Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Beza tanning arowana red & gold

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bob-aro

avatar

Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Beza tanning arowana red & gold   Sun Jun 09, 2013 7:08 pm

Salam, nak tanya otai2 kat sini... ada beza ke nak tanning arowana red dgn gold?... 1 lagi kalau saya campur 1 kali red & gold dlm 1 tanning boleh ke?.. saya newbie ingin mengetahui...
Terima kasih.
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Beza tanning arowana red & gold   Mon Jun 10, 2013 9:25 pm

bob-aro wrote:
Salam, nak tanya otai2 kat sini... ada beza ke nak tanning arowana red dgn gold?... 1 lagi kalau saya campur 1 kali red & gold dlm 1 tanning boleh ke?.. saya newbie ingin mengetahui...
Terima kasih.

saya just share apa yg sy tau la bob....gold series ngan red series ni perlukan air yang berbeza tahap phnya bob....lagipun cara tanning utk ikan 2 jenis ni pun berbeza...utk red perlukan black water ataupun daun ketapang..tp utk gold series ni perlukan air biasa ja...just share apa yg saya buat sebelum sebelum ni lah...klu salah boleh tegur...tq
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
bob-aro

avatar

Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Beza tanning arowana red & gold   Tue Jun 11, 2013 1:27 am

kodok wrote:
bob-aro wrote:
Salam, nak tanya otai2 kat sini... ada beza ke nak tanning arowana red dgn gold?... 1 lagi kalau saya campur 1 kali red & gold dlm 1 tanning boleh ke?.. saya newbie ingin mengetahui...
Terima kasih.

saya just share apa yg sy tau la bob....gold series ngan red series ni perlukan air yang berbeza tahap phnya bob....lagipun cara tanning utk ikan 2 jenis ni pun berbeza...utk red perlukan black water ataupun daun ketapang..tp utk gold series ni perlukan air biasa ja...just share apa yg saya buat sebelum sebelum ni lah...klu salah boleh tegur...tq

tqvm sifu... info yang baik...
Back to top Go down
View user profile
dyarnth



Posts : 11
Join date : 04/04/2013
Age : 29
Location : Kuching

PostSubject: Re: Beza tanning arowana red & gold   Tue Jun 18, 2013 5:18 am

bob-aro wrote:
kodok wrote:
bob-aro wrote:
Salam, nak tanya otai2 kat sini... ada beza ke nak tanning arowana red dgn gold?... 1 lagi kalau saya campur 1 kali red & gold dlm 1 tanning boleh ke?.. saya newbie ingin mengetahui...
Terima kasih.

saya just share apa yg sy tau la bob....gold series ngan red series ni perlukan air yang berbeza tahap phnya bob....lagipun cara tanning utk ikan  2 jenis ni pun berbeza...utk red perlukan black water ataupun daun ketapang..tp utk gold series ni perlukan air biasa ja...just share apa yg saya buat sebelum sebelum ni lah...klu salah boleh tegur...tq


bro kodok, klau yang red kne pakai black water, nak kne pasang lampu tanning gak ke?
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Beza tanning arowana red & gold   Thu Jun 20, 2013 10:17 pm

klu dari apa yg saya tgk sesetengah farm buat ada yg pakai lampu putih dlm tank putih n guna plack water utk tanning anak red...ada juga yg x pakai black water just air biasa then lampu putih utk anak...semua bergantung pada teknik atau skill org yang menjaganya tu...maybe diorang ada sebab tersendiri kenapa diorang buat mcm tu...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Beza tanning arowana red & gold   

Back to top Go down
 
Beza tanning arowana red & gold
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: