Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Assalamualaikum n slmt pagi

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
amat_tebo



Posts : 19
Join date : 21/05/2013

PostSubject: Assalamualaikum n slmt pagi   Tue May 21, 2013 12:37 pm

saya nubis di forum ni,.jika ada salah dan silap mintak d tunjuk ajarku sifu.

ape khabar sedara2 yg berada dalam forum perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana semua.?
adakah mendapat perkhabaran yg baik sekarang.? Razz Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Assalamualaikum n slmt pagi   Wed May 22, 2013 9:38 am

Salam bro..welcome to shopzone forum..ada follow jugak apa yg bro post pasal experience bro..hope bro can share more.rasanya bro pun bukan jenis yg baru main aro..org lama juga nih..hehe
Back to top Go down
View user profile
amat_tebo



Posts : 19
Join date : 21/05/2013

PostSubject: Re: Assalamualaikum n slmt pagi   Wed May 22, 2013 10:16 am

ikan_akeem wrote:
Salam bro..welcome to shopzone forum..ada follow jugak apa yg bro post pasal experience bro..hope bro can share more.rasanya bro pun bukan jenis yg baru main aro..org lama juga nih..hehe

waalaikumsalam bro... x de la org lama sgt lg,.sbb kalo buat kira2 dgn harvest induk sejak saya join dlu,ade la dlm lingkungan 10 kali harvest dah sampai skang. tp sekali pn x pernah dapat hasil lg. pelik bin ajaib.hahahaha
Back to top Go down
View user profile
lokmanhakim4798



Posts : 2
Join date : 25/05/2013

PostSubject: Re: Assalamualaikum n slmt pagi   Sat May 25, 2013 12:17 pm

ishhhh kesian nya tk dpat hasil......abis tu dh jumpa ker tokey arowana nie
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90



Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 26
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: Assalamualaikum n slmt pagi   Sun May 26, 2013 12:01 am

amat_tebo wrote:
ikan_akeem wrote:
Salam bro..welcome to shopzone forum..ada follow jugak apa yg bro post pasal experience bro..hope bro can share more.rasanya bro pun bukan jenis yg baru main aro..org lama juga nih..hehe

waalaikumsalam bro... x de la org lama sgt lg,.sbb kalo buat kira2 dgn harvest induk sejak saya join dlu,ade la dlm lingkungan 10 kali harvest dah sampai skang. tp sekali pn x pernah dapat hasil lg. pelik bin ajaib.hahahaha

Uishh siap ada kolam lagi. Dahsyat dah ni. 10 kali harvest takde hasil. Mungkin belom ada rezeki lagi tu. Banyak2 bersabar. Nak tanya, kolam bro ni spesies apa? Farm mana? Smile
Back to top Go down
View user profile
amat_tebo



Posts : 19
Join date : 21/05/2013

PostSubject: Re: Assalamualaikum n slmt pagi   Tue May 28, 2013 7:16 am

din_waklu90 wrote:

Uishh siap ada kolam lagi. Dahsyat dah ni. 10 kali harvest takde hasil. Mungkin belom ada rezeki lagi tu. Banyak2 bersabar. Nak tanya, kolam bro ni spesies apa? Farm mana? Smile
salah2... kawan beli sekor je,.mane mampu beli 1 kolam, sekor pn dh kene kencing,.kalo beli 1 kolam alamatnya mandi air kencing la.hahahaha.
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90



Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 26
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: Assalamualaikum n slmt pagi   Wed May 29, 2013 10:18 am

amat_tebo wrote:
din_waklu90 wrote:

Uishh siap ada kolam lagi. Dahsyat dah ni. 10 kali harvest takde hasil. Mungkin belom ada rezeki lagi tu. Banyak2 bersabar. Nak tanya, kolam bro ni spesies apa? Farm mana? Smile
salah2... kawan beli sekor je,.mane mampu beli 1 kolam, sekor pn dh kene kencing,.kalo beli 1 kolam alamatnya mandi air kencing la.hahahaha.

Redha je la bro. Nasib org lain2. Saya pon investor jugak tapi saya kira bernasib baik jugak la tak tima nasib macam kawan bro.
Kalau saya pon kena kencing alamatnya sehelai sepinggang seumur hidup. Apa2 cita share dgn saya bro. Smile
Back to top Go down
View user profile
amat_tebo



Posts : 19
Join date : 21/05/2013

PostSubject: Re: Assalamualaikum n slmt pagi   Wed May 29, 2013 10:24 am

din_waklu90 wrote:

Redha je la bro. Nasib org lain2. Saya pon investor jugak tapi saya kira bernasib baik jugak la tak tima nasib macam kawan bro.
Kalau saya pon kena kencing alamatnya sehelai sepinggang seumur hidup. Apa2 cita share dgn saya bro. Smile
bro pnye dh ade hasil ke skang.? bro beli induk yg mane.? saya pnye highback je..
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90



Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 26
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: Assalamualaikum n slmt pagi   Wed May 29, 2013 10:42 pm

amat_tebo wrote:
din_waklu90 wrote:

Redha je la bro. Nasib org lain2. Saya pon investor jugak tapi saya kira bernasib baik jugak la tak tima nasib macam kawan bro.
Kalau saya pon kena kencing alamatnya sehelai sepinggang seumur hidup. Apa2 cita share dgn saya bro. Smile
bro pnye dh ade hasil ke skang.? bro beli induk yg mane.? saya pnye highback je..

Alhamdulillah dah banyak kali jugak keluar hasil. Kolam highback je bro. Invest awal tahun 2010.
Time harga cantek dulu syiokk jugak la. Tapi skrg dah lain. Harga drop gila2 punya. Dgar cita skrg harga Highback dah naik sket.
Tapi x pasti pulak btol ke x. Mintak2 naik la. Bila2 free jom la lepak farm BM. Smile
Back to top Go down
View user profile
amat_tebo



Posts : 19
Join date : 21/05/2013

PostSubject: Re: Assalamualaikum n slmt pagi   Thu May 30, 2013 9:56 am

lokmanhakim4798 wrote:
ishhhh kesian nya tk dpat hasil......abis tu dh jumpa ker tokey arowana nie
x penah jumpe lg la brader,.tokey yg bela arowana saya ni. ingat nk gi jumpe gak dlm ms terdekat ni,.nk tnye dia tkut2 ikan saya tu mandul,.boleh bawak gi berubat.. bro ade tau tak tempat nk berubat ikan mandul.?hahahaha.
Back to top Go down
View user profile
amat_tebo



Posts : 19
Join date : 21/05/2013

PostSubject: Re: Assalamualaikum n slmt pagi   Thu May 30, 2013 10:02 am

din_waklu90 wrote:

Alhamdulillah dah banyak kali jugak keluar hasil. Kolam highback je bro. Invest awal tahun 2010.
Time harga cantek dulu syiokk jugak la. Tapi skrg dah lain. Harga drop gila2 punya. Dgar cita skrg harga Highback dah naik sket.
Tapi x pasti pulak btol ke x. Mintak2 naik la. Bila2 free jom la lepak farm BM. Smile
owh,.beruntung lah kalo dah dpt hasil,.yg saya pnye ni agaknye smpai abis kontrak pn belum tentu dpt hasil lg ni.huhuhu. sbb nampak alamat ms bercakap dlm talian dgn pegawai kt syarikat tu mcm mkn asap je ni. tp ape2 pn tetap menunggu gak ni utk hasil pertama. InsyaAllah kalo ade ms nnt boleh la lepak2 kt sane..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Assalamualaikum n slmt pagi   Today at 4:57 am

Back to top Go down
 
Assalamualaikum n slmt pagi
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Arowana Shopzone :: Kenali member-member forum arowana shopzone-
Jump to: