Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 tumpang tnye..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: tumpang tnye..   Tue Jun 11, 2013 4:55 am

kawan2....nk tnye ini dlm kategori spesis apa..?

SHB..?
Tongyan..?
MG..?
tidak pasti..?

saiz dlm 11 inci...










Back to top Go down
View user profile
pppieee



Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 32

PostSubject: Re: tumpang tnye..   Tue Jun 11, 2013 6:10 am

mg ade gak... shb pun bleh jadi gakk
Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: tumpang tnye..   Tue Jun 11, 2013 6:15 am

pppieee wrote:
mg ade gak... shb pun bleh jadi gakk

thx for comment ppieee....
pcs yg ni mmg agak keliru skit spec dia...
harap2 dh matang nnti base cun...
Back to top Go down
View user profile
WanFF



Posts : 33
Join date : 10/02/2013
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: tumpang tnye..   Tue Jun 11, 2013 6:41 am

nmpk cm mgbb, develope x abis lg tu rsnya..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: tumpang tnye..   Tue Jun 11, 2013 7:20 am

sy tengok nampak memang MG..tp tak pasti la jugak..cer tanya otai2..yang pasti aro yg bro jaga ni lawa..haha
Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: tumpang tnye..   Tue Jun 11, 2013 8:31 am

WanFF wrote:
nmpk cm mgbb, develope x abis lg tu rsnya..

thx for comment wanff.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: tumpang tnye..   Tue Jun 11, 2013 8:32 am

ikan_akeem wrote:
sy tengok nampak memang MG..tp tak pasti la jugak..cer tanya otai2..yang pasti aro yg bro jaga ni lawa..haha

tu la..hrap2 ikan ni akn jdi ikan yg sedap mata memandang..he3
Back to top Go down
View user profile
icecube



Posts : 95
Join date : 18/04/2012

PostSubject: Re: tumpang tnye..   Wed Jun 12, 2013 12:53 am

ni mgbb . tengok gambar masih dalam tank putih , so tu sebab susah tau base color. cuba letak tank gelap then baru tau. tapi pun ambil masa develop base color.

kurangkan makanan sebab kalau kuat makan, color lambat naik. kalo genetic baik, slow2 akan jadi cantik. no worries.

ikan mantap.
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: tumpang tnye..   Wed Jun 12, 2013 2:13 am

masuk black tank baru tau.. kalau still dalam white tank mmg susah orang nak telek.. lagi2 kalau dah duk dalam white tank lama sgt..
Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: tumpang tnye..   Wed Jun 12, 2013 5:50 am

icecube wrote:
ni mgbb . tengok gambar masih dalam tank putih , so tu sebab susah tau base color. cuba letak tank gelap then baru tau. tapi pun ambil masa develop base color.

kurangkan makanan sebab kalau kuat makan, color lambat naik. kalo genetic baik, slow2 akan jadi cantik. no worries.

ikan mantap.

thx for comment icecube...tank gelap xde kosong..tu yg biar je dlm tank ni...
Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: tumpang tnye..   Wed Jun 12, 2013 5:51 am

zerol86 wrote:
masuk black tank baru tau.. kalau still dalam white tank mmg susah orang nak telek.. lagi2 kalau dah duk dalam white tank lama sgt..

yup,ptut dh duk dlm black tank..tp xde tank ksong,smua ada isi dlm....so buat masa ni biar dlm ni je..
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: tumpang tnye..   Tue Jul 02, 2013 7:09 pm

Nutkz wrote:
zerol86 wrote:
masuk black tank baru tau.. kalau still dalam white tank mmg susah orang nak telek.. lagi2 kalau dah duk dalam white tank lama sgt..



yup,ptut dh duk dlm black tank..tp xde tank ksong,smua ada isi dlm....so buat masa ni biar dlm ni je..

so jenis pe aro ni?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: tumpang tnye..   Today at 3:01 am

Back to top Go down
 
tumpang tnye..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: