Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 com tank arowana yang tak seberapa....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: com tank arowana yang tak seberapa....   Thu Apr 14, 2011 10:42 am

Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Thu Apr 14, 2011 11:14 am

ko ajar dia main pingpong ke..ha3..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Thu Apr 14, 2011 7:10 pm

gabanzshah wrote:
ko ajar dia main pingpong ke..ha3..


hak ah...ha3.....kalau dia boring2...dia main ping pong air dalam tu he3....
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Thu Apr 14, 2011 8:25 pm

arowana zaman moden dah pandai main ping pong lak..Lama2 leh masuk sarkas.hehehe.Kalo ko masukkan dalam FGT ni masa ikan tu dalam 6-7 inci silap2 level 6 pun dapat sapu gak.Tak banyak skit pun dapat..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Thu Apr 14, 2011 8:48 pm

kyo82 wrote:
arowana zaman moden dah pandai main ping pong lak..Lama2 leh masuk sarkas.hehehe.Kalo ko masukkan dalam FGT ni masa ikan tu dalam 6-7 inci silap2 level 6 pun dapat sapu gak.Tak banyak skit pun dapat..

betul cakap ko tu....bdget FGT blm ada...aquarium saiz gaban je yg ada...tu sumbat dlm aquarium dulu...dah ada fgt masuk dalam fgt....modal tak banyak bro..pelan2 kayuh....tgh bt WTT 12 jam sehari....tu yg masuk bola ping pong dlm tu he3...suh dia main...
Back to top Go down
View user profile
kama_aro

avatar

Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 37
Location : MS

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Thu Apr 14, 2011 8:53 pm

miang wrote:
kyo82 wrote:
arowana zaman moden dah pandai main ping pong lak..Lama2 leh masuk sarkas.hehehe.Kalo ko masukkan dalam FGT ni masa ikan tu dalam 6-7 inci silap2 level 6 pun dapat sapu gak.Tak banyak skit pun dapat..

betul cakap ko tu....bdget FGT blm ada...aquarium saiz gaban je yg ada...tu sumbat dlm aquarium dulu...dah ada fgt masuk dalam fgt....modal tak banyak bro..pelan2 kayuh....tgh bt WTT 12 jam sehari....tu yg masuk bola ping pong dlm tu he3...suh dia main...

Ampun bro miang any bro kyo....sbb mencelah
WTT ?
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Thu Apr 14, 2011 9:09 pm

kama_aro wrote:
miang wrote:
kyo82 wrote:
arowana zaman moden dah pandai main ping pong lak..Lama2 leh masuk sarkas.hehehe.Kalo ko masukkan dalam FGT ni masa ikan tu dalam 6-7 inci silap2 level 6 pun dapat sapu gak.Tak banyak skit pun dapat..

betul cakap ko tu....bdget FGT blm ada...aquarium saiz gaban je yg ada...tu sumbat dlm aquarium dulu...dah ada fgt masuk dalam fgt....modal tak banyak bro..pelan2 kayuh....tgh bt WTT 12 jam sehari....tu yg masuk bola ping pong dlm tu he3...suh dia main...

Ampun bro miang any bro kyo....sbb mencelah
WTT ?

WTT?knp?
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Thu Apr 14, 2011 10:20 pm

Salam bro miang....

Waaahhh kelas community tank bro....banyak gak modal tu ehh....sekurang kurangnya 6 ekor kena letak...
Peerrgghhh....kaya bro neh....Alhamdulillah....murah rezeki bro....

Apa muslihat di sebalik bola2 ping pong tu bro....??? nak elak aro tu kena Drop Eye Sindrom ke....???

Kalau tak buat WTT....tak elok ke nnt dia punya sisik...???

Aku letak dlm white tank gak...tanning ngan white background tu jerk...tak guna lampu khas untuk tanning...guna lampu untuk aquarium yg biasa tu je....tu pun on malam dalam 4-5 jam je...okey ke tu...??

THx arr bro..
Back to top Go down
View user profile
kama_aro

avatar

Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 37
Location : MS

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Thu Apr 14, 2011 10:31 pm


oooooo.....WTT shorthand White Tank Treatment
Baru tauuuuu.....slalu pakai longhand.......ish2 jahil sungguh
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 12:58 am

bro miang..aku tgk ikan ko ni 4.5 grenti..5 pun ada tu pa?farm mana ko angkat ni bro..promote skit..
aku ingatkan bola pingpong tu hanya cakap2 je..rupanya ada gak org praktik..he3..bleh try dlm fgt aku ni..tp kn klu ikut logik betul gak..ni apa citer nk WTT plak ni??
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 1:08 am

senecavkb1 wrote:
Salam bro miang....

Waaahhh kelas community tank bro....banyak gak modal tu ehh....sekurang kurangnya 6 ekor kena letak...
Peerrgghhh....kaya bro neh....Alhamdulillah....murah rezeki bro....

Apa muslihat di sebalik bola2 ping pong tu bro....??? nak elak aro tu kena Drop Eye Sindrom ke....???

Kalau tak buat WTT....tak elok ke nnt dia punya sisik...???

Aku letak dlm white tank gak...tanning ngan white background tu jerk...tak guna lampu khas untuk tanning...guna lampu untuk aquarium yg biasa tu je....tu pun on malam dalam 4-5 jam je...okey ke tu...??

THx arr bro..



ala...sikit je tu....tu je yg termampu....bola ping pong tu kbyakan org kata nak elak DE....eloknya tiga bijik...aku tak tau blh ke tak...aku buh je...lebih dari tiga bijik..yg lbh tu tuk dorg main la apa lg he3...
bt wtt la nk bg naik kaler aku buat 12 jam sehari...guna shanda light....
taning tu tuk mempercepatkan naik wrna je...tp apa2 hal pun gen dia yg paling ptg..kalau gen tak elok..taning mcmana pun luntur balik he3...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 1:09 am

kama_aro wrote:

oooooo.....WTT shorthand White Tank Treatment
Baru tauuuuu.....slalu pakai longhand.......ish2 jahil sungguh


bukan jahil bro...tak berapa ingat tu...he3
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 1:11 am

gabanzshah wrote:
bro miang..aku tgk ikan ko ni 4.5 grenti..5 pun ada tu pa?farm mana ko angkat ni bro..promote skit..
aku ingatkan bola pingpong tu hanya cakap2 je..rupanya ada gak org praktik..he3..bleh try dlm fgt aku ni..tp kn klu ikut logik betul gak..ni apa citer nk WTT plak ni??

tah lah kolam mana aku beli yea...aku lupa lah nama dia...nanti aku chek balik kat resit...WTT saje je aku nak buat eksperimen.....kurang pgalaman bt wtt..ni tgh cari pgalaman la nie....
Back to top Go down
View user profile
kama_aro

avatar

Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 37
Location : MS

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 3:33 am

gabanzshah wrote:
bro miang..aku tgk ikan ko ni 4.5 grenti..5 pun ada tu pa?farm mana ko angkat ni bro..promote skit..
aku ingatkan bola pingpong tu hanya cakap2 je..rupanya ada gak org praktik..he3..bleh try dlm fgt aku ni..tp kn klu ikut logik betul gak..ni apa citer nk WTT plak ni??

Salam Mr. Gaban...
X der....tadik bro miang letak post shortform WTT...
aku x paham apa menatang ler WTT...
upa2 nya White Tank Treatment.....

Org slalu buat WTT nie.....shining aro tu nanti bole kekal lama ke bro? or temporary je...
positif ke cara ni?
Back to top Go down
View user profile
kama_aro

avatar

Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 37
Location : MS

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 3:42 am

miang wrote:

bukan jahil bro...tak berapa ingat tu...he3

haha tu ayat cover tuh...
bro nak tanya letak bola ping pong nie berkesan ke utk ubat DE?
ko pernah berjaya x?

ada sesetengah org cakap pasang lampu lip lap...lip lap...
lampu yg pasang masa ari raya tu pun bole ubat DE...Wallahualam...aku x pernah try

ikan aku sekor ni pun dah nampak dah nak ada talent DE... mata sebelah kiri...takut gak
nampak gaya nak kena test bola ping pong nie.....
kalo x beransur baik jugak aku nak bagi dia raya awal sket....kasi lampu lip lap sama dia....
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 5:30 am

kama_aro wrote:
gabanzshah wrote:
bro miang..aku tgk ikan ko ni 4.5 grenti..5 pun ada tu pa?farm mana ko angkat ni bro..promote skit..
aku ingatkan bola pingpong tu hanya cakap2 je..rupanya ada gak org praktik..he3..bleh try dlm fgt aku ni..tp kn klu ikut logik betul gak..ni apa citer nk WTT plak ni??

Salam Mr. Gaban...
X der....tadik bro miang letak post shortform WTT...
aku x paham apa menatang ler WTT...
upa2 nya White Tank Treatment.....

Org slalu buat WTT nie.....shining aro tu nanti bole kekal lama ke bro? or temporary je...
positif ke cara ni?

ko tanya aku ke..hehe..hmm,aku citer skit la..byk pndpt dlm WTT ni..WTT dgn lampu n WTT tanpa lampu,sbnrnya sama je..maksudnya TANNING gak..trpulang kt ko nk bentuk ikan ko mcmana. org buat WTT ini utk mempercepatkn shining n gold rim ikan tu ..bg pendapat aku,klu ikan ko tu dr kualiti yg baik,ko tanning ke x,ikan ko ttp cun..klu dr kualiti yg bese2 je ko tanning jd cun tp bila bwk kluar hancuss..kusam..klu ko x tanning pn ikan ko akan tetap develop kaler dia smpai ke tahap max yg bleh tp cepat or lambat brgtg dr penjagaan ko..
satu lg org dok gila tanning ni nk tgk tahap kualiti ikan tu..smpai tahap mana..mana bleh tahan nk tggu btahun2 br dpt tgk cun ke tak!! kdg2 org pn bleh tipu,bleh claim mcm2 ikan tanning ni..x kn ko x tau..
klu ko nk jual blk ikan ko tu,pndapat aku x yah la tanning..klu utk display je,x pe la..nnti time nk jual nnti, pembeli ni mcm2 ragam..klu ko nk tanning gak,jaga2 dgn side effect dia..cth DE,stress,burn,etc.. ksimpulanya byk faktor yg mmpengaruhi positif or negatif outcome WTT ni.. terpulang..post sblm ni pn aku ada tanya psl WTT ni n aku pn ada tanning sekor HB..ko tgk la..bg aku ada pro n kontra..masing2 punya ikan..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 5:52 am

kes drop eye ni sebab ikan suka menjeling ke bawah..Dlu aku letak kusyen kat sebelah akuarium then bila ada org duduk je ikan tu menjeling ke arah org tu.Lama2 mata ada jatuh skit..Pastu aku jarang bagi org duduk kat situ dah kecuali ramai agt xpala..Ubatnya ada yg cakap bila dah masuk kolam nt ok semula la..WTT ni ada 2 matlamat sebenarnya.Yg pertama selalunya org akan tanning ngan lampu kalimantan utk cepat naikkan scale level dia..sebabtu jenis HB akan capai level 5jugak akhirnya walaupun dalam tank biasa tapi lambatla skit..Yg kedua mcm yg miang cakap tu utk naikkan warna dia..Kdg2 ada yg guna lampu khas utk naikkan warna ikan ni..aku bab lampu ni kurang skit sebab aku langsung x tanning ikan..Aritu aku post gambar ikan kwn bapak aku tapi korang xleh tgkkan,so aku try post kat sini lak blh x tgk..aku cuba dlu...ikan umur masa tu dalam 2tahun lebih skit...level 6 adala skit je yg lekat..ikan ni xda tanning pun.

http://img853.imageshack.us/i/dsc01489r.jpg/

http://img823.imageshack.us/i/dsc01491d.jpg/
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 7:46 am

kama_aro wrote:
miang wrote:

bukan jahil bro...tak berapa ingat tu...he3

haha tu ayat cover tuh...
bro nak tanya letak bola ping pong nie berkesan ke utk ubat DE?
ko pernah berjaya x?

ada sesetengah org cakap pasang lampu lip lap...lip lap...
lampu yg pasang masa ari raya tu pun bole ubat DE...Wallahualam...aku x pernah try

ikan aku sekor ni pun dah nampak dah nak ada talent DE... mata sebelah kiri...takut gak
nampak gaya nak kena test bola ping pong nie.....
kalo x beransur baik jugak aku nak bagi dia raya awal sket....kasi lampu lip lap sama dia....

tak tau aku berkesan ke tak...aku campak je....rasanya tak...ha3.....de jadi sbb ikan selalu tgk ke bawah...aquarium pulak letak tinggi.....satu lagi gen dia.....aku punya merah 2 tahun setengah...aku ltk kat ruang tamu.....ari2 org lalu...ari2 aku duk dpn dia sambil tgk tv....tak jatuh pun mata dia...sampai aku naik hairan....anak2 aku main dpn dia..dia pun tgk ke bawah...stkt nie tak jatuh pun mata dia belah kiri atau kanan....yg dia nie pun aku ltk bola ping pong gak....sblm nie aku ada sekor HB...umur 1 tahun 8 bulan...ltk dalam bilik khas...jarang org masuk....kecuali aku...pastu kedudukan tank dia kat bawah sekali(double stand) umur setahun jatuh dah matanya....apa cite?
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 7:51 am

gabanzshah wrote:
kama_aro wrote:
gabanzshah wrote:
bro miang..aku tgk ikan ko ni 4.5 grenti..5 pun ada tu pa?farm mana ko angkat ni bro..promote skit..
aku ingatkan bola pingpong tu hanya cakap2 je..rupanya ada gak org praktik..he3..bleh try dlm fgt aku ni..tp kn klu ikut logik betul gak..ni apa citer nk WTT plak ni??

Salam Mr. Gaban...
X der....tadik bro miang letak post shortform WTT...
aku x paham apa menatang ler WTT...
upa2 nya White Tank Treatment.....

Org slalu buat WTT nie.....shining aro tu nanti bole kekal lama ke bro? or temporary je...
positif ke cara ni?

ko tanya aku ke..hehe..hmm,aku citer skit la..byk pndpt dlm WTT ni..WTT dgn lampu n WTT tanpa lampu,sbnrnya sama je..maksudnya TANNING gak..trpulang kt ko nk bentuk ikan ko mcmana. org buat WTT ini utk mempercepatkn shining n gold rim ikan tu ..bg pendapat aku,klu ikan ko tu dr kualiti yg baik,ko tanning ke x,ikan ko ttp cun..klu dr kualiti yg bese2 je ko tanning jd cun tp bila bwk kluar hancuss..kusam..klu ko x tanning pn ikan ko akan tetap develop kaler dia smpai ke tahap max yg bleh tp cepat or lambat brgtg dr penjagaan ko..
satu lg org dok gila tanning ni nk tgk tahap kualiti ikan tu..smpai tahap mana..mana bleh tahan nk tggu btahun2 br dpt tgk cun ke tak!! kdg2 org pn bleh tipu,bleh claim mcm2 ikan tanning ni..x kn ko x tau..
klu ko nk jual blk ikan ko tu,pndapat aku x yah la tanning..klu utk display je,x pe la..nnti time nk jual nnti, pembeli ni mcm2 ragam..klu ko nk tanning gak,jaga2 dgn side effect dia..cth DE,stress,burn,etc.. ksimpulanya byk faktor yg mmpengaruhi positif or negatif outcome WTT ni.. terpulang..post sblm ni pn aku ada tanya psl WTT ni n aku pn ada tanning sekor HB..ko tgk la..bg aku ada pro n kontra..masing2 punya ikan..


betul....aku setuju pdpt ko....aku sblm nie jarang taning ikan aku gila2...sbb org selalu cite taning...taning....taning.....kali ni aku nak bg puas hati aku sendiri aku buat eksperimen sendiri.......nk tgk apa keputusannya.....nak bg aku puas hati je he3....tuk pengalaman diri.......aku pakai shanda light 2 bijik 4 kaki....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 7:53 am

kyo82 wrote:
kes drop eye ni sebab ikan suka menjeling ke bawah..Dlu aku letak kusyen kat sebelah akuarium then bila ada org duduk je ikan tu menjeling ke arah org tu.Lama2 mata ada jatuh skit..Pastu aku jarang bagi org duduk kat situ dah kecuali ramai agt xpala..Ubatnya ada yg cakap bila dah masuk kolam nt ok semula la..WTT ni ada 2 matlamat sebenarnya.Yg pertama selalunya org akan tanning ngan lampu kalimantan utk cepat naikkan scale level dia..sebabtu jenis HB akan capai level 5jugak akhirnya walaupun dalam tank biasa tapi lambatla skit..Yg kedua mcm yg miang cakap tu utk naikkan warna dia..Kdg2 ada yg guna lampu khas utk naikkan warna ikan ni..aku bab lampu ni kurang skit sebab aku langsung x tanning ikan..Aritu aku post gambar ikan kwn bapak aku tapi korang xleh tgkkan,so aku try post kat sini lak blh x tgk..aku cuba dlu...ikan umur masa tu dalam 2tahun lebih skit...level 6 adala skit je yg lekat..ikan ni xda tanning pun.

http://img853.imageshack.us/i/dsc01489r.jpg/

http://img823.imageshack.us/i/dsc01491d.jpg/



cantik ikan nie....
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 8:28 am

miang wrote:
kyo82 wrote:
kes drop eye ni sebab ikan suka menjeling ke bawah..Dlu aku letak kusyen kat sebelah akuarium then bila ada org duduk je ikan tu menjeling ke arah org tu.Lama2 mata ada jatuh skit..Pastu aku jarang bagi org duduk kat situ dah kecuali ramai agt xpala..Ubatnya ada yg cakap bila dah masuk kolam nt ok semula la..WTT ni ada 2 matlamat sebenarnya.Yg pertama selalunya org akan tanning ngan lampu kalimantan utk cepat naikkan scale level dia..sebabtu jenis HB akan capai level 5jugak akhirnya walaupun dalam tank biasa tapi lambatla skit..Yg kedua mcm yg miang cakap tu utk naikkan warna dia..Kdg2 ada yg guna lampu khas utk naikkan warna ikan ni..aku bab lampu ni kurang skit sebab aku langsung x tanning ikan..Aritu aku post gambar ikan kwn bapak aku tapi korang xleh tgkkan,so aku try post kat sini lak blh x tgk..aku cuba dlu...ikan umur masa tu dalam 2tahun lebih skit...level 6 adala skit je yg lekat..ikan ni xda tanning pun.

http://img853.imageshack.us/i/dsc01489r.jpg/

http://img823.imageshack.us/i/dsc01491d.jpg/



cantik ikan nie....

Ikan tu aku dah selamat tlg jualkan utk pakcik tu..rm2500..Esok aku nak round bukit merah..miang ko bila mau turun sini..lama xsembang..gaban lak bila mau lepak sama...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 9:02 am

wahh....esok aku nak layan ikan laut da!!!ada trip..ari2 dok layan ikan darat,skali skala layan ikan laut plak..huhu..
bro kyo,ko ada pegi tak kedai ikan kat area blkg masjid kamunting tu..ada satu je kdai ikan kat situ.. sbijik mcm ni la,cuma base dia kuat skit..ikan tu ada kt depan pintu masuk..dr jln besar ko dh nampak..dia ckp MGBB..hehe3
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 9:45 am

gabanzshah wrote:
wahh....esok aku nak layan ikan laut da!!!ada trip..ari2 dok layan ikan darat,skali skala layan ikan laut plak..huhu..
bro kyo,ko ada pegi tak kedai ikan kat area blkg masjid kamunting tu..ada satu je kdai ikan kat situ.. sbijik mcm ni la,cuma base dia kuat skit..ikan tu ada kt depan pintu masuk..dr jln besar ko dh nampak..dia ckp MGBB..hehe3

Wah esok ko nak layan barracuda bluebase ke?hehehe.Itu kedai Yap.Aku selalu beli anak udang kat situ..Mg kenal la.Mg dia punya MGBB pun..biru kuat...aku tanya dia beli harga MG ke dia ngaku...Tapi ko perasan x chu ikan dia xnaik habis kan..then dia akan naik habis cuma agak kasar la...Warna dia mg menepati ciri2 MGBB tapi chu dia level HBQ @ SHB je...Then 1 line yg kasar lak...Sayang betulla warna dah kuat tapi chu lak kureng...Tapi kalo ko nak tgk MGBB yg dah jadi then menawan pulak tu,aku bawak ko pi 1 kedai lagi..Kenalan aku gak...Cuma chu dia 1 line gak yg tersusun,cuma yg ni lebih memikat hatila...Rim warna gold kuat then bluebase dia mg dah kuat sgt...Letak lak dalam tank hitam mg paling bestla.
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 10:28 am

he3..x main la barracuda..sok kami nk layan kerapu chili red.ha3..aku pn klu boring2 slalu gak sggah kt kdai dia..layan2 ikan dia smbil on d way blk kpg..betul la tu apa yg ko ckp..mmg kaler dia garang,tp tu la chu x pecah habis..bukan ikan tu je,MG dia pn sama..yg aku angin,MG yg dia dok tanning kt blkg tu sama usia ngan HB aku..tup2 aku p pagi td..mak ai kejapnye besar..jeles2..
kedai mana plak ni..rsnya aku abis dh pusing kdai2 ikan kt area tepeng n kamunting ni..kdai Yap tu je yg dok tayang aro2 dia..kt mana kdainya??dulu ada 1 kt pokok assam jln belakang tu (kws kilang)Arowana Bukit Merah dok jual MG gak..dek slalu je kene pecah masuk,terus dia x letak dh..klu btul2 nk dia bleh bwk tunjuk..huhu2
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   Fri Apr 15, 2011 5:23 pm

gabanzshah wrote:
he3..x main la barracuda..sok kami nk layan kerapu chili red.ha3..aku pn klu boring2 slalu gak sggah kt kdai dia..layan2 ikan dia smbil on d way blk kpg..betul la tu apa yg ko ckp..mmg kaler dia garang,tp tu la chu x pecah habis..bukan ikan tu je,MG dia pn sama..yg aku angin,MG yg dia dok tanning kt blkg tu sama usia ngan HB aku..tup2 aku p pagi td..mak ai kejapnye besar..jeles2..
kedai mana plak ni..rsnya aku abis dh pusing kdai2 ikan kt area tepeng n kamunting ni..kdai Yap tu je yg dok tayang aro2 dia..kt mana kdainya??dulu ada 1 kt pokok assam jln belakang tu (kws kilang)Arowana Bukit Merah dok jual MG gak..dek slalu je kene pecah masuk,terus dia x letak dh..klu btul2 nk dia bleh bwk tunjuk..huhu2

Alang2 kerapu baik layan kertang trus.hehehe.harga pun mahal..Ikan dia mana xcepat besar..Makanan byk.hehehe.time aku pi je mesti ada mknan lebih...Kedai ikan byk skrgni...kt Aulong ada 2 lagi,kat Kamunting Jaya pun ada...Sebenarnya btul2 belakang masjid kamunting pun ada 1 kedai dgn sekor super red yg pada aku cantik jugakla...red dia pun kuat gak..Dlu mg byk kes pecah masuk kedai tapi skrg dah ok...Kt kedai Yap tu ada sekor ikan dari Melaka dgn chu yg cantik n cepat develop tapi rim dia agak tebal..Susah btul nak dapat MGBB yg betul2 menawan ati...Arini aku pi tgk harvest nt kalo sempat aku upload gambar kat sini induk HB.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: com tank arowana yang tak seberapa....   

Back to top Go down
 
com tank arowana yang tak seberapa....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: