Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Daun Ketapang

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fer5437



Posts : 53
Join date : 26/08/2013

PostSubject: Daun Ketapang   Thu Sep 05, 2013 6:33 am

Ada siapa tau mana ada jual daun ketapang?

Ikan I stress gila...Nampak macam dalam ketakutan je, gerak pun malas. Nampak jari dekat terus lari n jump.

Blackwater I letak tapi tank I 3 feet 200 liter....nak pakai blackwater kena pakai banyak.

Boleh share pendapat, what should I do?
Back to top Go down
View user profile
bdkpantai

avatar

Posts : 83
Join date : 21/04/2013
Location : kuala terengganu

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Thu Sep 05, 2013 6:37 am

lokasi mane bro..sy duk terengganu..klu ssh sgt sy pos je..cume byr kos pos je...
Back to top Go down
View user profile
fer5437



Posts : 53
Join date : 26/08/2013

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Thu Sep 05, 2013 7:58 am

I from kl bro. Pm I detail untuk daun ketapang.
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Thu Sep 05, 2013 5:19 pm

x jumpa daun ketapang...cari ler black water...
botol kecik baru rm10
Back to top Go down
View user profile
chun46

avatar

Posts : 55
Join date : 07/08/2013
Age : 31
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Thu Sep 05, 2013 6:16 pm

salam....nak tanya ckit...black water jenis mana yang elok ye??
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Thu Sep 05, 2013 6:41 pm

chun46 wrote:
salam....nak tanya ckit...black water jenis mana yang elok ye??
yg aku pakai BW yg botol mcm tension gon tu...
Back to top Go down
View user profile
doremi

avatar

Posts : 55
Join date : 25/06/2013
Age : 36
Location : Selayang

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Mon Sep 09, 2013 2:19 am

meh jumpa aku kat selayang..aku bagi satu plastik daun ketapang yg dah betul kering punya..free jer..dont worry..
Back to top Go down
View user profile
chun46

avatar

Posts : 55
Join date : 07/08/2013
Age : 31
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Mon Sep 09, 2013 10:49 pm

ya ka???boleh la...hehehhehe:D 
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Mon Sep 09, 2013 11:01 pm

doremi wrote:
meh jumpa aku kat selayang..aku bagi satu plastik daun ketapang yg dah betul kering punya..free jer..dont worry..
thumb up...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
orca_paus

avatar

Posts : 108
Join date : 20/08/2013

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Fri Sep 20, 2013 8:56 pm

ok..selalunya daun ketapang yg kita letak dlm tank tu nk biau smpi bape lama ek?slalunya air akan bertukau wane 'karat' cket kan..so nk biau daun tu bape lame?utk tank 2 ft sehelai daun saiz sederhana memadai x?sbb ada bace dlm tenet jgn terlampau bnyk daun dlm tank..
Back to top Go down
View user profile
mr nazib

avatar

Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 33
Location : olk klang road

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Fri Sep 20, 2013 9:48 pm

2 feet tank letak selai je dulu..then tgk perubahan kaler air dr hari ke hari,..2 3 hr pas tu daun tu dah boleh dikeluarkan..(sebelunm daun tu mereput)nak letak dalam filter boleh,dalam tank pun boleh...jgn lupe check ph air,,daun ketapang bleh wat ph drop...
Back to top Go down
View user profile
joeyss



Posts : 29
Join date : 10/02/2013

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Fri Apr 10, 2015 7:09 am

nak up semula thread ni.. ada sesiapa boleh supply daun ketapang?
saya nak beli
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Thu Apr 16, 2015 3:47 am

joeyss wrote:
nak up semula thread ni.. ada sesiapa boleh supply daun ketapang?
saya nak beli

dekat kedai akuarium selalu ada bro... Very Happy 50 sen je sekeping
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Tue Apr 21, 2015 12:38 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
joeyss wrote:
nak up semula thread ni.. ada sesiapa boleh supply daun ketapang?
saya nak beli

dekat kedai akuarium selalu ada bro... Very Happy 50 sen je sekeping

50sen skeping? perghhh.. meh aku jual 20sen skeping..hehhehehe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Tue Apr 21, 2015 8:24 am

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
joeyss wrote:
nak up semula thread ni.. ada sesiapa boleh supply daun ketapang?
saya nak beli

dekat kedai akuarium selalu ada bro... Very Happy 50 sen je sekeping

50sen skeping? perghhh.. meh aku jual 20sen skeping..hehhehehe

hehe, tu harga kat tempat aku bro Razz
Back to top Go down
View user profile
MFF



Posts : 48
Join date : 16/03/2015

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Sat Apr 25, 2015 9:05 am

Kenapa perlu beli bro? Pokok ketapang memang
ada di tepi2 jalan dan kawasan perumahan.

Cuma kita kena kenal pokok n rajin tinjau2.
Kalo nak beli, kat LFS ada jual Blackwater,
sama aje fungsi nya.
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Sat Apr 25, 2015 10:37 am

MFF wrote:
Kenapa perlu beli bro? Pokok ketapang memang
ada di tepi2 jalan dan kawasan perumahan.

Cuma kita kena kenal pokok n rajin tinjau2.
Kalo nak beli, kat LFS ada jual Blackwater,
sama aje fungsi nya.

hehe, kalau dh malas nak cari, g beli la jawapannya bro, tp ketapang ni mmg byk tumbuh tepi2 jln... Razz
Back to top Go down
View user profile
MFF



Posts : 48
Join date : 16/03/2015

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Sun Apr 26, 2015 10:11 am

Salam,

http://arowana.forumotion.com/t152-gambar-pokok-ketapang-dan-daunnya

Takyah beli la bro, boleh MFF tau bro duduk di area mana? MFF tau kat
area FRIM, Kepong banyak pokok ketapang ni.
Back to top Go down
View user profile
joeyss



Posts : 29
Join date : 10/02/2013

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Sun Apr 26, 2015 7:11 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
MFF wrote:
Kenapa perlu beli bro? Pokok ketapang memang
ada di tepi2 jalan dan kawasan perumahan.

Cuma kita kena kenal pokok n rajin tinjau2.
Kalo nak beli, kat LFS ada jual Blackwater,
sama aje fungsi nya.

hehe, kalau dh malas nak cari, g beli la jawapannya bro, tp ketapang ni mmg byk tumbuh tepi2 jln... Razz
hihihihi.. aku tak kenal pokoknya..
nanti nak usha LFS, harap-harap ada
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Daun Ketapang   Sun May 03, 2015 8:13 pm

joeyss wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
MFF wrote:
Kenapa perlu beli bro? Pokok ketapang memang
ada di tepi2 jalan dan kawasan perumahan.

Cuma kita kena kenal pokok n rajin tinjau2.
Kalo nak beli, kat LFS ada jual Blackwater,
sama aje fungsi nya.

hehe, kalau dh malas nak cari, g beli la jawapannya bro, tp ketapang ni mmg byk tumbuh tepi2 jln... Razz
hihihihi.. aku tak kenal pokoknya..
nanti nak usha LFS, harap-harap ada

hehe, betul, kalau tak tahu, kang tak psl2, hahaha lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Daun Ketapang   

Back to top Go down
 
Daun Ketapang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: