Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 arowana shopzone road to kenyir 2013

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: arowana shopzone road to kenyir 2013   Tue Jul 23, 2013 12:10 pm

Lama dah terfikir idea ni,warga sz makin ramai,makin meriah,tp xsemua yg penah bersua muka.first tt dah buat aritu kat umah kodok,insyaAllah klu ada rezeki 2nd tt sz pasni kat umah member lain lak merangkap open haus. Tp sblm tu,mari kita bincang idea Grand TT SZ ni kat tasik kenyir. Mungkin ada dikalangan korang yg kaki pancing dan pernah pegi ke kenyir. Selain destinasi memancing terbaik,kemudahan bothaus yg lengkap mcm motel,astro,dapur,toilet,dan pontoon antara sbb aku cadangkan kenyir sbg pilihan.byk aktiviti kita blh buat selain memancing.mandi sungai,trekking,tgk binatang liar,karaoke ataupun lepak2 je kat bothaus menikmati keindahan alam ciptaan Allah swt.

Dan mungkin ramai yg tau tasik kenyir juga adalah habitat green arowana.dgr cerita ada yg penah sauk anak green aro sampai berekor2.yg tu kena interview tuan punya bdn la yea..hehe..

Image Hosted by PicturePush
*sekadar gmbr hiasan,copy from google.

Mari kita berbincang secara santai..
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Tue Jul 23, 2013 9:35 pm

Nak join..
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
sirboo

avatar

Posts : 84
Join date : 20/01/2013
Age : 28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Tue Jul 23, 2013 10:58 pm

nak join..bajet dlm brpa ni
Back to top Go down
View user profile http://masheer6555.blogspot.com/
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Tue Jul 23, 2013 11:21 pm

ko mmg wajib pegi..hehe..
Back to top Go down
View user profile
**abot**

avatar

Posts : 67
Join date : 04/12/2012
Age : 29
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Tue Jul 23, 2013 11:28 pm

join
Back to top Go down
View user profile
abahamru

avatar

Posts : 39
Join date : 05/03/2013
Age : 32
Location : durian tunggal, melaka

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Wed Jul 24, 2013 1:38 am

ini trip berkeluarga ke bujang2? hahaha
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Wed Jul 24, 2013 2:38 am

Terbaik... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Wed Jul 24, 2013 4:16 am

nak bawak family pun blh tp klu kena musim ujan nnt diaorg boring lak.tp serius bestttttt...hehe
Back to top Go down
View user profile
AnakSarawak

avatar

Posts : 70
Join date : 24/02/2013

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Wed Jul 24, 2013 5:14 am

Nk ikut tpi xtau masa hahaha
Back to top Go down
View user profile
pppieee

avatar

Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 32

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Wed Jul 24, 2013 9:40 am

wahh..lalu jajahan ambe ni..jom2..greeen ade byk sanaa... sauk je...



kat pin drop tu rmh ambe...heheheee


Last edited by pppieee on Wed Jul 24, 2013 9:49 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
chrisdalie

avatar

Posts : 32
Join date : 15/05/2013
Age : 41
Location : Sri Aman - Kuching - KL - Kemaman

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Wed Jul 24, 2013 9:46 am

Klu nak pegi kenyir, jgn plan dlm bulan oct-jan, biasa nye time ni musim tengkujuh. Tiap2 bot house dia ade lubuk ikan dia sendiri. Klu tak silap kos satu mlm dlm sekitar rm1k++ siap dengan tukang masak sekali. Boleh muat 20 orang, kat atas ader bilik utk yg bawak keluarga. Aku pernah pergi tapi tak ikut bot house, camping sambil tangkap ikan kat sg. tembat...2 jam perjalanan naik bot 30hp. Dok camping dalam 4 hari...Laughing 
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Wed Jul 24, 2013 4:29 pm

wah siap camping betul mencabar ni.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
arip

avatar

Posts : 79
Join date : 11/06/2013
Location : puchong

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Wed Jul 24, 2013 7:37 pm

agak2 bila nak pergi ni??nak tengok jadual...heheheh
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Thu Jul 25, 2013 8:22 am

bro chrisdalie,wah kaki pancing gak bro ni. kenyir ni peak time dia mmg musim monsoon/tengkujuh.time ni plg best utk casting sebarau sbb air tinggi.dan agak best gak sbb lepak kat bothaus sejuuuk je sambil layan kopi o dan megi atau biskut kering.hehehe..mlm lak buat bbq kat pelantar.

setakat ni tarikh yg aku dpt ialah 28-31 december (4h3m).kos anggaran rm450 termasuk makan minum selama disana.

ppiee ko secara otomatik join trip ni sbb umah dkt dgn kenyir.hehe..
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Thu Jul 25, 2013 9:11 am

kos rm450 ade kah kos untuk seorang?
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Thu Jul 25, 2013 4:31 pm

nih kalo pegi kena bwk pancing sendiri ka?
Back to top Go down
View user profile
pppieee

avatar

Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 32

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Fri Jul 26, 2013 1:26 am

rohurockstar wrote:
bro chrisdalie,wah kaki pancing gak bro ni. kenyir ni peak time dia mmg musim monsoon/tengkujuh.time ni plg best utk casting sebarau sbb air tinggi.dan agak best gak sbb lepak kat bothaus sejuuuk je sambil layan kopi o dan megi atau biskut kering.hehehe..mlm lak buat bbq kat pelantar.

setakat ni tarikh yg aku dpt ialah 28-31 december (4h3m).kos anggaran rm450 termasuk makan minum selama disana.

ppiee ko secara otomatik join trip ni sbb umah dkt dgn kenyir.hehe..


mmg dekat dlm 30minit dah smpai pengkalan gawi tmpat houseboat tu.. tp aku x pernah pegi pun naik housebot.. hahah mancing pun x pndai... buat2 minat je la Basketball 
Back to top Go down
View user profile
yokies82

avatar

Posts : 76
Join date : 08/07/2013
Location : terengganu

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Fri Jul 26, 2013 1:54 am

pppieee wrote:
wahh..lalu jajahan ambe ni..jom2..greeen ade byk sanaa... sauk je...



kat pin drop tu rmh ambe...heheheee

umah ambe jga..sori bro tmpang map..wakakaka
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Fri Jul 26, 2013 3:40 am

wanotz wrote:
kos rm450 ade kah kos untuk seorang?

yea encik.klu setengah org xkira..
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Fri Jul 26, 2013 3:41 am

ikan_akeem wrote:
nih kalo pegi kena bwk pancing sendiri ka?

klu nak memancing bwk set sendiri.klu nak rehat2 je blh pinjam pancing botman utk mancing lampam yg beribu ekor berlegar kat dpn bothaus..hehe
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Fri Jul 26, 2013 3:43 am

pppieee wrote:
rohurockstar wrote:
bro chrisdalie,wah kaki pancing gak bro ni. kenyir ni peak time dia mmg musim monsoon/tengkujuh.time ni plg best utk casting sebarau sbb air tinggi.dan agak best gak sbb lepak kat bothaus sejuuuk je sambil layan kopi o dan megi atau biskut kering.hehehe..mlm lak buat bbq kat pelantar.

setakat ni tarikh yg aku dpt ialah 28-31 december (4h3m).kos anggaran rm450 termasuk makan minum selama disana.

ppiee ko secara otomatik join trip ni sbb umah dkt dgn kenyir.hehe..


mmg dekat dlm 30minit dah smpai pengkalan gawi tmpat houseboat tu.. tp aku x pernah pegi pun naik housebot.. hahah mancing pun x pndai... buat2 minat je la Basketball

xpandai pun xpe.aku tlg pancingkan utk ko..hehehe
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Fri Jul 26, 2013 3:44 am

yokies82 wrote:
pppieee wrote:
wahh..lalu jajahan ambe ni..jom2..greeen ade byk sanaa... sauk je...



kat pin drop tu rmh ambe...heheheee

umah ambe jga..sori bro tmpang map..wakakaka

xpe nnt kitaorg tumpang tido umah bro sekali..hehe
Back to top Go down
View user profile
pppieee

avatar

Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 32

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Fri Jul 26, 2013 8:33 am

Kat rmh yokies byk homestay haha
Back to top Go down
View user profile
chrisdalie

avatar

Posts : 32
Join date : 15/05/2013
Age : 41
Location : Sri Aman - Kuching - KL - Kemaman

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Fri Jul 26, 2013 12:01 pm

rohurockstar wrote:
bro chrisdalie,wah kaki pancing gak bro ni. kenyir ni peak time dia mmg musim monsoon/tengkujuh.time ni plg best utk casting sebarau sbb air tinggi.dan agak best gak sbb lepak kat bothaus sejuuuk je sambil layan kopi o dan megi atau biskut kering.hehehe..mlm lak buat bbq kat pelantar.

setakat ni tarikh yg aku dpt ialah 28-31 december (4h3m).kos anggaran rm450 termasuk makan minum selama disana.

ppiee ko secara otomatik join trip ni sbb umah dkt dgn kenyir.hehe..

Waduh...selalunya hujung tahun selalunya balik s'wak boh...melepas lah nampaknya nak ikut casting sebarau kat kenyir...or perhaps klu ada luck...green aro yg menyambar rapala...huhuhuh...will miss da fun...Sad 
Back to top Go down
View user profile
yokies82

avatar

Posts : 76
Join date : 08/07/2013
Location : terengganu

PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   Sat Jul 27, 2013 6:36 pm

pppieee wrote:
Kat rmh yokies byk homestay haha

hahaha.... datang jer.. homestay berlambak kat sini... tapi nak best sewa homestay kat kenyir terus...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: arowana shopzone road to kenyir 2013   

Back to top Go down
 
arowana shopzone road to kenyir 2013
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: