Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 nak cari Fibre glass tank

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Thu May 05, 2011 9:49 pm

kama_aro wrote:
salam...minta maap bro miang, tumpang ko nyer thread..

Nak tanya..ade x sesapa pernah cat FGT or FT??
Citer nye camni...FT aku dia nyer internal colour gelap...colour asal fiber...biasa la brg 2nd hand...
so aku cadang nak cat putih kat dalam dia...
minta nasihat sket...cat atau apa bahan yg patut aku guna yg tiada kesan sampingan kepada air kelak..
kalo bole bagi skali brand name dia..
TQ


ceh...mintak maap penye...bukan aku pya tread nie...nie admint yg punya aku pun tumpang jek...

cat FGT yek...aku punya member cat FGT biru dia dgn warna putih...dia pakai cat nippon...bukan FGT je...aquarium punya dalam pun dia cat putih...guna nippon yg mahal sikit...biasa kedai tahu mana yg than lasak dgn air...kalau yg murah catnya akan tanggal jadi serpihan cat...bahaya untuk aro...sampai sekarang aku dah tengok hampir setahun...masih ok lagi tak luntur...dia punya aro 20ekor pun bersenang lenang dalam tu tak ada kesan...guna berus roller yg kecik..jangan yg besar...
Back to top Go down
View user profile
kama_aro

avatar

Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 37
Location : MS

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Fri May 06, 2011 12:50 am

miang wrote:
kama_aro wrote:
salam...minta maap bro miang, tumpang ko nyer thread..

Nak tanya..ade x sesapa pernah cat FGT or FT??
Citer nye camni...FT aku dia nyer internal colour gelap...colour asal fiber...biasa la brg 2nd hand...
so aku cadang nak cat putih kat dalam dia...
minta nasihat sket...cat atau apa bahan yg patut aku guna yg tiada kesan sampingan kepada air kelak..
kalo bole bagi skali brand name dia..
TQ


ceh...mintak maap penye...bukan aku pya tread nie...nie admint yg punya aku pun tumpang jek...

cat FGT yek...aku punya member cat FGT biru dia dgn warna putih...dia pakai cat nippon...bukan FGT je...aquarium punya dalam pun dia cat putih...guna nippon yg mahal sikit...biasa kedai tahu mana yg than lasak dgn air...kalau yg murah catnya akan tanggal jadi serpihan cat...bahaya untuk aro...sampai sekarang aku dah tengok hampir setahun...masih ok lagi tak luntur...dia punya aro 20ekor pun bersenang lenang dalam tu tak ada kesan...guna berus roller yg kecik..jangan yg besar...

Pakai cat nippon jenis minyak tu ke? yang biasa kita pakai kalo nak cat besi tu...yg cat biasa je tu ke...
ka jenis special nye ?
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Fri May 06, 2011 1:09 am

kama_aro wrote:
miang wrote:
kama_aro wrote:
salam...minta maap bro miang, tumpang ko nyer thread..

Nak tanya..ade x sesapa pernah cat FGT or FT??
Citer nye camni...FT aku dia nyer internal colour gelap...colour asal fiber...biasa la brg 2nd hand...
so aku cadang nak cat putih kat dalam dia...
minta nasihat sket...cat atau apa bahan yg patut aku guna yg tiada kesan sampingan kepada air kelak..
kalo bole bagi skali brand name dia..
TQ


ceh...mintak maap penye...bukan aku pya tread nie...nie admint yg punya aku pun tumpang jek...

cat FGT yek...aku punya member cat FGT biru dia dgn warna putih...dia pakai cat nippon...bukan FGT je...aquarium punya dalam pun dia cat putih...guna nippon yg mahal sikit...biasa kedai tahu mana yg than lasak dgn air...kalau yg murah catnya akan tanggal jadi serpihan cat...bahaya untuk aro...sampai sekarang aku dah tengok hampir setahun...masih ok lagi tak luntur...dia punya aro 20ekor pun bersenang lenang dalam tu tak ada kesan...guna berus roller yg kecik..jangan yg besar...

Pakai cat nippon jenis minyak tu ke? yang biasa kita pakai kalo nak cat besi tu...yg cat biasa je tu ke...ka jenis special nye ?


aku tgk dia punya tong bukan cat minyak...tong cat biasa yang nak cat bangunan tu...saiz sedang2 je..


Last edited by miang on Fri May 06, 2011 1:43 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
kama_aro

avatar

Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 37
Location : MS

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Fri May 06, 2011 1:42 am

miang wrote:
kama_aro wrote:
miang wrote:
kama_aro wrote:
salam...minta maap bro miang, tumpang ko nyer thread..

Nak tanya..ade x sesapa pernah cat FGT or FT??
Citer nye camni...FT aku dia nyer internal colour gelap...colour asal fiber...biasa la brg 2nd hand...
so aku cadang nak cat putih kat dalam dia...
minta nasihat sket...cat atau apa bahan yg patut aku guna yg tiada kesan sampingan kepada air kelak..
kalo bole bagi skali brand name dia..
TQ


ceh...mintak maap penye...bukan aku pya tread nie...nie admint yg punya aku pun tumpang jek...

cat FGT yek...aku punya member cat FGT biru dia dgn warna putih...dia pakai cat nippon...bukan FGT je...aquarium punya dalam pun dia cat putih...guna nippon yg mahal sikit...biasa kedai tahu mana yg than lasak dgn air...kalau yg murah catnya akan tanggal jadi serpihan cat...bahaya untuk aro...sampai sekarang aku dah tengok hampir setahun...masih ok lagi tak luntur...dia punya aro 20ekor pun bersenang lenang dalam tu tak ada kesan...guna berus roller yg kecik..jangan yg besar...

Pakai cat nippon jenis minyak tu ke? yang biasa kita pakai kalo nak cat besi tu...yg cat biasa je tu ke...


aku tgk dia punya tong bukan cat minyak...tong cat biasa yang nak cat bangunan tu...saiz sedang2 je..
ka jenis special nye ?

Ooooo...kalu camtu dia palkai type weatherbond la kut....jenis air yg cat luar dinding bangunan tu...
ok2 tq2....nanti aku cari and try tgk...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Fri May 06, 2011 4:19 am

kama_aro wrote:
miang wrote:
kama_aro wrote:
miang wrote:
kama_aro wrote:
salam...minta maap bro miang, tumpang ko nyer thread..

Nak tanya..ade x sesapa pernah cat FGT or FT??
Citer nye camni...FT aku dia nyer internal colour gelap...colour asal fiber...biasa la brg 2nd hand...
so aku cadang nak cat putih kat dalam dia...
minta nasihat sket...cat atau apa bahan yg patut aku guna yg tiada kesan sampingan kepada air kelak..
kalo bole bagi skali brand name dia..
TQ


ceh...mintak maap penye...bukan aku pya tread nie...nie admint yg punya aku pun tumpang jek...

cat FGT yek...aku punya member cat FGT biru dia dgn warna putih...dia pakai cat nippon...bukan FGT je...aquarium punya dalam pun dia cat putih...guna nippon yg mahal sikit...biasa kedai tahu mana yg than lasak dgn air...kalau yg murah catnya akan tanggal jadi serpihan cat...bahaya untuk aro...sampai sekarang aku dah tengok hampir setahun...masih ok lagi tak luntur...dia punya aro 20ekor pun bersenang lenang dalam tu tak ada kesan...guna berus roller yg kecik..jangan yg besar...

Pakai cat nippon jenis minyak tu ke? yang biasa kita pakai kalo nak cat besi tu...yg cat biasa je tu ke...


aku tgk dia punya tong bukan cat minyak...tong cat biasa yang nak cat bangunan tu...saiz sedang2 je..
ka jenis special nye ?

Ooooo...kalu camtu dia palkai type weatherbond la kut....jenis air yg cat luar dinding bangunan tu...
ok2 tq2....nanti aku cari and try tgk...


cat ici pun boleh bro....
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Fri May 06, 2011 5:39 am

Guna water colour blh x? Ada byk kt sek aku...kalo nak amik je.hehehe.
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Fri May 06, 2011 6:50 am

kyo82 wrote:
Guna water colour blh x? Ada byk kt sek aku...kalo nak amik je.hehehe.

boleh2....pakai water colour.....apa pulak tak boleh...tapi syaratnya kena letak MG high Quality dalam tu dalam 10 ekor ke...baru nampak cantik MG tu
Back to top Go down
View user profile
kama_aro

avatar

Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 37
Location : MS

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Mon May 09, 2011 4:05 am

miang wrote:
kyo82 wrote:
Guna water colour blh x? Ada byk kt sek aku...kalo nak amik je.hehehe.

boleh2....pakai water colour.....apa pulak tak boleh...tapi syaratnya kena letak MG high Quality dalam tu dalam 10 ekor ke...baru nampak cantik MG tu

hehehe....molek sungguh..
save cat sbb kyo dah bagi full support water colour anak2 buah dia..LUNA 24 COLOUR
tambah cantek lagik simpan plak 10 pcs MG Quality cam miang suggest..
confirm sok base dia jadik kaler-kaler pelangi......indah..........
pastu bole ler kita pakat kutip buat pekasam....nampak cantek je dlm pinggan...kaler maler..
kui...kui...kui
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Mon May 09, 2011 5:53 am

Aku n Miang baru balik dari Bukit Merah....Tgk2 ikan...Tgu miang upload gambo...aku xsempat nak tgkap gambo...agak rushing semalam xsempat nak ajak geng2 lain...next week blh je sapa2 nak turun
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Tue May 10, 2011 10:00 am

kyo82 wrote:
Aku n Miang baru balik dari Bukit Merah....Tgk2 ikan...Tgu miang upload gambo...aku xsempat nak tgkap gambo...agak rushing semalam xsempat nak ajak geng2 lain...next week blh je sapa2 nak turun

Salam...

Bukit Merah tu...farm dia jauh tak dr jalan besar...??

Kalau dr Grik...jauh lg ke...?? sebelum bandar ipoh ke...atau selepas arr...?? tak biasa pegi maaaaa...
bro biasa turun ari apa arr...??

THx arr bro...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Tue May 10, 2011 10:18 am

Ktrg selalu turun hujung mgu la...Tapi aku hari2 pun blh tapi buat sibuk jela...hehehe...KAlo dari Gerik ke Bukit Merah mgkin dalam 3 jam gak la...Dari ipoh @ Simpang Pulai dalam sejam setengah gak...Dtg sini trus baru ko nampak dunia aro yg sebenar bro...Mesti bawak balik byk ilmu berguna....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Tue May 10, 2011 7:29 pm

senecavkb1 wrote:
kyo82 wrote:
Aku n Miang baru balik dari Bukit Merah....Tgk2 ikan...Tgu miang upload gambo...aku xsempat nak tgkap gambo...agak rushing semalam xsempat nak ajak geng2 lain...next week blh je sapa2 nak turun

Salam...

Bukit Merah tu...farm dia jauh tak dr jalan besar...??

Kalau dr Grik...jauh lg ke...?? sebelum bandar ipoh ke...atau selepas arr...?? tak biasa pegi maaaaa...
bro biasa turun ari apa arr...??

THx arr bro...

kalau dari grik...ikut kulim...masuk hgway utara selatan...ikut arah ke selatan...exit bukit merah...dari kulim ke BM sekitar 80km..alang2 nak turun...kalau ada bdget mmg nak beli ikan...stnby duit skali..he3...
Back to top Go down
View user profile
kama_aro

avatar

Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 37
Location : MS

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Tue May 10, 2011 7:48 pm

kyo82 wrote:
Aku n Miang baru balik dari Bukit Merah....Tgk2 ikan...Tgu miang upload gambo...aku xsempat nak tgkap gambo...agak rushing semalam xsempat nak ajak geng2 lain...next week blh je sapa2 nak turun

Oooo....dah turun dah ke? bila turun?
ari sabtu n ahad aritu, aku pun dah mmg ada kat sana gak....sehari suntuk kat sana..
dah x de rezeki nak jumpa korang....hehehehe..x pa2 lain kali korang ajak lain...

bro miang kasi upload la gambo ko nya sahabat baru....musti best nihhhh
Back to top Go down
View user profile
NADEEN

avatar

Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Tue May 10, 2011 7:57 pm

kalau nk turun weekend ni g MU @ MAU leh tgk kolam je la kot...
klu nk g jmpe padil...dia xde..g italy...
hahhh, sape2 ade kt bukit merah tu...agak2 rajin, update la status..
leh wat renuyen geng2 forum...hahaha
aku dh up pic...agak2 terserempak...tegur2 la...
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Tue May 10, 2011 8:00 pm


ala...ikan biasa2 je....tak cantik mana pun.......ikan pun kecik2 lagi...tgk harga pun tau kualiti takat mana he3..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    Tue May 10, 2011 9:38 pm

miang wrote:

ala...ikan biasa2 je....tak cantik mana pun.......ikan pun kecik2 lagi...tgk harga pun tau kualiti takat mana he3..

Hehehe...ayat bagus ni...kecik lagi mg susah nak jangka....takut besar jadi luar biasa nt baru meletup...hehehe...Miang mana gambarnya...gambar aku amik xjadi bro...silap position....harap ko je ni....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: nak cari Fibre glass tank    

Back to top Go down
 
nak cari Fibre glass tank
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: