rm 30
Back to top Go down
View user profile
kurt2812



Posts : 132
Join date : 25/07/2013

PostSubject: Re: WTT (White Tank Tanning)   Sat Sep 28, 2013 6:09 am

fer5437 wrote:
Nak share sikit cara jimat for WTT. Tadi I pergi shop ikan kat Pandan Indah Cheras sebab nak beli oracle paper putih. Then member tu ajar I kalau nak jimat boleh pakai "Foam Box".

Lampu tanning letak je dalam kotak. Beli internal filter kecil. Lagi save dari pakai white fiber tank.
sejauh mana internal filter kecil tu bleh maintain air yg bersih? kita pon x pasti. ada plak lampu tanning ni jenis klo rendam dlm air, nanti air ada aliran letrik. x bahaya kat ikan ke?
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: WTT (White Tank Tanning)   Sat Sep 28, 2013 6:59 am

Saiz minimum yg terbaik utk proses tanning ialah 4x2kaki...kalo terlalu kecik takut bantut perkembangan aro...besar sgt takut cahaya kurang...


Last edited by kyo82 on Sat Sep 28, 2013 11:30 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
zaltaiho



Posts : 53
Join date : 30/01/2013
Location : Kuala Ketil Kedah

PostSubject: Re: WTT (White Tank Tanning)   Sat Sep 28, 2013 10:47 am

fer5437 wrote:
Nak share sikit cara jimat for WTT. Tadi I pergi shop ikan kat Pandan Indah Cheras sebab nak beli oracle paper putih. Then member tu ajar I kalau nak jimat boleh pakai "Foam Box".

Lampu tanning letak je dalam kotak. Beli internal filter kecil. Lagi save dari pakai white fiber tank.
Dulu aku pernah try guna foam box utk wtt tp lepas dua hari bocor plak box tu.hampeh btul.jd klu nak try guna jgk kena sentiasa pantau takut naya nanti.
Back to top Go down
View user profile
azizulfairus



Posts : 12
Join date : 02/09/2013

PostSubject: Re: WTT (White Tank Tanning)   Sat Sep 28, 2013 8:55 pm

Ada sape2 tau bape harga white tank tu?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: WTT (White Tank Tanning)   

Back to top Go down
 
WTT (White Tank Tanning)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: