Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 arowana vital

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mohdsuhail



Posts : 42
Join date : 07/07/2013

PostSubject: arowana vital   Thu Jul 11, 2013 5:25 am

salam,
mau tanya pasal arowana vital,kalau botol baru tak ada seal ke? then kalau akuarium 4kaki x 2kaki brapa ml nak letak?

elephant 
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana vital   Thu Jul 11, 2013 5:24 pm

mohdsuhail wrote:
salam,
mau tanya pasal arowana vital,kalau botol baru tak ada seal ke? then kalau akuarium 4kaki x 2kaki brapa ml nak letak?

elephant 

kat label ade tulis kan bro?berapa ml pakai...
Back to top Go down
View user profile
mohdsuhail



Posts : 42
Join date : 07/07/2013

PostSubject: Re: arowana vital   Thu Jul 11, 2013 6:37 pm

10liter = 5ml
Tank 4 kaki macam ne nak kira
Back to top Go down
View user profile
hunterx

avatar

Posts : 113
Join date : 25/12/2011
Age : 27
Location : Bandar Tenggara, Johor

PostSubject: Re: arowana vital   Thu Jul 11, 2013 7:28 pm

mohdsuhail wrote:
10liter = 5ml
Tank 4 kaki macam ne nak kira

4x2x2 = 453.07 liter
4x1.5x2= 339.8 liter

nak detail lg, nah :
http://mathcentral.uregina.ca/volume_calculator

cheers 
Back to top Go down
View user profile
mohdsuhail



Posts : 42
Join date : 07/07/2013

PostSubject: Re: arowana vital   Thu Jul 11, 2013 8:06 pm

Umak ai....33x 5 ml
Back to top Go down
View user profile
hunterx

avatar

Posts : 113
Join date : 25/12/2011
Age : 27
Location : Bandar Tenggara, Johor

PostSubject: Re: arowana vital   Thu Jul 11, 2013 10:38 pm

mohdsuhail wrote:
Umak ai....33x 5 ml

ikan besar mane, bro?
kalau kecik, letak dalam bkas kecik dulu..
baru jimat..cheers 
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana vital   Fri Jul 12, 2013 8:01 pm

mohdsuhail wrote:
Umak ai....33x 5 ml

byk org wak...kurangkan air...off pump..tuang 1,2 penutup btl2 dkt aro..biar aro leh sedut terus arovital td..
jimat..hehhehe (tlg tegur kalo silap..aku baca thread je tu tp lupa yg mana..hehehe)
Back to top Go down
View user profile
mohdsuhail



Posts : 42
Join date : 07/07/2013

PostSubject: Re: arowana vital   Fri Jul 12, 2013 9:42 pm

Dah letak pong bos...15tutup..koyak...pakai sebulan skali je la...
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana vital   Fri Jul 12, 2013 10:31 pm

mohdsuhail wrote:
Dah letak pong bos...15tutup..koyak...pakai sebulan skali je la...

byknye..
Back to top Go down
View user profile
WanFF

avatar

Posts : 33
Join date : 10/02/2013
Age : 37
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: arowana vital   Sat Jul 13, 2013 12:21 am

Mcm byk tu, nk bt wc nak kena boh lg?? aku pkai aro vitalizer, brand hexa, 2 tutup je tuk full aqua. Cara mcm2, aku x letak direct dlm air, biasa suntik arovital kt cengkerik, rendam ulat dgn arovital, kira direct to body la, dlm 2-3 kali sminggu. Betul ke tak tak tau, tp nmpk berkesan gak. X berani jgn tiru, ikan aku saiz skaki dan tahan lasak..
Back to top Go down
View user profile
mohdsuhail



Posts : 42
Join date : 07/07/2013

PostSubject: Re: arowana vital   Sat Jul 13, 2013 2:05 am

Sebulan rm15 ok lah...klo berbaloi...klo xbaloi rugi gak...yg jenis suntik tu ade gak dgar..tpi xcuba pon...
Back to top Go down
View user profile
kurt2812



Posts : 132
Join date : 25/07/2013

PostSubject: Re: arowana vital   Fri Aug 09, 2013 4:11 pm

aro2011 wrote:
mohdsuhail wrote:
Umak ai....33x 5 ml
byk org wak...kurangkan air...off pump..tuang 1,2 penutup btl2 dkt aro..biar aro leh sedut terus arovital td..
jimat..hehhehe  (tlg tegur kalo silap..aku baca thread je tu tp lupa yg mana..hehehe)
ni tips menjimatkan gak. tp lepas bg arivital tu brape lama nak boleh isi balik air n on kan pump?
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: arowana vital   Fri Aug 16, 2013 9:32 pm

kurt2812 wrote:
aro2011 wrote:
mohdsuhail wrote:
Umak ai....33x 5 ml
byk org wak...kurangkan air...off pump..tuang 1,2 penutup btl2 dkt aro..biar aro leh sedut terus arovital td..
jimat..hehhehe  (tlg tegur kalo silap..aku baca thread je tu tp lupa yg mana..hehehe)
ni tips menjimatkan gak. tp lepas bg arivital tu brape lama nak boleh isi balik air n on kan pump?
terpulang pada tuan punya..jika diyakini dah byk disedut vitalnye..hehehe
biasa wak camtu dikhuatiri jika tak arivitalnya disedut lebih tankmate..hehehe
yg ni pendapat newbie akule...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: arowana vital   

Back to top Go down
 
arowana vital
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: