Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 selamat berkenalan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: selamat berkenalan   Wed Sep 04, 2013 1:05 pm

assalamualaikum...

saya lan, dr sarawak...
selamat berkenalan dan berkongsi hobi..
sekrg ada sekor mgbb size dlm 6-7 inci...
dulu pernah jg wild aro, dh lame dh, taun 95 - 2000 camtu lah..
tp dah kiok, sume ader 3 ekor, sampai yg ke 3 tu kiok, trus taknak bela aro lg, hehehe,kecewa kot...
tu pun aro org tgkp liar, bg kat family...
sbb mati - 2 ekor mati sbb bpk cuci tak letak anti chlorine, sekor mati sbb kena mkn udg kcik2 Shocked  sbb saiz dlm 4 inci ms tu, tp udg penuh satu akua, haha....

Twisted Evil  skrg dah mula menceburi arena ni semula, dan harap2 dgn ada nya kwn2 lam forum nie, blh bantu memelihara ikan dengan lebih efisyen, hehehe cheers
Back to top Go down
View user profile
kurt2812



Posts : 132
Join date : 25/07/2013

PostSubject: Re: selamat berkenalan   Wed Sep 04, 2013 5:39 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
assalamualaikum...

saya lan, dr sarawak...
selamat berkenalan dan berkongsi hobi..
sekrg ada sekor mgbb size dlm 6-7 inci...
dulu pernah jg wild aro, dh lame dh, taun 95 - 2000 camtu lah..
tp dah kiok, sume ader 3 ekor, sampai yg ke 3 tu kiok, trus taknak bela aro lg, hehehe,kecewa kot...
tu pun aro org tgkp liar, bg kat family...
sbb mati - 2 ekor mati sbb bpk cuci tak letak anti chlorine, sekor mati sbb kena mkn udg kcik2 Shocked  sbb saiz dlm 4 inci ms tu, tp udg penuh satu akua, haha....

Twisted Evil  skrg dah mula menceburi arena ni semula, dan harap2 dgn ada nya kwn2 lam forum nie, blh bantu memelihara ikan dengan lebih efisyen, hehehe cheers
ni otai kire dah ni! hehe!
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: selamat berkenalan   Wed Sep 04, 2013 8:19 pm

welcome bro..dah penah bela wild aro..powwer tu..
wild aro jenis apa tu bro?mana mari?
Back to top Go down
View user profile
mr nazib



Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 32
Location : olk klang road

PostSubject: Re: selamat berkenalan   Wed Sep 04, 2013 9:13 pm

welcome bro...ni byk pengalaman bleh kongsi ni...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: selamat berkenalan   Thu Sep 05, 2013 8:21 am

kurt2812 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
assalamualaikum...

saya lan, dr sarawak...
selamat berkenalan dan berkongsi hobi..
sekrg ada sekor mgbb size dlm 6-7 inci...
dulu pernah jg wild aro, dh lame dh, taun 95 - 2000 camtu lah..
tp dah kiok, sume ader 3 ekor, sampai yg ke 3 tu kiok, trus taknak bela aro lg, hehehe,kecewa kot...
tu pun aro org tgkp liar, bg kat family...
sbb mati - 2 ekor mati sbb bpk cuci tak letak anti chlorine, sekor mati sbb kena mkn udg kcik2 Shocked  sbb saiz dlm 4 inci ms tu, tp udg penuh satu akua, haha....

Twisted Evil  skrg dah mula menceburi arena ni semula, dan harap2 dgn ada nya kwn2 lam forum nie, blh bantu memelihara ikan dengan lebih efisyen, hehehe cheers
ni otai kire dah ni! hehe!
hehe, tak lah otai maner pun, baru belajar jer... dulu2 takder tenet nie, jd kalau nak bela ikan ker, ape ker, sume main belasah jer, hahaha bounce
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: selamat berkenalan   Thu Sep 05, 2013 8:24 am

ikan_akeem wrote:
welcome bro..dah penah bela wild aro..powwer tu..
wild aro jenis apa tu bro?mana mari?
tak tau lah aro aper, green kot... kat sini ade sebatang sungai kat hulu tu nama tmpat nya Pandan.. kat situ org salu tgkap aro wild... dulu lah... tak tau camner plak skang nie... tu yg nak survey tengok ade lg tak org berkecimpung tgkp aro wild nie... hehe Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: selamat berkenalan   Thu Sep 05, 2013 8:25 am

mr nazib wrote:
welcome bro...ni byk pengalaman bleh kongsi ni...
pengalaman???? ermmm, malu lah nak cakap, hehe, kalau pengalaman pancing tenggiri ok kot, hahaha...
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: selamat berkenalan   Sat Sep 14, 2013 4:24 am

Lama pengalaman tu...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: selamat berkenalan   Sat Sep 14, 2013 10:36 am

aro2011 wrote:
Lama pengalaman tu...
lama tak lama bro, lama jugak tak berteman kan ikan, hehe...
ckit ader lah, tp kepandaian ttg aro nie mmg ckit,
sbb dulu takder tempat nak bertanyer,
skrg sng....tyr uncle google jer, hehe
Back to top Go down
View user profile
AdamSarawakArowana



Posts : 7
Join date : 28/10/2013

PostSubject: Re: selamat berkenalan   Mon Oct 28, 2013 9:28 pm

Mana dapat mgbb tu?
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: selamat berkenalan   Tue Oct 29, 2013 3:02 am

dr kitak lah tuan guru, hehe cheers 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: selamat berkenalan   Today at 5:17 pm

Back to top Go down
 
selamat berkenalan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Arowana Shopzone :: Kenali member-member forum arowana shopzone-
Jump to: