Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 newbie dan arowananya :)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Sat Aug 10, 2013 8:34 pm

kompom mg da ni...just chu halus x penuh lg bape butir tu...
tggu ler dekat2 nk matang...ni mgbb biasa..bkn mgxb..scale lvl 6 x kene..
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Fri Aug 16, 2013 9:26 pm

update le bro ikan ni...lama tak tgk..mana tau duk tank baru dah ke..lampu baru dah ke..hehehe
Back to top Go down
View user profile
kurt2812



Posts : 132
Join date : 25/07/2013

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Sat Aug 31, 2013 3:41 pm

untung sgt la bro ni, jaga elok2, bukan senang nak dpt MG dgn hg HB. ibarat mcm terpijak duit.Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
doremi

avatar

Posts : 55
Join date : 25/06/2013
Age : 35
Location : Selayang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Sun Sep 01, 2013 8:23 pm

aro2011 wrote:
update le bro ikan ni...lama tak tgk..mana tau duk tank baru dah ke..lampu baru dah ke..hehehe
atas permintaan..ni la pic terbaru yg diambil sempena kemerdekaan ke-56..:p



Back to top Go down
View user profile
kurt2812



Posts : 132
Join date : 25/07/2013

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Sun Sep 01, 2013 10:11 pm

menyerlah btol kaler die, bg vitamin pe ni bro?
Back to top Go down
View user profile
doremi

avatar

Posts : 55
Join date : 25/06/2013
Age : 35
Location : Selayang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Sun Sep 01, 2013 10:42 pm

kurt2812 wrote:
menyerlah btol kaler die, bg vitamin pe ni bro?
bagi vitamin 'lighting effect'..:p
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 02, 2013 12:16 am

doremi wrote:
aro2011 wrote:
update le bro ikan ni...lama tak tgk..mana tau duk tank baru dah ke..lampu baru dah ke..hehehe
atas permintaan..ni la pic terbaru yg diambil sempena kemerdekaan ke-56..:p



terserlah ayunya
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf

avatar

Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 32
Location : Ampang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 02, 2013 1:54 am

masa beli dpt cert x bro?
Back to top Go down
View user profile
doremi

avatar

Posts : 55
Join date : 25/06/2013
Age : 35
Location : Selayang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 02, 2013 2:02 am

jett lizdaf wrote:
masa beli dpt cert x bro?
xde cert pun..nape?
Back to top Go down
View user profile
doremi

avatar

Posts : 55
Join date : 25/06/2013
Age : 35
Location : Selayang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 02, 2013 4:51 am

ni dia gambar original tanpa apa2 lighting..(mcm ni jer warna sebenarnya pun..Very Happy)



Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf

avatar

Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 32
Location : Ampang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 02, 2013 7:34 pm

owh.. klau ada cert dia akn bg no cip n bgtau aro jenis apa.. ssetengah cert btau no induk n kolam skali..
Back to top Go down
View user profile
doremi

avatar

Posts : 55
Join date : 25/06/2013
Age : 35
Location : Selayang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 02, 2013 7:36 pm

jett lizdaf wrote:
owh.. klau ada cert dia akn bg no cip n bgtau aro jenis apa.. ssetengah cert btau no induk n kolam skali..
owh..yer ker..ni murah2 punya kot..cert n chip xde..
Back to top Go down
View user profile
kurt2812



Posts : 132
Join date : 25/07/2013

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Tue Sep 03, 2013 2:30 am

doremi wrote:
ni dia gambar original tanpa apa2 lighting..(mcm ni jer warna sebenarnya pun..Very Happy)



mcm ne efek lampu bleh wat kaler jd mcm tu emas? bro pakai lampu kaler emas ke?
Back to top Go down
View user profile
doremi

avatar

Posts : 55
Join date : 25/06/2013
Age : 35
Location : Selayang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Tue Sep 03, 2013 2:37 am

kurt2812 wrote:
mcm ne efek lampu bleh wat kaler jd mcm tu emas? bro pakai lampu kaler emas ke?
a'ah..pakai tanning light 54w kaler gold Smile
Back to top Go down
View user profile
WanFF

avatar

Posts : 33
Join date : 10/02/2013
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Tue Sep 03, 2013 9:02 am

Smart dh ikan nie, mgbb kn..scale 4 & 5 dh nmpk blue base terang sket.. mgbb ni bwh lampu nmpk colour gold jela..
Back to top Go down
View user profile
doremi

avatar

Posts : 55
Join date : 25/06/2013
Age : 35
Location : Selayang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Tue Sep 03, 2013 7:17 pm

WanFF wrote:
Smart dh ikan nie, mgbb kn..scale 4 & 5 dh nmpk blue base terang sket.. mgbb ni bwh lampu nmpk colour gold jela..
thanks bro..harap2 biru dia tu makin2 menyerlah la..Smile
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Tue Sep 03, 2013 11:27 pm

doremi wrote:
WanFF wrote:
Smart dh ikan nie, mgbb kn..scale 4 & 5 dh nmpk blue base terang sket.. mgbb ni bwh lampu nmpk colour gold jela..
thanks bro..harap2 biru dia tu makin2 menyerlah la..Smile
tetap cun
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 09, 2013 11:45 am

cun bro... cantik sgt... bounce  rs nak tmbh koleksi plak, hehe Razz 
Back to top Go down
View user profile
doremi

avatar

Posts : 55
Join date : 25/06/2013
Age : 35
Location : Selayang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 09, 2013 8:22 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
cun bro... cantik sgt... bounce  rs nak tmbh koleksi plak, hehe Razz 
hehe..time kasih bro..tambah jgn x tambah..:p
Back to top Go down
View user profile
mr nazib

avatar

Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 33
Location : olk klang road

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 09, 2013 9:39 pm

doremi wrote:
WanFF wrote:
Smart dh ikan nie, mgbb kn..scale 4 & 5 dh nmpk blue base terang sket.. mgbb ni bwh lampu nmpk colour gold jela..
thanks bro..harap2 biru dia tu makin2 menyerlah la..Smile
tank nampak cam putih je bro...nak menyerlah bb nye,bleh la try black tank pulak...rim ngan chu dah kluar dah tu...
Back to top Go down
View user profile
doremi

avatar

Posts : 55
Join date : 25/06/2013
Age : 35
Location : Selayang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 09, 2013 10:22 pm

mr nazib wrote:
doremi wrote:
WanFF wrote:
Smart dh ikan nie, mgbb kn..scale 4 & 5 dh nmpk blue base terang sket.. mgbb ni bwh lampu nmpk colour gold jela..
thanks bro..harap2 biru dia tu makin2 menyerlah la..Smile
tank nampak cam putih je bro...nak menyerlah bb nye,bleh la try black tank pulak...rim ngan chu dah kluar dah tu...
tank tu kaler biru..tp disebabkan amik gambar xpakai flash apa semua, so reflect dinding putih yg buat nampak background mcm putih tu..owh..masuk tank itam boleh improve lg bb nya yer?
Back to top Go down
View user profile
mr nazib

avatar

Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 33
Location : olk klang road

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 09, 2013 10:27 pm

sori bro..nampak cam putih,hehehe..setahu aku,mmg org masukkan dalam black tank nak bg kaler base naik.klu boleh wat total blackout(gelap gelita)bukak lampu time bg makan @ tgk ikan je.background biru pun pun boleh gak...sekadar berkongsi...
Back to top Go down
View user profile
doremi

avatar

Posts : 55
Join date : 25/06/2013
Age : 35
Location : Selayang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 09, 2013 10:42 pm

mr nazib wrote:
sori bro..nampak cam putih,hehehe..setahu aku,mmg org masukkan dalam black tank nak bg kaler base naik.klu boleh wat total blackout(gelap gelita)bukak lampu time bg makan @ tgk ikan je.background biru pun pun boleh gak...sekadar berkongsi...
owh..klau gelap gelita aro tu x melompat2 ke? sbb dulu time mlm jer dgr bunyi melompat2 sampai last sisik 1 dah tertanggal. start time tu aku beli la timer, set start pukul 7.15 ptg lampu on sendiri sampai 7.15 pg..pastu dah x dgr dah tengah2 mlm bunyi aro tu memberontak kegelapan..huhu..
Back to top Go down
View user profile
mr nazib

avatar

Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 33
Location : olk klang road

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Mon Sep 09, 2013 11:52 pm

klu cam tu kene ajar r aro tu bergelap dulu...tutup lampu sekejap2..klu x jalan gak,tepek je bill letrik kat depan die.hehehe(gurau je bro)...
Back to top Go down
View user profile
doremi

avatar

Posts : 55
Join date : 25/06/2013
Age : 35
Location : Selayang

PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   Tue Sep 10, 2013 12:00 am

mr nazib wrote:
klu cam tu kene ajar r aro tu bergelap dulu...tutup lampu sekejap2..klu x jalan gak,tepek je bill letrik kat depan die.hehehe(gurau je bro)...
hahaha..xpe, demi bb yg cantik semua ni akan diusahakan (cheewahh..)
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: newbie dan arowananya :)   

Back to top Go down
 
newbie dan arowananya :)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: