Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 saya budak baru belajar.....

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
boboy



Posts : 9
Join date : 01/08/2013
Location : KEMAMANG

PostSubject: saya budak baru belajar.....   Sun Aug 11, 2013 9:06 am

assalamualaikum,,,,, selamat hari raya smua,,,,,,sy nak tanya pasal kekerapan pengunaan arow vital,,,,tq Laughing Laughing Laughing 
Back to top Go down
View user profile
chrisdalie



Posts : 32
Join date : 15/05/2013
Age : 41
Location : Sri Aman - Kuching - KL - Kemaman

PostSubject: Re: saya budak baru belajar.....   Sun Aug 11, 2013 11:02 am

seminggu satu kali klu aku lah...tp jgn lupa keluarkan active carbon klu ader lah (mende macam arang) tkut dia sedut vit yg ada dlm aro vital...Smile 
Back to top Go down
View user profile
boboy



Posts : 9
Join date : 01/08/2013
Location : KEMAMANG

PostSubject: Re: saya budak baru belajar.....   Sun Aug 11, 2013 11:28 am

ooo,,,,,tq bro for info,,,td masa mula2 aku masukkn arow vitar ni aku matikan pam dlm masa 1 jam,,hajat nye nak suruh dia larut ngan ari tanpa lalu fillter ,,,x tau plak klu carbon tu blh sedut smua zat2 dia,,
Back to top Go down
View user profile
kurt2812



Posts : 132
Join date : 25/07/2013

PostSubject: Re: saya budak baru belajar.....   Mon Aug 19, 2013 10:40 am

boboy wrote:
ooo,,,,,tq bro for info,,,td masa mula2 aku masukkn arow vitar ni aku matikan pam dlm masa 1 jam,,hajat nye nak suruh dia larut ngan ari tanpa lalu fillter ,,,x tau plak klu carbon tu blh sedut smua zat2 dia,,
kena kuarkan dulu active carbon tu. klo x die serap arovital tu. style aku. aku inject arivital tu dalam badan anak ikan, pakai jarum, mcm mana aku suntik ubat kat pesakit aku, mcm tu la aku wat, sampai kembung anak ikan tu. pastu bg aro ngap. selesai masalah. hehehe!!
Back to top Go down
View user profile
mr nazib



Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 32
Location : olk klang road

PostSubject: Re: saya budak baru belajar.....   Sat Aug 24, 2013 2:17 am

aku besenye isi bg aro vital ni mase wat WC je.tapau ikan dalam plastik mcm mase aku bwk balik dulu,pastu campur aro vital dalm plastik tu.mase aku tukar air tu pepandai la die sedut vitamin tu,agak temp air dah balance aku lepas le balik,biasenye ikan aku jd pelahap lepas tu..hehehe,sekadar berkongsi..Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: saya budak baru belajar.....   Today at 3:03 am

Back to top Go down
 
saya budak baru belajar.....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: