Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Anak Arowana 3 Inci 4 hari da Xmau Makan.......

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
mr nazib

avatar

Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 33
Location : olk klang road

PostSubject: Re: Anak Arowana 3 Inci 4 hari da Xmau Makan.......   Wed Sep 11, 2013 10:34 pm

ikan_akeem wrote:
hohoho..ada logiknya apa yg bro cakap.coz kat dlm kolam yg ada patin n kaloi tu..ada sekor silver aro.sampai sekarang dia duk idup lagi..share makan roti sama2 patin n kaloi.tapi kalo sekali sekala bg udang pasar ke..makan juga la aro silver tu sbg makanan yg sedap utk dia.tapi kalo aro tu baru saiz dlm 9 inci dia boleh survive ka dlm kolam dgn patin 3 kaki..kaloi besar pinggan 12 inci..takut kena hentam pula.aro silver tu pun dah size 2 kaki juga yg sedia duduk dlm kolam tu.
hehehe..ni aku x penah test lg..secare teorinye kaloi pun karnivore jugak..dengan saiz camtu,9 inci cam saiz yg sesuai tuk die belasah kalau die lapar,,hehehe,klu bro yakin ngan kekuatan aro tuk fight balik boleh la try,,nanti kite kongsi outcome nye:D 
Back to top Go down
View user profile
orca_paus

avatar

Posts : 108
Join date : 20/08/2013

PostSubject: Re: Anak Arowana 3 Inci 4 hari da Xmau Makan.......   Wed Sep 11, 2013 11:14 pm

yokies82 wrote:
sabor bro..
aku nasib first time bela aro nampak sihat jer... mgkin pasal sifu ppiieee duk tepi umah kot...
hahahah... sampai mlm jer terus sebat ikan tiger barb aku yang ada dalam aqua 2 ekor...
terus marah mem besar.... kesian katnya.. terus asing and bawqak balik kg ikan kecik2 tuh...
skrg alhamdulillah ... aro sihat.. siap makan di tangan dah.. melompat  sambar ulat ngan cengkerik kat tangan aku...makin syok bela aro...
lepas tgk komen bro psal mkn kt tgn nie, smlm sy try le bg aro sy mkn gune tgn bg mw seko..mule2 dia malu2 nk sambaq..dua tiga kali pusing dok hidu jaa..lelama tgn sy pon dah lenguh baru nk angkat je mw tu splash!!!!dia sambaq!!!tekejut pon ada..cuak ada..best pon ada...heheheh..mmg feel gila..pertama kali dlm idop ikan mkn dr tgn!! sblm nie bela oska dgn hruan mkn gak benda2 idop tp xberani nk bg manual..huhuhu..nikmat kebesaran Allah.. moga2 aro sy bahagia...tq bro bg idea!!!hahaha
Back to top Go down
View user profile
yokies82

avatar

Posts : 76
Join date : 08/07/2013
Location : terengganu

PostSubject: Re: Anak Arowana 3 Inci 4 hari da Xmau Makan.......   Thu Sep 12, 2013 12:24 am

orca_paus wrote:
yokies82 wrote:
sabor bro..
aku nasib first time bela aro nampak sihat jer... mgkin pasal sifu ppiieee duk tepi umah kot...
hahahah... sampai mlm jer terus sebat ikan tiger barb aku yang ada dalam aqua 2 ekor...
terus marah mem besar.... kesian katnya.. terus asing and bawqak balik kg ikan kecik2 tuh...
skrg alhamdulillah ... aro sihat.. siap makan di tangan dah.. melompat  sambar ulat ngan cengkerik kat tangan aku...makin syok bela aro...
lepas tgk komen bro psal mkn kt tgn nie, smlm sy try le bg aro sy mkn gune tgn bg mw seko..mule2 dia malu2 nk sambaq..dua tiga kali pusing dok hidu jaa..lelama tgn sy pon dah lenguh baru nk angkat je mw tu splash!!!!dia sambaq!!!tekejut  pon ada..cuak ada..best pon ada...heheheh..mmg feel gila..pertama kali dlm idop ikan mkn dr tgn!! sblm nie bela oska dgn hruan mkn gak benda2 idop tp xberani nk bg manual..huhuhu..nikmat kebesaran Allah.. moga2 aro sy bahagia...tq bro bg idea!!!hahaha
HAHAHA.. TUH R.. WALAUPUN ASYIK DUK KUMAT KAMIT MULUT TUH.. SELERA MAKAN TETAP GILA...
HAHAH CONGRATE BRO DAPAT RASA FEEL ARO MKAN KAT TANGAN....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Anak Arowana 3 Inci 4 hari da Xmau Makan.......   

Back to top Go down
 
Anak Arowana 3 Inci 4 hari da Xmau Makan.......
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: