Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Canister Filter ???

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Canister Filter ???   Mon Sep 16, 2013 8:21 am

selamat hari merdeka dan selamat hari Malaysia... cheers 

nak tanyer sahabat2 sini, selain brand dophin dan fluval, ape brand
canister filter yg ok?
antara fluval dan dophin, mana yg lebih baik?
sbb kebykn yg dijual kat bintulu ni brand 2 ni jer, harga 290-390... Question
Back to top Go down
View user profile
chrisdalie



Posts : 32
Join date : 15/05/2013
Age : 41
Location : Sri Aman - Kuching - KL - Kemaman

PostSubject: Re: Canister Filter ???   Mon Sep 16, 2013 4:26 pm

Kalau antara fluval n dolphin, memang fluval lah ok. Tapi klu nak jenis filter yang senyap, user friendly beli lah Eheim. Harga sekitar rm350 ke atas. Aku pakai Eheim Pro 2 2026 n Eheim classics 250. Tapi kalau ada byk bio-load, di cadangkan guna sump.
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Canister Filter ???   Sat Sep 21, 2013 12:41 pm

chrisdalie wrote:
Kalau antara fluval n dolphin, memang fluval lah ok. Tapi klu nak jenis filter yang senyap, user friendly beli lah Eheim. Harga sekitar rm350 ke atas. Aku pakai Eheim Pro 2 2026 n Eheim classics 250. Tapi kalau ada byk bio-load, di cadangkan guna sump.
tak byk bio load... ari tu tgk kat rumah kawan, dier pakai dophin, senyap jer... tgh tggu bajet cun nak angkat canister filter ni... hehe

tq bro...
Back to top Go down
View user profile
kurt2812



Posts : 132
Join date : 25/07/2013

PostSubject: Re: Canister Filter ???   Sun Sep 22, 2013 10:30 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
chrisdalie wrote:
Kalau antara fluval n dolphin, memang fluval lah ok. Tapi klu nak jenis filter yang senyap, user friendly beli lah Eheim. Harga sekitar rm350 ke atas. Aku pakai Eheim Pro 2 2026 n Eheim classics 250. Tapi kalau ada byk bio-load, di cadangkan guna sump.
tak byk bio load... ari tu tgk kat rumah kawan, dier pakai dophin, senyap jer... tgh tggu bajet cun nak angkat canister filter ni... hehe

tq bro...
elok pakai yg branded mcm ehiem atau fluval la, sbb klo cap ayam punya takot bising je nt.
sejujurnya saya x syor canister filter la bro. baik pakai sump tank, senang nak maintain.
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Canister Filter ???   Mon Sep 23, 2013 3:33 am

kurt2812 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
chrisdalie wrote:
Kalau antara fluval n dolphin, memang fluval lah ok. Tapi klu nak jenis filter yang senyap, user friendly beli lah Eheim. Harga sekitar rm350 ke atas. Aku pakai Eheim Pro 2 2026 n Eheim classics 250. Tapi kalau ada byk bio-load, di cadangkan guna sump.
tak byk bio load... ari tu tgk kat rumah kawan, dier pakai dophin, senyap jer... tgh tggu bajet cun nak angkat canister filter ni... hehe

tq bro...
elok pakai yg branded mcm ehiem atau fluval la, sbb klo cap ayam punya takot bising je nt.
sejujurnya saya x syor canister filter la bro. baik pakai sump tank, senang nak maintain.
uoh, sng lagi ker maintain sump tank? sbb skang pakai akua 3 kaki...
bwh tank tu takder cabinet, tkut plak bdk2 kacau bro...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Canister Filter ???   Today at 1:16 pm

Back to top Go down
 
Canister Filter ???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: