Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Arowana caudal peduncle injured

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fer5437



Posts : 53
Join date : 26/08/2013

PostSubject: Arowana caudal peduncle injured   Tue Sep 03, 2013 2:49 am

Otai otai, saya punya aro, ekor dia between fin and caudal peduncle dah putus sikit. Macam mana I kena buat? Potong atau tunggu ia recover sendiri?

Kena pakai melafix tak?
Back to top Go down
View user profile
mr nazib



Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 32
Location : olk klang road

PostSubject: Re: Arowana caudal peduncle injured   Tue Sep 03, 2013 2:59 am

tgk saiz ikan...klu kecik,cepat je tumbuhnye,,klu besar lambat sikit lah...
bisenye aro akan berenang laju2,pastu die akan putus sendiri...kalau nak operate pun bleh jugak(klu sanggup r)
ubat jepun boleh,melafix pun boleh,nak biar sembuh sendiri pun boleh..hehehe
ade gambar x?
Back to top Go down
View user profile
 
Arowana caudal peduncle injured
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: